ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Μάη 1998
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριαρχεί ο άσος

Η υπεροχή των γηπεδούχων στους περισσότερους αγώνες χαρακτηρίζει το κυριακάτικο δελτίο. Περιλαμβάνει ματς από τη Β και Γ εθνική καθώς και τη Β Ιταλίας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η Καρδίτσα στην έδρα της, όμως οι "γουναράδες" από καιρό είναι καταδικασμένοι και λογικά δε θα αποφύγουν την ήττα. Προτείνεται: 1

2. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ: Με το ένα "πόδι" στη Γ εθνική οι Δραμινοί, είναι το φαβορί, όμως η διάθεσή τους είναι... υπό το μηδέν. Προτείνεται:

3. ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Αδιάφορο το συνοικιακό ντέρμπι στο Ελ Πάσο. Ολα είναι πιθανά. Προτείνεται: 12

4. ΛΥΚΟΙ - ΑΡΓΟΣ: Με νίκη και μαθηματικά, οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν στην κατηγορία. Αντίθετα οι Αργίτες έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία. Προτείνεται: 1

5. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Πολύ δυνατή στη Ν. Ιωνία η ομάδα της Μαγνησίας, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα. Προτείνεται: 1

6. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ενα ακόμη αδιάφορο ματς με τους Αγρινιώτες ασφαλώς να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Προτείνεται: 1

7. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧ.: Οι δυο ομάδες δεν έχουν άμεσο βαθμολογικό άγχος, αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οριστικά. Προτείνεται: Χ1

8. ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ντέρμπι κορυφής από δυο συγκροτήματα που έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στη Β εθνική. Προτείνεται:12Χ

9. ΠΡΕΒΕΖΑ - ΟΡΦΕΑΣ ΑΛΕΞ.: Αμφίρροπο παιχνίδι στην πόλη της Ηπείρου αφού και οι δυο μονομάχοι δίνουν μάχη για την παραμονή τους. Προτείνεται:

10. ΒΕΡΟΝΑ - ΛΟΥΚΕΖΕ: Και οι δυο αντίπαλοι δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και θα παίξουν με πάθος για τη νίκη. Προτείνεται: 12Χ

11. ΚΑΛΙΑΡΙ - ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Ντέρμπι μεταξύ δυο ομάδων που λογικά έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία. Προτείνεται: Χ

12. ΠΕΣΚΑΡΑ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ: Οι γηπεδούχοι δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους και η νίκη είναι μονόδρομος. Ομως και η Περούτζια διατηρεί έστω και αμυδρές ελπίδες για την άνοδο. Προτείνεται: Χ1

13. ΤΟΡΙΝΟ - ΚΙΕΒΟ: Ισως το πιο ακλόνητο στάνταρ του δελτίου. Η "Γκρανάτα" δε θα δυσκολευτεί να κερδίσει την αδιάφορη Κίεβο. Προτείνεται: 1

Σ13: ΡΕΤΖΙΝΑ - ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Ενας επίσης αδιάφορος αγώνας. Παίξτε κλασικά ιταλικά. Προτείνεται: Χ

Ο 14ος

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΠΙΔΩΝ
"Παλιά γνώριμη η Ισπανία"

Ατού και μειονεκτήματα της αντιπάλου της Ελλάδας στον τελικό

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (του απεσταλμένου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).- Μπορεί η τεχνική ηγεσία αλλά και οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων να είχαν κρυφή επιθυμία να βρουν αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τη Νορβηγία αλλά η πρόκριση της Ισπανίας που κέρδισε με 1 - 0 (με ξαφνικό θάνατο στο 4 της παράτασης), δε φαίνεται να τους τρόμαξε.

Οπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Κόλλιας, η Ισπανία δεν αποτελεί άγνωστο αντίπαλο αφού έχει τον ίδιο κορμό με την ομάδα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε στους Μεσογειακούς αγώνες και είχε νικήσει με 1 - 0.

"Η Ισπανία έχει παίκτες δυνατούς και ταχύτατους που έχουν μεγάλη άνεση στην κατοχή της μπάλας. Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχουν αμυντικές αδυναμίες και βασικός στόχος δικός μας είναι να τις εκμεταλλευτούμε" δήλωσε χτες ο Ελληνας τεχνικός.

Οσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της αντιπάλου της εθνικής μας στον τελικό της Κυριακής, ο Γιάννης Κόλλιας έστρεψε το ενδιαφέρον του σε τρεις παίκτες και συγκεκριμένα στον Γκουτιέρες που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον Μουνιόθ της Ρεάλ Μπετίς και στον Βαλερόν της Μαγιόρκα.

"Πρέπει να τους σταματήσουμε αυτούς τους τρεις στο χώρο του κέντρου καθώς όταν πλησιάζουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι" δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η εθνική μας θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα μια προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο της Στεάουα ενώ αύριο θα προπονηθεί στο γήπεδο της ρουμανικής ομάδας όπου θα διεξαχθεί ο τελικός.

Ας σημειωθεί τέλος ότι οι Ισπανοί στον τελικό θα στερηθούν τις υπηρεσίες του αρχηγού της ομάδας Μπαλεστέρος και του Μίτσελ οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στον ημιτελικό με τη Νορβηγία.

ΠΑΛΗ

Αλλαγή σκυτάλης στον Ατλαντα Καλλιθέας, με στόχο την παραμονή του συλλόγου στην κορυφή της ελληνικής πάλης. Μετά από μια δεκαετία στο τιμόνι του συλλόγου, ο Απ. Μυλωνάς παρέδωσε τη θέση του προέδρου στον Β. Σεϊταρίδη. Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χατζηϊωαννίδης. Δεύτερος αντιπρόεδρος ο Φ. Μουτεσίδης. Γενικός Γραμματέας ο Γ. Λυμπερόπουλος. Ειδικός Γραμματέας ο Μ. Δεσκουλίδης. Ταμίας ο Ν. Καλτσίδης. Εφορος πάλης ο Ν. Καλτσίδης και άρσης βαρών ο Φ. Μουτεσίδης. Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι Απ. Μυλωνάς, Π. Καμένος, Αρχ. Παπαποστόλου και Ν. Μπαμιατζόγλου.

ΠΑΟΚ
"Τελεσίγραφο" στον Στογιάκοβιτς

Τα πήγαινε - έλα του Στογιάκοβιτς και οι συζητήσεις που διεξάγει παράλληλα με τους Σακραμέντο Κινγκς και την Κίντερ Μπολόνια, έχουν θορυβήσει τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, που βλέπει τον κορυφαίο παίκτη της να απομακρύνεται από τη Θεσσαλονίκη. Με έγγραφο, που του κοινοποίησε χτες, ζητάει να πληροφορηθεί το αργότερο μέχρι τις 2 Ιουνίου την απόφασή του. Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων "αν πας στο ΝΒΑ έχει καλώς, αν μετακομίσεις σε ομάδα της Ευρώπης να μας το πεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα νόμιμα συμφέροντα που απορρέουν από το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει, αν και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μείνεις κοντά μας". Ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια να περιμένει τον παίκτη. Από την παραμονή του ή όχι εξαρτώνται οι επιλογές του Σβι Σερφ και οι μεταγραφές στο εσωτερικό της χώρας ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κάλεσμα στους "βετεράνους"

Την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινώσει ο Π. Γιαννάκης τα ονόματα των 24 παικτών που θα δηλώσει στη ΦΙΜΠΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι ανάμεσά τους θα είναι κι οι... βετεράνοι, ο Π. Φασούλας και ο Φ. Χριστοδούλου. Οι δύο παίκτες δεν έχουν πει ακόμα το ναι, όμως οι όποιες ενστάσεις τους έχουν να κάνουν όχι με τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, αλλά με τη χρονική διάρκεια της προετοιμασίας. Σίγουρη θεωρείται και η κλήση του Ιάκωβου Τσακαλίδη της ΑΕΚ. Ο ομογενής από τη Ρωσία, ήδη αποτελεί μέλος της Εθνικής Ελπίδων η οποία προετοιμάζεται στην Καλαμάτα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Ιούλη στην Ιταλία.

Στο μεταξύ προβληματισμό έχει δημιουργήσει η απόφαση της γιουγκοσλάβικης Ομοσπονδίας να καλέσει στην Εθνική τους Στογιάκοβιτς, Τάρλατς, Γκούροβιτς, αλλά και τον Γιάριτς του Περιστερίου στην Εθνική Ελπίδων. Ολα δείχνουν ότι οι Γιουγκοσλάβοι πιέζουν στην κατεύθυνση να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε και οι παίκτες να αγωνίζονται στους συλλόγους τους, αλλά και στην Εθνική Σερβίας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τη διπλή ιδιότητα κι αναμένεται το επόμενο δίμηνο να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που οι ίδιοι οι παίκτες και το περιβάλλον τους διαρρέουν, θα δώσουν το "παρών" στην προετοιμασία της Γιουγκοσλαβίας, όμως αν δεν καταργηθεί ο νόμος, θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας, εκτός κι αν κάποιοι από αυτούς στο μεταξύ έχουν υπογράψει συμβόλαιο σε ομάδα εκτός Ελλάδας.

Γ. Γ.

Συμφώνησε με Αντερλεχτ ο Ντέμης

Με τον τίτλο "Ο Νικολαϊδης στο Βέλγιο" η σημαντικότερη αθλητικοπολιτική εφημερίδα των Βρυξελλών, η "Ντερνιέρ Ερ" προαναγγέλλει ουσιαστικά στο χθεσινό της της φύλλο την απόκτηση του Ντέμη Νικολαϊδη από την Αντερλεχτ. "Είναι ο επιθετικός που έψαχνε η Αντερλεχτ" αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι ο μόνος παράγοντας ανησυχίας είναι ο "ασταθής χαρακτήρας" του παίκτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπέρ της μεταγραφής του Ντέμη Νικολαϊδη στη βελγική ομάδα τάχθηκε εξ αρχής ο Αρι Χάαν, ο οποίος τον γνώριζε από την εποχή που ήταν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ήρθε πολλές φορές στην Ελλάδα για να τον δει να αγωνίζεται.

Ο παίκτης της ΑΕΚ αναμενόταν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζέρ του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Νικολαϊδης συμφώνησε με την Αντερλεχτ και μόνο θέμα διαπραγμάτευσης είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, αφού οι Βέλγοι θέλουν 5ετές συμβόλαιο αντί 1 δισ. (άλλο 1,5 δισ. θα πάρει η Ενωση) ενώ ο παίκτης θέλει 3ετές συμβόλαιο.

  • Στα μεταγραφικά ζητήματα υπάρχει κινητικότητα αφού στο στόχαστρο είναι οι Κώστας Φρατζέσκος, Βασίλης Λάκης και Ραϊμόν Καλά. Πάντως όσον αφορά τον πρώτο, ο ΠΑΟΚ διαψεύδει ότι έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις.
  • Τέλος, στο θέμα προπονητή ο Γιοακίμ Λεβ ζήτησε παράταση αφού έχει καλύτερη πρόταση από τη Φενέρ Μπαξέ. Εναλλακτική λύση ο Ντράγκαν Στεπάνοβιτς που αυτό τον καιρό είναι άνεργος.
"Ανθρακωρύχος" ο Γεωργιάδης

"Ενας κοντός ανθρακωρύχος". Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο σίριαλ Γ.Χ. Γεωργιάδη - Νιουκάστλ που χθες έληξε με αίσιο τρόπο για τον Δραμινό παίκτη, όχι όμως και για τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νιουκάστλ αντί 600 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ η αγγλική ομάδα θα πληρώσει άλλα 210 εκατομμύρια ώστε να καλύψει τη ρήτρα που ήθελε ελεύθερο τον παίκτη αν μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Χθες ο παίκτης πήγε στην Παιανία όπου και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μάνο Μαυροκουκουλάκη. Ο Γεωργιάδης ζήτησε ακρόαση και από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, όμως ο πρόεδρος δε θέλει να τον δει στα μάτια του μετά τη μεθόδευση, εν αγνοία του ΠΑΟ, της μεταγραφής του.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟ. Ο αμυντικός του Πανιωνίου έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο. Ο Τάκης Φύσας, ένας ακόμη κυανέρυθρος, είναι πλέον στο στόχαστρο των πρασίνων προκειμένου να καλύψει τη "λαβωμένη" αριστερή πλευρά.

ΠΟΛΟ

Σημαντικό βήμα για μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών έκανε χτες η Χίος, που στο εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής επικράτησε των Χανίων με 13-10. Ετσι τώρα η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Ολυμπιακός 32, Βουλιαγμένη 29, Χανιά 24, Χίος 24, Χαλκίδα 22, Πάτρα 21, Γλυφάδα 19, Ηλυσιακός 16, Εθνικός 11, ΟΦΘ 9, Κέρκυρα 7, Πανιώνιος 0.

Σημ: Ολυμπιακός και Γλυφάδα έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Απολύθηκε ο Χάινκες

Χάινκες τέλος για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γερμανός τεχνικός απολύθηκε σήμερα από την τεχνική ηγεσία της "Βασίλισσας", μια μόλις βδομάδα μετά τη... στέψη της σε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο 53χρονος Γιουπ Χάινκες, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, είχε δεχτεί πολλά πυρά, λόγω της μέτριας πορείας της Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Χάινκες θα πάρει ως αποζημίωση 1,7 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του έληγε το 1999.

Πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο.

  • Ο Λευτέρης Βελέντζας για τα δυο επόμενα χρόνια θα φορά τη φανέλα του Ηρακλή. Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα τα βρήκε σε όλα με τον πρόεδρο του "Γηραιού" Πέτρο Θεοδωρίδη και έτσι αντί 40 εκατομμυρίων θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ