ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σύγκρουση γιγάντων

Μεγάλο φιλικό σήμερα στη Στουτγκάρδη ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βραζιλία

Μια πρώτη γεύση από το Μουντιάλ θα πάρουν οι φίλαθλοι του πλανήτη σήμερα, αφού διεξάγονται διεθνή φιλικά στα πλαίσια της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου του Μουντιάλ της Γαλλίας, που αρχίζει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία θα υποδεχτεί στη Στουτγκάρδη την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία (21.30 ΕΤ-3) και σίγουρα η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι δυο ομάδες αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως αποτελέσει χαρακτηριστικό δείγμα για το τι πρόκειται να δούμε το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Αλλωστε, αν και φιλικό δεν είναι λίγοι αυτοί που δίνουν στο παιχνίδι την αίγλη ενός τελικού Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η πλειάδα "αστέρων" και από τις δυο πλευρές, σίγουρα κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον του κόσμου.

Οι δυο προπονητές, Μπέρτι Φογκτς και Μάριο Ζάγκαλο, έχουν καλέσει για το σημερινό παιχνίδι όλα τα μεγάλα ονόματα που στελεχώνουν δυο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Ρονάλντο, Ρομάριο, Μπεμπέτο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ριβάλντο, Ντούνγκα από τη μία, εναντίον Κλίνσμαν, Κόλερ, Μέλερ, Χέλμερ που θα ξαναβρεθούν μαζί,

Ομως και από τις δυο ομάδες δε λείπουν οι συμμετοχές - εκπλήξεις, αφού ο Μπέρτι Φογκτς, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο επιθετικό όπλο των Βραζιλιάνων, που ακούει στο όνομα Ρονάλντο, κάλεσε τον αμυντικό της Σάλκε Ούβε Αϊνγκραφ, ο οποίος αντιμετώπισε τον Βραζιλιάνο στο παιχνίδι της Σάλκε με την Ιντερ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και τα είχε πάει πολύ καλά. Αλλωστε ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων Γερμανών διεθνών αμυντικών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Μπέρτι Φογκτς απέναντι στην ταχύτητα των Βραζιλιάνων επιθετικών, όπως του Ρονάλντο και του Ντένιλσον.

Ομως και ο Ζάγκαλο, προκειμένου να σταματήσει τις επιθετικές εξάρσεις των γερμανικών "πάντσερ" κάλεσε για το σημερινό παιχνίδι τον αμυντικό της Σάο Πάολο, Ζε Κάρλος, έναν παίκτη με ιδιαίτερο ταλέντο στα ανασταλτικά καθήκοντα. Επίσης στην ομάδα κλήθηκε και ο βετεράνος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Ραϊ.

Ενας εξίσου ενδιαφέρον αγώνας θα διεξαχθεί και στη Μόσχα, όπου η Ρωσία, η οποία θα λείψει από τους αγώνες του καλοκαιριού υποδέχεται την οικοδέσποινα του Μουντιάλ Γαλλία που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του παίκτη της Γιουβέντους Ζινεντίν Ζιντάνς. Εκπληξη όμως αποτέλεσε το κάλεσμα του 19χρονου παίκτη της Αρσεναλ, Νικολά Ανέλκα, από τον προπονητή Αϊμέ Ζακέ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, που υποφέρει από τραυματισμό στο πόδι. Οπως τόνισε ο Ζακέ, αν ο νεαρός παίκτης δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, τότε θα αποτελέσει μέλος της εθνικής ομάδας για τους αγώνες του Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν σήμερα θα παίξουν: Ελβετία - Αγγλία, Βέλγιο - Νορβηγία, Σκοτία - Δανία, Ισπανία - Σουηδία, Αυστρία - Ουγγαρία, Ουαλία - Τζαμάικα, Κολομβία - Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ - Βουλγαρία, Νιγηρία - Γκάνα.

Πολλά περιμένει σήμερα ο Λ. Σούμποτιτς από τον Ντ. Ράτζα που τον

Πολλά περιμένει σήμερα ο Λ. Σούμποτιτς από τον Ντ. Ράτζα που τον τελευταίο καιρό δείχνει εκτός φόρμας

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μάχες στα ημιτελικά

H πρώτη πράξη των αγώνων της μονομαχίας του Σπόρτιγκ με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ γυναικών διεξάγεται σήμερα, αφού οι δυο ομάδες θα συγκρουστούν στον ένα ημιτελικό του Κυπέλλου στη Λεωφόρο (12.00) διεκδικώντας το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν και το Σάββατο για το πρωτάθλημα, όπου ο νικητής θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον άλλο ημιτελικό του Κυπέλλου θα κοντραριστούν ο Θρίαμβος με την Κομοτηνή στο κλειστό του Μετς στις 12.00.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Γερές μάχες στους δυο ομίλους

Για μια ακόμη αγωνιστική ο Αγ. Νικόλαος, πρωτοπόρος στο Νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής θα έχει εύκολο έργο σήμερα στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής.

Το συγκρότημα του Μύρωνα Σηφάκη θα υποδεχτεί την άλλη ομάδα της Κρήτης στην κατηγορία, τον Εργοτέλη του Ηρακλείου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναντήσεις της Ρόδου ανάμεσα σε Ιάλυσο και Κερατσίνι, καθώς και του Πύργου με το Μαρκό.

Στο Βόρειο όμιλο ο πρωτοπόρος Πιερικός έχει δύσκολη αποστολή, αφού αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Κοζάνη. Σημαντική είναι και η αναμέτρηση στην Ορεστιάδα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στους δυό ομίλους:

ΝΟΤΟΣ: Αγ. Νικόλαος - Εργοτέλης, Πάμισος - Κόρινθος, Κέρκυρα - Αιγάλεω, Πύργος - Μαρκό, Αγ. Ελεούσα - ΕΑΡ, Αιολικός - Ναυπακτιακός, Ιάλυσος - Κερατσίνι.

ΒΟΡΡΑΣ: Ορφέας Αλεξ. - Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Νάουσα - Γιάννενα, Απόλλωνας Λάρισας - Αγρ. Αστέρας, Κοζάνη - Πιερικός, Αμπελόκηποι - Πρέβεζα, Αναγέννηση Αρτας - Τύρναβος, Ορέστης Ορεστιάδας - Ολυμπιακός Βόλου.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 4μμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Νοκ άουτ" ο Καρατα'ϊδης

Ο Κυριάκος Καραταϊδης τέθηκε "νοκ άουτ" από τον κυριακάτικο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό. Ο αρχηγός των Πειραιωτών υπέστη θλάση τετρακέφαλου στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο και έτσι τη θέση του θα πάρουν ένας εκ των Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, Γιώργο Αμανατίδη.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την επανεμφάνιση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: "Ηταν αυτός που ξέρουμε. Ομως την ερχόμενη αγωνιστική στην 11άδα θα επιστρέψει ο Κυριάκος Τοχούρογλου", τόνισε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων". Να σημειωθεί ότι ο Τοχούρογλου δεν έπαιξε στη Θεσσαλονίκη για είχε υψηλό πυρετό παραμονή του αγώνα.

Ο Ντούσκο μίλησε και για τα έκτροπα στο Καυτατζόγλειο: "Είναι λυπηρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δυστυχώς την εικόνα του πετροπόλεμου την είδε όλη η Ευρώπη. Μετά θέλουμε δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ". Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες κόντρα στον Ηρακλή συμπλήρωσε: "Θα βάλω το βίντεο στους παίκτες, ώστε να καταλάβουν τι έκαναν και να παραδειγματιστούν ανάλογα". Καταλήγοντας μίλησε και για την υπόθεση τίτλος: "Εχουμε μπροστά μας επτά ματς. Είναι νωρίς για προγνωστικά. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί ως το τέλος αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Κορυφαίος ο Νέμετς

O Τσέχος διεθνής μέσος ποδοσφαιριστής της γερμανικής Σάλκε, Γίρι Νέμετς, ανακηρύχτηκε καλύτερος παίκτης στην πατρίδα του για το 1997.

Στον 31χρονο ποδοσφαιριστή απονεμήθηκε, σε ειδική τελετή που έγινε στην Πράγα, ο τίτλος της "χρυσής μπάλας του 1997" στην Τσεχία, μετά από ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος προπονητές και αθλητικοί συντάκτες της χώρας του.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ο Γιώργος Μοναχός είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) μετά την αναδιάρθρωση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικός γραμματέας ανέλαβε ο έως τώρα έφορος αγώνων Γ. Καρράς. Σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι υποχρέωσαν τον αποχωρήσαντα πρόεδρο, Γιάννη Μωυσίδη, να εκδηλώσει την επιθυμία αναδιάρθρωσης, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία της ομοσπονδίας, που έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κόντρα στο Μιλάνο και τον Σιγάλα

Ο Παναθηναϊκός με πολλά προβλήματα υποδέχεται στις 19.00 τη Στεφανέλ

Εφτασε σχεδόν μέχρι τη βρύση και κινδυνεύει να μην πιει νερό ο Παναθηναϊκός. Παραμονές του κρισιμότερου αγώνα για την ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου με τη Στεφανέλ Μιλάνο (19.00 Syper Sport), αντιμετωπίζει... βουνό προβλημάτων. Η ψυχολογία των παικτών και όχι μόνο, είναι η χειρότερη δυνατή, μετά την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι Ράτζα, Σκοτ, Χριστοδούλου αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Κι οι τρεις θα δώσουν κανονικά το "παρών" στο εναρκτήριο τζάμπολ, αλλά το ζητούμενο είναι η αγωνιστική τους κατάσταση.

Η Στεφανέλ του Γιώργου Σιγάλα, έρχεται στην Αθήνα με στόχο να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης. "Αν ο Παναθηναϊκός είναι πιο δυνατός από εμάς, δεν έχει παρά να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Δε νιώθω περίεργα που θα παίξω κόντρα σ' έναν ελληνικό σύλλογο", δήλωσε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Γ. Σιγάλας δεν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του, όπως παλιότερα στα ντέρμπι των... αιωνίων. Την Κυριακή σημείωσε μόλις δύο πόντους, αλλά η Στεφανέλ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Κίντερ Μπολόνια με 79-78. Η ομάδα του Μιλάνου, που μεσοβδόμαδα αντικατέστησε στον πάγκο της τον Μαρτσελέτι με τον Καζαλίνι, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είχε για κορυφαίους τους Πορταλούπι και Κιντ με 18 πόντους. Ας σημειωθεί ότι απέναντι στη Στεφανέλ θα βρεθεί σήμερα ο Γιώργος Καλαϊτζής, που πέρσι φόρεσε για μερικούς μήνες τη φανέλα της, αντικαθιστώντας τον τραυματία Τζεντίλε.

Στο δεύτερο ημιτελικό, η Ζαλγκίρις Κάουνας αντιμετωπίζει τη ρωσική Αυτονταρόζνικ.

Ο Ρολάντο, επιθετική αιχμή της Βραζιλίας σήμερα στο φιλικό με τη Γερμα

Ο Ρονάνλτο, επιθετική αιχμή της Βραζιλίας σήμερα στο φιλικό με τη Γερμανία στη Στουτγκάρδη

"ΥΔΡΑ ΚΑΠ '98"

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει ουσιαστικά η αγωνιστική περίοδος Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θάλασσας. Ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) διοργανώνει με τη χορηγία εταιρίας τηλεπικοινωνιακού υλικού, από 27 - 29 Μάρτη το "ΥΔΡΑ ΚΑΠ '98" στη διαδρομή Φάληρο - Υδρα - Φάληρο.

Οπως κάθε χρόνο, προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 60 σκάφη) με τα καλύτερα πληρώματα του είδους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ