ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Το αλαλούμ συνεχίζεται

Μπορεί σύμφωνα με το τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου "στα γήπεδα η Ελλάδα να αναστενάζει", όμως το ποδόσφαιρο παθαίνει τα ίδια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Χθες εκδικάστηκε η προσφυγή των 12 ΠΑΕ που κατέληξαν σε... 91/2 κατά της διοίκησης της ΕΠΑΕ. Αυτό που περίτρανα αποδείχτηκε είναι ότι τα τεράστια όσο και πολυποίκιλα συμφέροντα έχουν "αγκαλιάσει" σε σημείο ταυτισμού το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ετσι εφαλτήριο κάθε εξέλιξης είναι το παρασκήνιο.

Σε μια νέα επίδειξη αναξιοπιστίας, μετά την Καλαμάτα, απ' το "μέτωπο" αποχώρησε ο Πανηλειακός, ενώ και η Ξάνθη διαφοροποίησε μερικώς τη θέση της!!! Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, επιμένει στα υπόλοιπα σημεία του εξωδίκου, αλλά εξαιρεί απ' τις κατηγορίες τον Β. Μητρόπουλο γιατί "στις συμφωνίες δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή του".

Ενώπιον του Πρωτοδίκη Νικηφ. Ντόγκα, η αντιπολίτευση επέμεινε στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση και τη σύγκληση ΓΣ με θέμα αρχαιρεσίες μόνο απ' τις ΠΑΕ της Α' Εθνικής. Η διοίκηση της επαγγελματικής ένωσης κατηγορεί ως υποκινητές τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, θεωρεί το εξώδικο αόριστο και απαράδεκτο, αναρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια να κρίνουν και ότι οι υπογράφοντες την προσφυγή ενεργούν χωρίς έγκριση των ΔΣ στις εταιρίες που εκπροσωπούν.

Το δικαστήριο περιμένει εντός τριημέρου τα υπομνήματα των αντιδίκων και επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση σύντομα. Πάντως η ΕΠΑΕ έχει ορίσει ΓΣ για τις 25/5 όπου οι αντιφρονούντες θα κληθούν ν' απολογηθούν για τις κινήσεις τους και να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες τους. Αξιοσημείωτο είναι πως Καβάλα, Βέροια και Απόλλωνας ζητούν να τους ορίσει το πρωτοδικείο ως προσωρινή διοίκηση με σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη προσφυγή τους. Η πρώτη εκδικάζεται στις 14/5.

Οι εκλεκτοί του Ζάγκαλο

Ο Μάριο Ζάγκαλο, προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, δοκίμασε πάνω από 100 παίκτες σε 60 φιλικά παιχνίδια για να καταλήξει στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά τη... χιονοστιβάδα επικρίσεων που δέχτηκε, ιδιαίτερα ύστερα απ' την ήττα με την Αργεντινή, για τη σωρεία δοκιμών, αποφάσισε ν' ανακοινώσει την 22άδα. Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών ως τις 2 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία της ΦΙΦΑ.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του Μάρτσιο Σάντος, ο οποίος μετά το Μουντιάλ των ΗΠΑ περιθωριοποιήθηκε καθώς μάλιστα το 1996 είχε τραυματιστεί σοβαρά και έμεινε πολλούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Την αποστολή της "Σελεσάο" στη Γαλλία θα στελεχώνουν: Ταφαρέλ, Κάρλος Τζερμάνο, Ντίντα (τερματοφύλακες), Καφού, Αλντέρ, Γκονσάλβες, Τζούνιορ Μπαϊάνο, Ζε Ρομπέρτο, Ρομπέρτο Κάρλος, Μάρσιο Σάντος (αμυντικοί), Ντούνγκα, Ντορίβα, Ριβάλντο, Λεονάρντο, Ντένιλσον, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Σέζαρ Σαμπάιο, Τζιοβάνι (μέσοι), Ρομάριο, Εντμούντο, Μπεμπέτο, Ρονάλντο (επιθετικοί).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Σκόνταψαν οι ισχυροί

Σκόνταψαν χθες οι πρωτοπόροι στους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής. Στο νότο ο Αγ. Νικόλαος άφησε δύο βαθμούς στην Αγ. Ελεούσα αφού αναδείχτηκε ισόπαλος με την ομώνυμη ομάδα. Ο Ιάλυσος που καραδοκεί μείωσε στους δύο πόντους αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Αιγίου στη Ρόδο.

Στον βόρειο όμιλο ο Πιερικός γνώρισε την ήττα στον Τύρναβο που παλεύει για τη σωτηρία του, ενώ και ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κερδίσει την ουραγό και καταδικασμένη Αναγέννηση στην Αρτα. Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα: ΝΟΤΟΣ: Εργοτέλης - ΕΑΡ 1 - 3, Ναυπακτιακός - Μαρκό 2 - 0, Ιάλυσος - Αίγιο 1 - 0, Κερατσίνι - Αιγάλεω 5 - 1, Αιολικός - Κόρινθος 3 - 0, Αγ. Ελεούσα - Αγ. Νικόλαος 1 - 1, Πύργος - Πάμισος 2 - 1. ΒΟΡΡΑΣ: Μηχανιώνα - Πρέβεζα 1 - 0, Τύρναβος - Πιερικός 2 - 1, Ορέστης - Αετός Σκύδρας 1 - 1, Ολυμπιακός Βόλου - Αγρ. Αστέρας 3 - 1, Αρτα - Γιάννενα 0 - 0, Αμπελόκηποι - Ορφέας 1 - 0, Κοζάνη - Νάουσα 1 - 0.

ΡΑΛΙ ΚΟΡΣΙΚΗΣ
Θρίαμβος Μακρέι - "Σουμπαρού"

Ο Βρετανός Κόλιν Μακρέι με "Σουμπαρού Ιμπρέζα", πρώτευσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ράλι της Κορσικής, που ολοκληρώθηκε χτες μετά τη διεξαγωγή 17 ειδικών διαδρομών και ήταν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο Μακρέι, που κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε αποκλειστεί για χρήση αντικανονικών ελαστικών αλλά έκανε ένσταση και δικαιώθηκε, πήρε την πρώτη θέση με συνολικό χρόνο ποινής 4 ώρες 2 λεπτά 46 δευτερόλεπτα και 9 δέκατα. Δεύτερος πίσω από τον Βρετανό οδηγό τερμάτισε ο Γάλλος Φρανσουά Ντελεκούρ ("Πεζό 306"), ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Πιέρο Λιάτι ("Σουμπαρού Ιμπρέζα").

Στην κατάταξη των οδηγών προηγείται ο Μακρέι με 24 βαθμούς, έναντι 22 του Ισπανού Κάρλος Σάινθ ("Τογιότα Κορόλα"), 18 του Βρετανού Ρίτσαρντ Μπερνς ("Μιτσουμπίσι"), 16 του Φινλανδού Γιούχα Κάνκουνεν ("Φορντ Εσκορτ") και 15 του Οριόλ.

ΠΑΟ
Κλίμα αβεβαιότητας

Στον... αέρα είναι όλα τα θέματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί αύριο στη συνάντηση του προέδρου Γιώργου Βαρδινογιάννη με τον προπονητή Βασίλη Δανιήλ. Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν επί παντός επιστητού και δεν αποκλείεται ακόμη και να τεθεί θέμα παραμονής του Καβαλιώτη τεχνικού, που μετά την αποτυχία στον τελικό του Κυπέλλου η θέση του είναι πλέον επισφαλής.

Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρόεδρος του τριφυλλιού δεν είναι αποφασισμένος να τα παρατήσει και ίσως σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή (;) για τους πράσινους εάν και εφόσον γίνουν θεαματικές αλλαγές (ανανέωση - μεταγραφές).

Στις 25 του Μάη τελειώνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών του ΠΑΟ. Θα είναι αδειούχοι μέχρι τις 29 του Ιούνη οπότε και θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην Παιανία, άγνωστο όμως με ποια πρόσωπα και καταστάσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ