ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα "Η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης", πραγματοποιεί η Αχτίδα Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας του ΚΚΕ,προς τιμήν των 80 χρόνων του Κόμματος και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 1998. Θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου (Μακρυνίτσης 14) τη Δευτέρα 27 Απρίλη 1998, στις 7 το απόγευμα.

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι του Νομού Μαγνησίας.

Η ΝΕ Κοζάνης

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ,στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, οργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής, την Κυριακή 26 Απρίλη, ώρα 12 το μεσημέρι, στο ύψωμα Ζαρκαδόπετρα (ανάμεσα στο Καπνοχώρι και στα Ιμερα), για εφτά επιφανή στελέχη του, τους: Σίμο Κερασίδη, Ζήση Ζησιάδη, Γιώργο Μέτζα, Παναγιώτη Τάσιου, Βασίλη Τερζόπουλου, Μιχάλη Μπελούκα και Νίκο Κουτσαντώνη,μελών του Γραφείου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και τοπικών στελεχών του Κόμματος και της ΟΚΝΕ, που δολοφονήθηκαν στις 15.4.43 από συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών.

Η πάλη, ο αγώνας και η θυσία τους για τα ιδανικά της λευτεριάς, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης της χώρας μας, αποτελούν οδηγό και εμπνευστή της πάλης και του αγώνα, που ανυποχώρητα και με συνέπεια δίνουμε σήμερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΝΕ Κοζάνης (Μουράτη 4, τηλ. 0461 - 40217).

  • Οι ΚΟΒ του ΚΚΕ Ν. Ηρακλείου προσκαλούν σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του Κόμματος" που θα γίνει τη Δευτέρα 27.4.98 και ώρα 7.30 μμ στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου (ΕΗΣ).
ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Εκατόν πενήντα οι αιτήσεις

Το υπουργείο Τύπου ζητά να διακοπεί άμεσα η λειτουργία όσων σταθμών δεν έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας

Περίπου εκατόν πενήντα εταιρίες - νομικά πρόσωπα υπέβαλαν αίτηση για άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Πανελλαδικής εμβέλειας (10 αιτήσεις έναντι 6 που έχουν προκηρυχτεί να δοθούν), περιφερειακής (83 αιτήσεις έναντι 49 που προκηρύχτηκαν) και τοπική εμβέλειας 49 αιτήσεις.

Τα σχετικά στοιχεία, των εταιριών που υπέβαλαν τις αιτήσεις μέχρι τις 23 του Μάρτη, οπότε έληξε η προθεσμία καταβολής αιτήσεων, έχουν αποσταλεί, ήδη, από το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ στους γενικούς γραμματείς των 13 Περιφερειών της χώρας. Το υπουργείο ζητά από τους παραπάνω, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα σε συνεργασία με τις κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και, ενδεχομένως, με τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ώστε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία όσων τηλεοπτικών σταθμών δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών.

"Είναι προφανές, τονίζεται, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, ότι σε αντίθεση με τους σταθμούς που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία χορήγησης οριστικών και νόμιμων αδειών, οι υπόλοιποι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί επέλεξαν συνειδητά την οδό της παρανομίας, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες και τους εν γένει θεσμούς της έννομης τάξης της χώρας (παράβαση κανόνων δεοντολογίας, μεταδιδόμενου προγράμματος, αποφυγή καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων, παρεμβολές στις συχνότητες αεροπλοϊας, Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.)".

Ενώ, με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων για άδειες, υποστηρίζεται, "έχουμε εισέλθει στο τελικό στάδιο υλοποίησης της απόφασης της σημερινής κυβέρνησης για πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας στον ελληνικό τηλεοπτικό χώρο". Ωστόσο, είναι γνωστό πως η διαδικασία μέχρι το τέλος όχι μόνον είναι μακρόσυρτη, αλλά γίνεται σχεδόν απαγορευτική προκειμένου να υπάρξει στο άμεσο - ορατό μέλλον χορήγηση οριστικών αδειών. Κι αυτό, για ευνόητους λόγους, φαίνεται να είναι επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης, αφού όχι μόνον καθυστέρησε να κάνει την προκήρυξη των αδειών, αλλά και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, κατά νόμο αρμόδιο να εγκρίνει τις σχετικές άδειες, είναι αδύναμο να προχωρήσει στον έλεγχο των φακέλων και την αξιολόγησή τους. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση, όχι τυχαία, μέχρι σήμερα αρνείται να ενισχύσει με το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή το ΕΣΡ.

Η ΚΝΕ και ο δαίμονας της φωτοσύνθεσης

Πάλι έκανε το... θαύμα του ο δαίμονας της φωτοσύνθεσης. Στο "ημερολόγιο της 7χρονης τυραννίας" που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας στις 21 Απριλίου - με αφορμή το πραξικόπημα των συνταγματαρχών - γράφεται ότι η ΚΝΕ ιδρύθηκε το 1968 στο εξωτερικό!. Το σωστό βέβαια είναι πως ιδρύθηκε στο εσωτερικό της χώρας.

"Εφυγε" ο Π. Σήρηγγας

Πέθανε χτες ο αγωνιστής Παντελής Σήρηγγας. Γεννήθηκε το 1923 στο Μαγγανίτη Ικαρίας από ναυτική οικογένεια. Υπήρξε αφοσιωμένος κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπηρέτησε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και συμμετείχε σ' όλους τους αγώνες του Κόμματος και του μαζικού κινήματος. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 3.30 μμ από το Τρίτο Νεκροταφείο.

ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερες εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα

Διήμερες εκδηλώσεις τιμής για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 46 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τα ντόπια όργανά τους, διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απρίλη '98 στην Αμαλιάδα, ιδιαίτερη πατρίδα του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη.

Το Σάββατο 25.4.98 και ώρα 8 το βράδυ, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας,θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Μπελογιάννη που εκδόθηκε τελευταία από τη "Σύγχρονη Εποχή", στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων του ΚΚΕ με τίτλο "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα". Η παρουσίαση θα γίνει από τον Νίκο Κυρίτση,οικονομολόγο, από το ΚΜΕ, σε συνεργασία με το εκδοτικό της "Σύγχρονης Εποχής".

Την Κυριακή 26.4.98 και ώρα 8 μμ θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Μπελογιάννη.Στην πολιτική εκδήλωση - συγκέντρωση, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει για τα 80 χρόνια της δράσης του ΚΚΕ και θα παρουσιάσει τις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ