Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Εκατόν πενήντα οι αιτήσεις

Το υπουργείο Τύπου ζητά να διακοπεί άμεσα η λειτουργία όσων σταθμών δεν έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας

Περίπου εκατόν πενήντα εταιρίες - νομικά πρόσωπα υπέβαλαν αίτηση για άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Πανελλαδικής εμβέλειας (10 αιτήσεις έναντι 6 που έχουν προκηρυχτεί να δοθούν), περιφερειακής (83 αιτήσεις έναντι 49 που προκηρύχτηκαν) και τοπική εμβέλειας 49 αιτήσεις.

Τα σχετικά στοιχεία, των εταιριών που υπέβαλαν τις αιτήσεις μέχρι τις 23 του Μάρτη, οπότε έληξε η προθεσμία καταβολής αιτήσεων, έχουν αποσταλεί, ήδη, από το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ στους γενικούς γραμματείς των 13 Περιφερειών της χώρας. Το υπουργείο ζητά από τους παραπάνω, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα σε συνεργασία με τις κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και, ενδεχομένως, με τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ώστε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία όσων τηλεοπτικών σταθμών δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών.

"Είναι προφανές, τονίζεται, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, ότι σε αντίθεση με τους σταθμούς που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία χορήγησης οριστικών και νόμιμων αδειών, οι υπόλοιποι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί επέλεξαν συνειδητά την οδό της παρανομίας, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες και τους εν γένει θεσμούς της έννομης τάξης της χώρας (παράβαση κανόνων δεοντολογίας, μεταδιδόμενου προγράμματος, αποφυγή καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων, παρεμβολές στις συχνότητες αεροπλοϊας, Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.)".

Ενώ, με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων για άδειες, υποστηρίζεται, "έχουμε εισέλθει στο τελικό στάδιο υλοποίησης της απόφασης της σημερινής κυβέρνησης για πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας στον ελληνικό τηλεοπτικό χώρο". Ωστόσο, είναι γνωστό πως η διαδικασία μέχρι το τέλος όχι μόνον είναι μακρόσυρτη, αλλά γίνεται σχεδόν απαγορευτική προκειμένου να υπάρξει στο άμεσο - ορατό μέλλον χορήγηση οριστικών αδειών. Κι αυτό, για ευνόητους λόγους, φαίνεται να είναι επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης, αφού όχι μόνον καθυστέρησε να κάνει την προκήρυξη των αδειών, αλλά και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, κατά νόμο αρμόδιο να εγκρίνει τις σχετικές άδειες, είναι αδύναμο να προχωρήσει στον έλεγχο των φακέλων και την αξιολόγησή τους. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση, όχι τυχαία, μέχρι σήμερα αρνείται να ενισχύσει με το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή το ΕΣΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ