ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Απρίλη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Για δήμο πρωτοστάτη στους αγώνες

Ο Αριστείδης Αβραμίδης υποψήφιος δήμαρχος εκ μέρους της ΔΔΕ

"Η προσωπικότητα και η θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά για την επιλογή στην ηγεσία της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας"". Με αυτά τα λόγια, ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΔΕ Τάκης Χιουρέας παρουσίασε, στη διάρκεια της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης, την ομόφωνη απόφαση της διοικούσας επιτροπής της παράταξης,υποψήφιος δήμαρχος της Καλλιθέας στις επόμενες εκλογές να είναι και ο μέχρι σήμερα επικεφαλής Αριστείδης Αβραμίδης.Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από τη Γενική Συνέλευση.

"Ο Αρ. Αβραμίδης, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Τάκης Χιουρέας, είναι παιδί του λαού, έντιμος αγωνιστής και τα 8 χρόνια που μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε την παράταξη και υπερασπίστηκε τις θέσεις της μέσα και έξω από αυτό".

Τη συνέχιση της μέχρι σήμερα προσφοράς της ΔΔΕ, αλλά και την εντατικοποίηση των αγώνων στο πλευρό και προς όφελος των εργαζομένων υποσχέθηκε από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Αρ. Αβραμίδης.Αφού αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται σήμερα τόσο η ΤΑ, όσο και οι εργαζόμενοι, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή και τη συνδιοίκηση για την πολιτική που εφαρμόζουν στο Δήμο Καλλιθέας. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των παράνομων παρκόμετρων και της ελεγχόμενης στάθμευσης, στις ρατσιστικές και εκκωφαντικές δηλώσεις του δημάρχου και τόνισε ότι "αναφερόμαστε στα φαινόμενα αυτά γιατί αποδεικνύουν ότι αυτές οι δημοτικές πολιτικές δυνάμεις ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική. Εμείς σαν ΔΔΕ, είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο Αρ. Αβραμίδης, να αγωνιστούμε για μια αυτοδιοίκηση που θα αντιστέκεται στην πρωτοφανή λαίλαπα των διαδοχικών επιθέσεων που δέχεται στο χαρακτήρα και την αποστολή της. Να ξανακάνουμε το δήμο πρωτοστάτη, συμπαραστάτη και συμπορευτή μαζί με όλους τους δημότες και να διεκδικήσουμε ενιαία, δημόσια και δωρεάν παιδεία. Να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας και να παλέψουμε για τη δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας στην Καλλιθέα. Ενάντια ήμασταν και θα είμαστε και στο ρατσισμό που καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό από τα γνωστά κέντρα και εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους. Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε πρέπει να παλέψουμε με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της Καλλιθέας για ένα περιβάλλον καλύτερο, για συγκοινωνίες και χώρους στάθμευσης ικανές να εξυπηρετήσουν την πόλη και τις πιεστικές της ανάγκες. Για να φύγει επιτέλους ο δολοφόνος "Φοίβος", για να εξυπηρετηθούν προς το συμφέρον των Καλλιθεωτών τα οικόπεδα του ιππόδρομου, της ΙΖΟΛΑ, οι χώροι της παραλίας και του Ιλισού και να μη μείνουν έρμαια και πάλι των οικονομικά ισχυρών. Κάλεσε, τέλος, όλους όσοι πιστεύουν στο πρόγραμμα δράσης της ΔΔΕ να επιστρατευτούν στον κοινό αγώνα για το συμφέρον της πόλης και του λαού".

ΠΕΡΑΜΑ
Επέκταση αντί για απομάκρυνση των καζανιών

Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει αύριο Τετάρτη 8 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο, με θέμα την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης των εταιριών πετρελαίου και την προσπάθεια από την EL PETROL να επαναλειτουργήσει εγκαταλειμμένη εγκατάσταση πάνω από τη SHELL.

Ο Δήμος Περάματος και οι φορείς της πόλης καταγγέλλουν την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης. Να σημειωθεί ότι οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με τόσο αργούς ρυθμούς, που ουσιαστικά καταδικάζουν το έργο σε αποτυχία. Το χρονοδιάγραμμα στη μελέτη που εκπονήθηκε το 1995 από την εταιρία ΑΣΠΡΟΦΟΣ προέβλεπε την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης το 2001. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχουν καν υλοποιηθεί οι ενέργειες που είχαν προβλεφτεί για το πρώτο τρίμηνο.

Πέραν αυτών, η EL PETROL έχει ζητήσει να λειτουργήσει παλιά εγκατάσταση σόδας, δίπλα ακριβώς σε κατοικημένη περιοχή. Οι εγκαταστάσεις αυτές στην πραγματικότητα είναι παλιοσίδερα, που η εταιρία θέλει να εμφανίσει σαν δεξαμενές. "Πιστεύουμε ότι μια άδεια λειτουργίας σε αυτή την περίπτωση θα σήμαινε κατασκευή νέων εγκαταστάσεων που απαγορεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα 84/84. Θεωρούμε αδιανόητη τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια για απομάκρυνση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων να ιδρύονται νέες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε απόσταση 5 μέτρων από σπίτια", τονίζει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος και προσθέτει: "Ζητούμε την άμεση χωροθέτηση της περιοχής υποδοχής των εγκαταστάσεων και την άμεση ίδρυση φορέα μετεγκατάστασης, όπως προβλέπει η σχετική μελέτη που αποδέχτηκε το υπουργείο Ανάπτυξης. Τόσο οι κάτοικοι της πόλης, όσο και οι μαζικοί φορείς, πιστεύουν πως τα χρονικά περιθώρια αναμονής έχουν εξαντληθεί και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία των παλιών εγκαταστάσεων της EL PETROL.

Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος αποφάσισε να επιβάλει στις εταιρίες πετρελαιοειδών, στον ΟΛΠ, στα Λιπάσματα στο Σχιστό και σε άλλες οχλούσες βιομηχανίες αντιρρυπαντικό τέλος ύψους 500 εκατομμυρίων το χρόνο. Ακόμα, μετά τη δικαστική απόφαση που επιβάλει στον ΟΛΠ την καταβολή στο δήμο ανταποδοτικών τελών ο δήμαρχος Περάματος είπε ότι θα υποβληθεί μήνυση στη ΔΕΗ, αν δεν εισπράξει τα ανταποδοτικά τέλη ή δεν κόψει το ρεύμα στον ΟΛΠ στην περίπτωση που αρνηθεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Να αλλάξει ρότα ο δήμος

Υποψήφιος ο Γεράσιμος Θεοδωράτος

Ο Γεράσιμος Θεοδωράτος είναι ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση Αγίων Αναργύρων", ο οποίος θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σκοπό τη μετατροπή του δήμου σε παράγοντα ανάπτυξης και υπερασπιστή των προβλημάτων και των αγώνων του λαού.

Στη Γενική Συνέλευση της παράταξης που έγινε την Κυριακή στο 1ο ΚΑΠΗ του δήμου, η "Δημοτική Αναγέννηση" κάλεσε το λαό των Αγίων Αναργύρων να καταδικάσει, με την ψήφο του, κάθε κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει τους δήμους σε διαχειριστές και διεκπεραιωτές αντιλαϊκών αποφάσεων που υπαγορεύει η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

"Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, σε τοπικό επίπεδο, να συμβάλουμε στη μαζικοποίηση των αγώνων για τα μεγάλα προβλήματα, που απασχολούν το λαό και την πορεία της χώρας μας", τόνισε ο Γερ. Θεοδωράτος.Για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής των Αγίων Αναργύρων, επισήμανε: "Ο δήμαρχος επέβαλε στους δημότες σωρεία φόρων, προστίμων και αύξηση των δημοτικών τελών. Παράλληλα, προχώρησε σε δανεισμό με επαχθείς όρους που αποσκοπούσε στην κάλυψη αδικαιολόγητου ελλείμματος στο δήμο, το οποίο από 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές ανέβηκε με το δάνειο στα 6 δισεκατομμύρια, καταχρεώνοντας το δήμο για τα επόμενα 30 χρόνια με 200 εκατομμύρια ετησίως".

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε τις δημοτικές επιχειρήσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε για το ξεπούλημα υπηρεσιών του δήμου στην ιδιωτική κερδοσκοπία, για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού σε βάρος των εργαζομένων, για την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε φιέστες και "συνέδρια" ανάπτυξης δημοσίων σχέσεων.

Στη διακήρυξη της "Δημοτικής Αναγέννησης" υπογραμμίζεται το έργο που πρέπει να εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή. Εργο που θα αντισταθεί στα μεγάλα συμφέροντα, που δε θα δέχεται αρμοδιότητες χωρίς να υπάρχει φιλολαϊκός σχεδιασμός στη λειτουργία τους και χωρίς την κατοχύρωση οικονομικών πόρων, δε θα αποδέχεται "Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης" και νόμους "ελεύθερης αγοράς", που αποσκοπούν στην "κατεδάφιση" των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Αν και εκτός δημαρχείου, ήταν μέσα στους αγώνες

Τον Φάνη Αρχιμανδρίτη εξέλεξε ομόφωνα ως υποψήφιο δήμαρχο Βριλησσίων στις επόμενες εκλογές η ανοιχτή συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" Βριλησσίων.

Στην εισήγηση που παρουσιάστηκε έγινε αναφορά στη δράση της παράταξης, που αν και ήταν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ήταν μέσα στα γεγονότα και πρωταγωνιστούσε. Με παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σοβαρά ζητήματα, με πρωτοβουλίες αγωνιστικές που επικεντρώθηκαν στη δημιουργία επιτροπής αγώνα για το λεωφορειόδρομο Σταυρού - Ελευσίνας κ. ά.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Φ. Αρχιμανδρίτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι και στα Βριλήσσια επιχειρείται η μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση, με αιρετούς στο ρόλο του μάνατζερ, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου με κριτήρια το κέρδος και πρόσθετη φορολόγηση, μετατρέποντας το δήμο σε μια δεύτερη εφορία.

Ετσι την τετραετία που πέρασε οι δημότες πλήρωσαν 240 εκατομμύρια για τη δημιουργία ΚΑΠΗ και έπεται συνέχεια.

Η πολιτική του δήμου και η μη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση και την έλλειψη ενδιαφέροντος, κάτι που φαίνεται ότι επιδιώκουν. Οι πολίτες δηλαδή να 'ναι στη γωνία και οι "ειδικοί" να τους "λύνουν" τα ζητήματα.

Παράλληλα στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν τους εργαζόμενους και τονίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όχι μόνο παρακολουθεί αδιάφορα αυτή την πολιτική, όχι μόνο δε μετέχει σε κινητοποιήσεις, αλλά εφαρμόζει στο ακέραιο τις κατευθύνσεις των ΕΕ - ΣΕΒ - κυβέρνησης, που δίνουν χτυπήματα στους εργαζόμενους και υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τη συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.

Από τη χθεσινή εκδήλωση που έγινε στην Καλλιθέα, διακρίνεται στο πάνελ, πρώτος από δεξιά, ο Αριστείδης Αβραμίδης, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ