Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΚΝ ΚΟΥΒΑΣ
Θερμές, συντροφικές σχέσεις

Επέστρεψε από την Κούβα η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ μετά από 6ήμερη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας (UJC). H αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα του ΚΣ, Νίκο Σοφιανό και τη Νέλλη Γεωργοπούλου,μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, είχε θερμές, συντροφικές συναντήσεις με την ηγεσία της ΚΝ Κούβας, το ΚΚ Κούβας και κοινωνικούς φορείς της νεολαίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ηγεσία της ΚΝ Κούβας, με την καθοδήγηση του ΚΚ Κούβας και να συζητήσει με τους Κουβανούς συντρόφους για τη μεγάλη προσπάθεια του του κουβανικού λαού να οικοδομήσει το σοσιαλισμό σε συνθήκες απάνθρωπου και εξοντωτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο ιμπεριαλισμός στο νησί της επανάστασης, για την πάλη των κομμουνιστών στην Ελλάδα, για την οργάνωση της πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση, αλλά και για την κατάσταση στην ΠΟΔΝ, τις κοινές πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν οι οργανώσεις των δύο χωρών, την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης της ΚΝΕ να γνωρίσουν από κοντά τόσο την προσπάθεια του λαού της Κούβας, μέσα από τις επισκέψεις τους στην επαρχία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά και τα επιτεύγματα του κουβανικού πολιτισμού.

Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε θερμό και συντροφικό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι στενοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο οργανώσεις, καθώς και η ανάγκη της ακόμη πιο στενής συνεργασίας τόσο σε επίπεδο ΠΟΔΝ, όσο και σε διμερείς επίπεδο.

Σε ιδιαίτερα συντροφικό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις με τον Α' Γραμματέα της ΚΝ Κούβας, σ. Οτο Ριβέρο Τόρες,όπου συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις από το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε στην Κούβα το περασμένο καλοκαίρι, οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΚΝΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον κουβανικό λαό, και ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ για την εθελοντική δουλιά που προσφέρει η κουβανική νεολαία καθώς και για την πορεία προς το 7ο Συνέδριο της ΚΝ Κούβας (Δεκέμβρης '98).

Στις συναντήσεις των δύο Γραμματέων των Οργανώσεων συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην πορεία της ΠΟΔΝ, ιδιαίτερα μπροστά στο 15ο Συνέδριό της, ενώ στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, συμφωνήθηκε η αποστολή μπριγάδας της ΚΝΕ στην Κούβα, στο άμεσο μέλλον. Ο Γραμματέας της ΚΝΕ κάλεσε με αφορμή το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" αντιπροσωπεία της ΚΝ Κούβας να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ θα μελετηθεί το χρονοδιάγραμμα για μελλοντική επίσκεψη του Α' Γραμματέα της ΚΝ Κούβας στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρουσα και ζεστή υπήρξε και η συνάντηση του Ν. Σοφιανού με τον σ. Αλμπέρτο Ροντρίγκες,αναπλ. υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε την αμοιβαία εκτίμηση και στενή σχέση ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΚΚ Κούβας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ για τις προτεραιότητες, τους στόχους και τα άμεσα καθήκοντα που βάζει σήμερα το ΚΚ Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ