Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Να μπει τέλος στην κοροϊδία
  • Μαχητικά διεκδίκησαν χτες οι κάτοικοι την προστασία των ελεύθερων χώρων στην περιοχή
  • Λεων. Αυδής: Εφαρμόζεται πολιτική υποβάθμισης των συνοικιών

"Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης θα μας δικαιώσει", ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες εκατοντάδες κάτοικοι σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι των περιοχών Αμπελοκήπων και Ν. Φιλοθέης, στο τρίγωνο Τριφυλλίας - Φλώρου - Λάμψα, απαιτώντας από τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών και Ανάπτυξης, στα οικόπεδα του ΚΑΠΑΨ και της ΔΕΗ να δημιουργηθεί λειτουργικό πράσινο και να ανεγερθεί σχολείο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ζητούν στο χώρο των δέκα στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ, αντί για την ανέγερση κτιρίου ύψους 25 μέτρων που σχεδιάζει η ΔΕΗ, να κατασκευαστεί σχολείο, που θα στεγάσει το 58ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Φιλοθέης, στο οποίο έχει γίνει αγωγή έξωσης από το χώρο του Βαρβάκειου, όπου φιλοξενούνται σήμερα οι μαθητές.

"Είμαστε εδώ για να προλάβουμε τη λαίλαπα των αντιπεριβαλλοντικών μέτρων, την καταστροφή των ελεύθερων χώρων. Για να χτυπήσουμε τη μοιρολατρία και την ιδεολογία που προβάλλεται, πως "τίποτα δε γίνεται"", τόνισε στη συγκέντρωση ο Θ. Μαύρης,πρόεδρος του Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων. "Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ - συνέχισε - πρέπει να πάρει τις ευθύνες της. Στις κοροϊδίες απαντάμε με αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,ο οποίος τόνισε: "Πέρα από το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους εφαρμόζεται συνολικά μια τακτική υποβάθμισης των συνοικιών της Αθήνας. Ξέρουμε ποιο είναι το τέρας που βρίσκεται πίσω απ' όλα αυτά, ποιοι είναι αυτοί που καπηλεύονται τη ζωή μας". Και κατέληξε: "Πιστεύουμε στον αγώνα, στην αντίσταση, στην πάλη. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγείτε νικητές. Θα είμαστε μαζί σας στο δρόμο και σε όλες σας τις ενέργειες".

Εκεί ήταν και ο Χρ. Λαζαρίδης,εκ μέρους της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας. "Ο μόνος δρόμος σ' αυτή την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η πάλη και ο αγώνας. Για να πάψουν οι κυβερνώντες να έχουν στραμμένα τ' αυτιά τους στους Βαρδινογιάννηδες και Λαμπράκηδες και να αφουγκραστούν τι ζητάει ο λαός".

Μετά τη συγκέντρωση οι κάτοικοι έκαναν πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, για να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Αγώνας, αγώνας για τη ζωή, όχι άλλη καταστροφή", "όχι άλλη κοροϊδία, να πάρουν θέση τα υπουργεία", "σπάστε τα τσιμέντα, φυτέψτε τα με δέντρα". Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των κατοίκων και των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, Ηλία Μπεριάτο,ο τελευταίος τους παρέπεμψε σε διάλογο με τον υπουργό Κ. Λαλιώτη, για "να τον πληροφορήσουν για τα νέα δεδομένα", ο οποίος με τη σειρά του θα "κουβεντιάσει με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου". Οι κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ