Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΔΚΝΑ
Τίμησαν τον κομμουνιστή Νίκο Πολίτη

Το όνομά του φέρει από χτες ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στο Σχιστό, σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα πρόεδρο του Συνδέσμου. "Το πνεύμα του Νίκου Πολίτη υπάρχει στο έργο που συνεχίζεται", επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, που παραβρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ

Η χτεσινή μετονομασία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στο Σχιστό, σε "ΣΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" δεν είναι μόνο μια τιμή στον κομμουνιστή Ν. Πολίτη, που, κατά τη διάρκεια της οχτάχρονης θητείας του, ως πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), έδωσε τα πάντα για την ουσιαστική λειτουργία του Σταθμού.

Ηταν και μια απάντηση σ' αυτούς, που σήμερα απεργάζονται την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει ο σύνδεσμος. Μια υπόσχεση ότι ο τομέας καθαριότητας των δήμων θα συνεχίσει να διατηρεί το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα και δε θα δοθεί βορά στα χέρια ιδιωτών, που καραδοκούν, ενθαρρημένοι από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη χτεσινή εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος Ν. Πολίτη, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Θ. Καρούντζος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που πρόσφερε, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας καθαριότητας, επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων: "Ο Ν. Πολίτης πάλεψε για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, σημειώνοντας ότι η καλύτερη προσφορά στη μνήμη του είναι να γίνει αγώνας για την ολοκλήρωση του έργου του".

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΣΔΚΝΑ Μπ. Ζιώγας υπογράμμισε ότι χάρη στην τόλμη και την επιμονή του Ν. Πολίτη προχώρησε ο Σύνδεσμος. "Επειδή υπάρχει η παρακαταθήκη του, αντιστεκόμαστε, μέσα σε ένα εχθρικό κλίμα για το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρει ο Σύνδεσμος. Η σημερινή μέρα είναι ιερή", επισήμανε ο Μπ. Ζιώγας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι "ο Σύνδεσμος σήμερα προβάλλει γενικότερη αντίσταση στην επίθεση που δέχεται ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων". Ακόμα υπογράμμισε πως η δράση του Ν. Πολίτη δεν περιορίστηκε μόνο στο Σύνδεσμο, αλλά πρόσφερε πολλά και σε κοινωνικό επίπεδο. "Στηρίζουμε το Σύνδεσμο, συνέχισε, και αντιπαλεύουμε τις προσπάθειες υπονόμευσής του. Ο ΕΣΔΚΝΑ προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο. Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, είναι ανάγκη να θυμόμαστε όλους τους προηγούμενους, που έβαλαν τη σφραγίδα και οι σημερινοί να κρατήσουμε την πορεία που χάραξαν. Σημασία για τον καθένα έχει να αφήνει κάποια χνάρια όταν φεύγει από αυτόν τον κόσμο και αυτά τα χνάρια να τα ακολουθούν και οι άλλοι αγωνιστές. Το πνεύμα του Νίκου Πολίτη υπάρχει στο έργο του που συνεχίζεται". Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η δράση του Ν. Πολίτη ήταν σύμφωνη με την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ που είχε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Ε. Χατζηγιαννάκης,ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος,ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης και ο αντιδήμαρχος Ελληνικού.

Γ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της προωθούν την καύση(2003-05-13 00:00:00.0)
Εκλεισαν το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(2001-12-21 00:00:00.0)
Οι αναβολές ...θάβουν τη λύση(2000-03-18 00:00:00.0)
Παίζουν με τα σκουπίδια(1996-05-18 00:00:00.0)
Τι είναι οι ΟΕΔΑ(1996-04-07 00:00:00.0)
Δεν κλείνει ο σταθμός μεταφόρτωσης(1995-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ