Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Τέλος εποχής" ή μεγάλες ανοησίες;

"Ξύλινοι" τίτλοι στις εφημερίδες και μεγάλα λόγια περί "τέλους εποχής" στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, με αφορμή το θάνατο του Κ. Καραμανλή. Υπερβολές, μαζί με μεγάλη δόση από ανοησίες. Βεβαίως, οι "εποχές αλλάζουν", αλλά προφανώς δεν πρόκειται για κανένα "τέλος εποχής".

Η εποχή κατά την οποία έδρασε και, εν πολλοίς - σε ό,τι αφορά την Ελλάδα - καθόρισε η πολιτική παρουσία του Καραμανλή δυστυχώς δεν τέλειωσε, αλλά υπό άλλες συνθήκες και με άλλα πρόσωπα συνεχίζεται. Είναι η καπιταλιστική εποχή της μεταπολεμικής Ελλάδας, που χαρακτηρίζεται και σήμερα από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την "ανάπτυξη" υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, την κοινωνική ανισότητα και αδικία, την "κουτσουρεμένη" αστική δημοκρατία με τις κοινωνικές διακρίσεις και τους "κοινωνικούς αποκλεισμούς".

Μια εποχή στην οποία έβαλαν την "σφραγίδα" τους αστοί πολιτικοί, όπως ο Κ. Καραμανλής, αλλά και ο Α. Παπανδρέου και η οποία συνεχίζεται από τους σημερινούς διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας. Για να υπάρξει λοιπόν πραγματικό "τέλος εποχής", δεν αρκεί απλά να "φύγουν" από τον κόσμο τούτο οι παλιοί πρωταγωνιστές της, αλλά χρειάζεται να ανατραπεί η πολιτική των σημερινών επιγόνων τους και μαζί της και το κοινωνικό σύστημα που υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ