Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Το αλαλούμ συνεχίζεται

Μπορεί σύμφωνα με το τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου "στα γήπεδα η Ελλάδα να αναστενάζει", όμως το ποδόσφαιρο παθαίνει τα ίδια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Χθες εκδικάστηκε η προσφυγή των 12 ΠΑΕ που κατέληξαν σε... 91/2 κατά της διοίκησης της ΕΠΑΕ. Αυτό που περίτρανα αποδείχτηκε είναι ότι τα τεράστια όσο και πολυποίκιλα συμφέροντα έχουν "αγκαλιάσει" σε σημείο ταυτισμού το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ετσι εφαλτήριο κάθε εξέλιξης είναι το παρασκήνιο.

Σε μια νέα επίδειξη αναξιοπιστίας, μετά την Καλαμάτα, απ' το "μέτωπο" αποχώρησε ο Πανηλειακός, ενώ και η Ξάνθη διαφοροποίησε μερικώς τη θέση της!!! Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, επιμένει στα υπόλοιπα σημεία του εξωδίκου, αλλά εξαιρεί απ' τις κατηγορίες τον Β. Μητρόπουλο γιατί "στις συμφωνίες δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή του".

Ενώπιον του Πρωτοδίκη Νικηφ. Ντόγκα, η αντιπολίτευση επέμεινε στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση και τη σύγκληση ΓΣ με θέμα αρχαιρεσίες μόνο απ' τις ΠΑΕ της Α' Εθνικής. Η διοίκηση της επαγγελματικής ένωσης κατηγορεί ως υποκινητές τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, θεωρεί το εξώδικο αόριστο και απαράδεκτο, αναρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια να κρίνουν και ότι οι υπογράφοντες την προσφυγή ενεργούν χωρίς έγκριση των ΔΣ στις εταιρίες που εκπροσωπούν.

Το δικαστήριο περιμένει εντός τριημέρου τα υπομνήματα των αντιδίκων και επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση σύντομα. Πάντως η ΕΠΑΕ έχει ορίσει ΓΣ για τις 25/5 όπου οι αντιφρονούντες θα κληθούν ν' απολογηθούν για τις κινήσεις τους και να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες τους. Αξιοσημείωτο είναι πως Καβάλα, Βέροια και Απόλλωνας ζητούν να τους ορίσει το πρωτοδικείο ως προσωρινή διοίκηση με σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη προσφυγή τους. Η πρώτη εκδικάζεται στις 14/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ