Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται Δίπλας - Ναστούλης

Αρχισε χτες να εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σκέλος της υπόθεσης του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", με κατηγορούμενους τους Αντώνη Δίπλα,Θεόδωρο Κατηφίδη και Κώστα Ναστούλη.Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα κάθονταν επίσης, αν ζούσαν, οι Βασ. Καλτσάς και Βασ. Σούφλας,τους οποίους το "συνδικάτο" φρόντισε, στο μεταξύ, να "βγάλει από τη μέση"...

Οι παραπάνω, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Οχτώβρη του 1991 μέχρι το Μάη του 1996 διέπραξαν σωρεία εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, υπεξαιρέσεις, νοθεύσεις εγγράφων, πλαστογραφίες, ληστείες κλπ. Στις 5-5-92 οι Δίπλας και Ναστούλης πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Χαϊδάρι τον έμπορο αυτοκινήτων Κ. Ντάκο, τη στιγμή που έβγαινε από το κατάστημά του για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Κατά τη διάρκεια ληστείας στις 18-5-92 στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στο Παγκράτι, ο Δίπλας σκότωσε τους συνοδούς της χρηματαποστολής Θεόδ. Μπελέγρη και Θωμά Παρραρά και τραυμάτισε τον Απ. Μπότση. Στις 17-3-93 πυροβόλησαν και σκότωσαν το στρατιώτη Αντ. Φαμέλο στην κεντρική πύλη του "305 Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχου Ρόκα" στη Μάνδρα Αττικής. Στο ενεργητικό τους έχουν, ακόμα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του ιδιοκτήτη ψιλικών Δημ. Παπαθανασόπουλου, άλλων τριών ατόμων στη θέση "Κρύο Πηγάδι" Βιλλίων στις 16-7-92, κλοπές πολλών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εκλογικών βιβλιαρίων, αδειών οδήγησης και αστυνομικών ταυτοτήτων, κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Στη δίκη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πατέρας του άτυχου στρατιώτη, Γ. Φαμέλος, ο οποίος είπε πως από τα στοιχεία που συγκέντρωσε μέχρι σήμερα η Αστυνομία, προκύπτει ότι οι παρόντες κατηγορούμενοι και οι δύο εκλιπόντες σκότωσαν το γιο του εν ψυχρώ και εν ώρα υπηρεσίας. Κατόπιν τον έσυραν αρκετά μέτρα στο έδαφος, πήραν το όπλο του και εξαφανίστηκαν. Ο ίδιος μάρτυρας ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει μια αυτόπτης μάρτυρας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει, σχετικά με το αίτημα αυτό, αύριο Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ