Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παλλαϊκό μέτωπο για την παιδεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση

"Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση θέλει να μετατοπίσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της και να τους φέρει σε αντιπαράθεση με γονείς - μαθητές και τους άλλους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προκλητικά επιτίθεται στη δωρεάν παιδεία, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα ΑΕΙ και υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Αντί για τη γενίκευση της δωδεκάχρονης βασικής εκπαίδευσης για όλους, τη διαφοροποιεί παραπέρα, προωθώντας την εγκατάλειψη του Λυκείου και την πρόωρη στροφή στην κατάρτιση. Αντί για την επέκταση της ανώτατης εκπαίδευσης, την περιορίζει και την υποβαθμίζει με τους διαδοχικούς κύκλους και τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, με την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος και την κατάργηση της επετηρίδας. Αντί για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλιά, νομοθετεί τη "διά βίου κατάρτιση" και την "απασχολησιμότητα", την ισόβια αβεβαιότητα και τον αυταρχικό και ιδεολογικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και όλων των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι είναι αυτοί, που τροφοδοτούν σήμερα τόσο την αγωνία γονιών και παιδιών όσο και τους αγώνες των εκπαιδευτικών. Σ' αυτή την πολιτική ο εκπαιδευτικός κόσμος και γενικά ο εργαζόμενος λαός απάντησε όλη τη χρονιά αγωνιστικά. Πρέπει να αντισταθεί και τώρα. Η παιδεία και οι εργαζόμενοι σ' αυτό το χώρο έχουν ανάγκη από ένα παλλαϊκό μέτωπο καθηγητών - δασκάλων - γονιών - μαθητών - φοιτητών και των άλλων εργαζομένων, που θα στρέφεται συνολικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία. Είναι το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οι κομμουνιστές θα κάνουν ό,τι μπορούν, για τη δημιουργία αυτής της αγωνιστικής συμπαράταξης, για να χτυπηθεί η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, για να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ