Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βήμα επέμβασης στα εσωτερικά των λαών

Δήλωση του Ηλία Λέγγερη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στον "902 Αριστερά στα FM" για την ίδρυση της λεγόμενης Βαλκανικής Ταξιαρχίας, ο Ηλίας Λέγγερης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, δήλωσε:

"Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία του νέου στρατιωτικού πολυεθνικού Σώματος τύπου ΡΑΜΠΟ, τη λεγόμενη Βαλκανική Ταξιαρχία, που προωθείται από τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔ Μακεδονίας, Αλβανίας και Ρουμανίας. Αποτελεί υλοποίηση των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, οι οποίες τώρα διευρύνονται και με στρατό από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο ΝΑΤΟικό Πρόγραμμα με την ονομασία "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη".

Αποτελεί ένα νέο βήμα επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών και στο χτύπημα της αντίστασης και αντίδρασης των λαών της περιοχής ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που προωθούν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Το πρόσχημα είναι το Κόσσοβο, αλλά η "Βαλκανική Ταξιαρχία" αφορά όλη την περιοχή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες στην προώθηση της δημιουργίας Σώματος ΡΑΜΠΟ, όπως και τεράστιες είναι οι ευθύνες και των άλλων κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτών των εγκληματικών σχεδίων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας, την εργατική τάξη, τους λαούς της περιοχής, να αντιπαρατεθούν συντονισμένα στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και τους εκπροσώπους της στην περιοχή. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγουν οι λαοί και η ειρήνη κερδισμένοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ