Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Φιέστα μακριά από τα προβλήματα

Ανακοίνωση της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ

Μακριά από τα τεράστια προβλήματα, και τις αιτίες τους, που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, έγινε στην Αμφισσα, το τρίτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου αιρετών γυναικών των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, με θέμα "Γυναίκες στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση". Η πρόταση - συμπέρασμα του συνεδρίου, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και το Δήμο Αμφισσας, εξαντλήθηκε στην "ανάγκη" συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Κάτι που συνοδεύτηκε από ύμνους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι επιλογές της οποίας, ωστόσο, αυξάνουν τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα της γυναίκας και του λαού γενικότερα.

Φιέστα της δημάρχου Αμφισσας, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, το εν λόγω συνέδριο, τη διοργάνωση του οποίου, μάλιστα πληρώνει και ο ελληνικός λαός, καθώς εντάσσεται στο 4ο Κοινοτικό Πρόγραμμα δράσης, "υπέρ των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών". "Την ώρα που μας λένε ότι η γυναικεία εργασία κοστίζει ακριβά, που κατακρεουργούν την ασφάλιση, που κατασυκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες ως επικίνδυνους, που τα κανάλια μάς πλημμυρίζουν με πορνό και εκπομπές που ξεφτιλίζουν τη γυναίκα, το συνέδριο αυτό καλούσε να πάρουμε μέρος στη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος και να δείξουμε ανοχή στην κατάσταση αυτή", τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΝΕ Αμφισσας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει: "Προβλήματα όπως η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και το ξεπούλημά της, οι ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και υπηρεσιών της κοινωνικής πολιτικής και η πάση θυσία επιδίωξη να πιαστούν τα κριτήρια σύγκλισης του Μάαστριχτ, η αύξηση της στρατιάς των ανέργων (μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες), η μείωση των κονδυλίων για παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμό, απασχόληση, που είναι αποτελέσματα της περιβόητης οικονομίας της "ελεύθερης αγοράς", του"ανταγωνισμού" των πολυεθνικών για περισσότερα κέρδη και εκμετάλλευση των εργαζομένων, καθώς και η αντιλαϊκή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, ούτε καν θίχτηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης".

Η πάλη για την ισοτιμία και τα δικαιώματα της γυναίκας, καταλήγει η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της, περνάει μέσα από τον αγώνα κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η συσπείρωση σ' ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο πάλης της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης, είναι ο μόνος δρόμος για την εργαζόμενη - άνεργη - αγρότισσα - νοικοκυρά - νέα γυναίκα. Η στήριξη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, των αγωνιστικών και διεκδικητικών ψηφοδελτίων αποτελεί απάντηση αγωνιστικής συσπείρωσης και αντεπίθεση στις φιέστες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ