ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα στα σχολεία

Οπως ξέρουν να αγωνίζονται, ξέρουν και να διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, στέλνοντας έτσι μήνυμα αντίστασης, κόντρα στον ατομικισμό, και αναπτύσσονταςτη συλλογική δραστηριότητα.

Οι μαθητές, με πρωτοβουλία και αποφάσεις 15μελών, 5μελών ή τμημάτων των σχολείων, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς παρουσιάζουν την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα που καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ανέπτυξαν. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην παιδεία και στον νόμο 2525/97, στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην ειρήνη, αλλά και σε μεγάλους ποιητές μας.

Ηδη από τις αρχές του Μάη έχουν γίνει μια σειρά εκδηλώσεων στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στο Καματερό, στην Πετρούπολη, ενώ εκδήλωση πραγματοποίησε και το Συντονιστικό Μαθητών βορείων προαστίων. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες είναι οι εξής:

  • Σήμερα:

- Στο 1ο Γυμνάσιο Πετρούπολης με θέματα τα προβλήματα στην εκπαίδευση και μέσα από τον Ν. 2525/97.

- Στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης με θέμα την ειρήνη.

  • Αύριο Παρασκευή:

- Στο 1ο ΤΕΛ Αιγάλεω με θέμα ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι της θεραπευτικής κοινότητας "18 ΑΝΩ".

- Στο 43ο ΓΕΛ Ν. Κόσμου με θέμα την ειρήνη. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση από ερασιτεχνική ομάδα των μαθητών.

  • Το Σάββατο εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν το 3ο και 5ο ΓΕΛ Βύρωνα με θέμα την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Στις 19 Μάη στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Θα υπάρχει συγχρόνως και έκθεση βιβλίου.
  • Στις 21 Μάη:

- Το 1ο και 2ο ΓΕΛ, ΤΕΛ, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής με θέμα αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

- Στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με θέμα την ειρήνη.

  • Στις 22 Μάη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Συντονιστικό Μαθητών των Ιωαννίνων με θέμα την παιδεία, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
Δικάζονται Δίπλας - Ναστούλης

Αρχισε χτες να εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σκέλος της υπόθεσης του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", με κατηγορούμενους τους Αντώνη Δίπλα,Θεόδωρο Κατηφίδη και Κώστα Ναστούλη.Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα κάθονταν επίσης, αν ζούσαν, οι Βασ. Καλτσάς και Βασ. Σούφλας,τους οποίους το "συνδικάτο" φρόντισε, στο μεταξύ, να "βγάλει από τη μέση"...

Οι παραπάνω, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Οχτώβρη του 1991 μέχρι το Μάη του 1996 διέπραξαν σωρεία εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, υπεξαιρέσεις, νοθεύσεις εγγράφων, πλαστογραφίες, ληστείες κλπ. Στις 5-5-92 οι Δίπλας και Ναστούλης πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Χαϊδάρι τον έμπορο αυτοκινήτων Κ. Ντάκο, τη στιγμή που έβγαινε από το κατάστημά του για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Κατά τη διάρκεια ληστείας στις 18-5-92 στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στο Παγκράτι, ο Δίπλας σκότωσε τους συνοδούς της χρηματαποστολής Θεόδ. Μπελέγρη και Θωμά Παρραρά και τραυμάτισε τον Απ. Μπότση. Στις 17-3-93 πυροβόλησαν και σκότωσαν το στρατιώτη Αντ. Φαμέλο στην κεντρική πύλη του "305 Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχου Ρόκα" στη Μάνδρα Αττικής. Στο ενεργητικό τους έχουν, ακόμα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του ιδιοκτήτη ψιλικών Δημ. Παπαθανασόπουλου, άλλων τριών ατόμων στη θέση "Κρύο Πηγάδι" Βιλλίων στις 16-7-92, κλοπές πολλών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εκλογικών βιβλιαρίων, αδειών οδήγησης και αστυνομικών ταυτοτήτων, κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Στη δίκη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πατέρας του άτυχου στρατιώτη, Γ. Φαμέλος, ο οποίος είπε πως από τα στοιχεία που συγκέντρωσε μέχρι σήμερα η Αστυνομία, προκύπτει ότι οι παρόντες κατηγορούμενοι και οι δύο εκλιπόντες σκότωσαν το γιο του εν ψυχρώ και εν ώρα υπηρεσίας. Κατόπιν τον έσυραν αρκετά μέτρα στο έδαφος, πήραν το όπλο του και εξαφανίστηκαν. Ο ίδιος μάρτυρας ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει μια αυτόπτης μάρτυρας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει, σχετικά με το αίτημα αυτό, αύριο Παρασκευή.

Πιάστηκαν ληστές τράπεζας

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο από τους τέσσερις δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά, που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Πρόκειται για τους Π. Κανάρη, 31 χρόνων, από τον Πειραιά, που ομολόγησε ότι πήρε μέρος στη ληστεία και Κ. Βλάψο,30 χρόνων, από τη Σωτηρίτσα Λάρισας που κατηγορείται για συνεργεία.

Καταζητούνται ακόμα ο Δ. Ρήγας,30 χρόνων, από τη Μελιβοία Λάρισας, που κατηγορείται για συνεργεία και ένας άλλος κάτοικος του Πειραιά - το "μικρό" του όνομα είναι Νίκος - ο οποίος μαζί με τον Κανάρη μπήκαν στην Τράπεζα και άρπαξαν 2.865.000 δραχμές.

Οι δυο Λαρισαίοι κατηγορούνται ότι συνήργησαν στη ληστεία ενημερώνοντας του δυο Πειραιώτες για τα κατατόπια που έπρεπε να ακολουθήσουν μετά τη ληστεία για να αποφύγουν τη σύλληψη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ