Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στα δικαστήρια "σέρνει" τον πρόεδρο της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ Φίλιππο Θωμά,ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Α. Δημητρακόπουλος,με αφορμή φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο, όταν ο συνδικαλιστής σε συνάντησή τους το περασμένο καλοκαίρι κατηγόρησε τη διοίκηση για τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων στο Ταχυδρομείο. Την περασμένη Παρασκευή ο ανακριτής κάλεσε τον συνδικαλιστή σε απολογία, αν και η μήνυση είχε κατατεθεί από το Δεκέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ κάνει λόγο για "προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης" και καταγγέλλει τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ, προσάπτοντάς του μάλιστα τη δημιουργία παραδιοικητικού μηχανισμού που υπονομεύει τη δράση της Ομοσπονδίας. Αποκαλύπτει επίσης "προκλητικές διοικητικές παρεμβάσεις" στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας, προκειμένου στην ηγεσία της, να επιβληθούν οι εκλεκτοί του προέδρου των ΕΛΤΑ "για να καλύψει τα πεπραγμένα του". Τέλος, η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ σημειώνει ότι στα Ταχυδρομεία συνεχίζει τη δράση του παραδιοικητικός μηχανισμός που υπονομεύει το μέλλον των ΕΛΤΑ.

Στα παραπάνω, θα προσθέταμε πως πέρα από τους παραδιοικητικούς μηχανισμούς, υπάρχουν και οι επίσημοι, με πρώτη και κύρια την κυβέρνηση, η οποία με το Επιχειρησιακό Σχέδιο που προωθεί, υπονομεύει ανοιχτά το μέλλον του δημόσιου Ταχυδρομείου. Η αγωνιστική αντίσταση για να μην περάσει το "Σχέδιο" που αμφισβητεί ευθέως τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα του Ταχυδρομείου, και κατακρεουργεί τα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να είναι και ο πρώτος στόχος των εργαζομένων, αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ