ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Ιούνη 1998
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΓΚΑΖΙΕΣ

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ έρευνα για τις κλοπές μοτοσικλετών δημοσιεύεται στο περιοδικό "Μοτό", το οποίο ξεκινά καμπάνια για "ΤΟ ΘΕΜΑ" που δεν αφήνει κανέναν μοτοσικλετιστή αδιάφορο. Οπως εύκολα συμπεραίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, εντελώς αδιάφορη μένει στο πρόβλημα των κλοπών η πολιτεία, αφού δε μπαίνει κανείς "αρμόδιος" στον κόπο να ενημερώσει τους άτυχους ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών, ακόμα και αν η Αστυνομία βρει την κλεμμένη μοτοσικλέτα του. Οσο για την έκταση του προβλήματος, ο τετραπλασιασμός των κλοπών την τελευταία πενταετία, και το κόστος του, που ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια το χρόνο, μιλάνε από μόνα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 100 Lada Niva συγκεντρώθηκαν στα διόδια των Αφιδνών για το ετήσιο Niva Convoy. Προορισμός η Αρβανίτσα Βοιωτίας όπου και ανακοινώθηκε η δημιουργία του Escape Club, μιας λέσχης που η διοργανώτρια Ergomotors ελπίζει να αποτελέσει ευκαιρία για περισσότερες συναντήσεις και εξορμήσεις στη φύση.

ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο και έκπτωση 10% στα ανταλλακτικά προσφέρει στους πελάτες της για το Καλοκαίρι η Opel. O δωρεάν έλεγχος θα πραγματοποιείται έως τις 27 Ιουλίου και θα καλύπτει με εγγύηση 8 βδομάδων τα μέρη που ελέχθησαν και θα είναι: στάθμη ψυκτικού υγρού, ψυγείο, δοχείο διαστολής, σωληνώσεις -σφιγκτήρες ψυγείου, σωληνώσεις - σφιγκτήρες καλοριφέρ, αντλία νερού, ιμάντες, στάθμη σε λάδια κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων και υγρό φρένων, δίσκους φρένων και τακάκια, σωληνώσεις φρένων, χειρόφρενα, σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ και φώτων, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, φώτα και φλας, ρύθμιση φώτων και οπτικό έλεγχο αμορτισέρ.

ΕΚΠΤΩΣΗ έως 200.000 δρχ. ή δωρεάν air condition προσφέρει η Seat σε όσους πελάτες της αγόρασαν μετρητοίς. Οσο για τη χρηματοδότηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έντοκη και άτοκη. Στην άτοκη χρηματοδότηση η προκαταβολή είναι 50% και οι δόσεις φθάνουν τις 18, ενώ το aircondition στοιχίζει με την τοποθέτησή του 150.000 δρχ. Στην έντοκη χρηματοδότηση η προκαταβολή μπορεί να είναι μηδενική, και η εξόφληση φθάνει στις 60 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 1%, ενώ για τον κλιματισμό ισχύει ό,τι ακριβώς για την άτοκη χρηματοδότηση.

Ο Σουμάχερ νικητής στο γκραν πρι των ατυχημάτων

Ενας από τους επεισοδιακότερους αγώνες των τελευταίων ετών, ήταν το γκραν πρι του Καναδά. Η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή με τον Σουμάχερ να τρυπώνει ανάμεσα στις δύο Μακλάρε.ν Σχεδόν αμέσως όμως ο Βουρτζ θέλοντας να κερδίσει θέσεις συγκρούστηκε με προπορευόμενη φόρμουλα, απογειώθηκε, έκανε τρεις τούμπες και όταν προσγειώθηκε, τέσσερα μονοθέσια ήταν "τραυματισμένα" και οι οργανωτές διέκοψαν τον αγώνα.

Ο αγώνας ξανάρχισε αλλά οι ατυχίες δε σταμάτησαν. Οι δύο πρωταγωνιστές Χάκινεν και Κούλθαρντ, είδαν τα απόλυτα όπλα τους, τις Μακλάρεν να παραδίδουν το πνεύμα και να τους στέλνουν νωρίς νωρίς στην εξέδρα των θεατών. Η σειρά των εγκαταλείψεων συνεχίστηκε, και τελικά από τα 24 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τερμάτισαν μόλις 10.

Μέσα στις ατυχίες των υπολοίπων, ο Σουμάχερ φάνηκε τυχερός. Δεν έφθασε που ο Χάκινεν βγήκε εκτός από τον πρώτο γύρο, αλλά και ο Φισικέλα που είχε τεθεί επικεφαλής, έχασε την πρώτη θέση όταν μπήκε στα πιτς. Ο Σουμάχερ βρήκε την ευκαιρία και πήρε τη νίκη για τη Φεράρι, αφήνοντας δεύτερο τον Φισικέλα. Βέβαια ο Σουμάχερ αναγκάστηκε να πιέσει τις καταστάσεις, και οι κριτές τον χρέωσαν με δέκα δευτερόλεπτα ποινή όταν βγήκε από τα πιτς με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι επιτρέπεται. Ο οδηγός της Φεράρι κατάφερε να υπερκαλύψει την ποινή, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας για να επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου η νίκη του.

Αυτό γιατί τότε κρίθηκε η ένσταση που υπέβαλε η Γουίλιαμς, επειδή ο Σουμάχερ έβγαλε από την πίστα τον Φρέντσεν. Ο Γερμανός πρωταθλητής απάντησε με ένα: "δεν τον είδα" και καθάρισε. Οι κριτές το δέχτηκαν και ο Σουμάχερ πήρε και επισήμως την πρωτιά.

Στη Φεράρι χαμογέλασαν, και είχαν έναν ακόμη λόγο. Ο Ιρβάιν πήρε την τρίτη θέση δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Ο Σουμάχερ μείωσε τη διαφορά του από τον Χάκινεν στους δώδεκα βαθμούς, και άφησε πέντε βαθμούς πίσω του τον Κούλθαρντ.

Καυτή προσφορά

Καυτή προσφορά δροσερό καλοκαίρι για το SAXO

Καυτή προσφορά κάνει η Citroen για το Saxo ενόψει καλοκαιριού. Το νέο Saxo Hot Summer διαθέτει αντικλεπτικό σύστημα ενσωματωμένο στο κλειδί, ηλεκτρική ρύθμιση δέσμης φώτων κατά ύψος, οικολογικά ελαστικά κ.ά. Βασικό του όπλο, ο εργοστασιακός κλιματισμός που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Η τιμή του ξεκινά από τα 3.250.000 και συνδυάζεται με τη χρηματοδότηση Citroen, Credit Plus, που δίνει δυνατότητα πληρωμής της πρώτης δόσης το 1999.

Το Hot Summer διατίθεται στα 1.100 κ.εκ. με 60 ίππους και στα 1.400 κ.εκ. με 75 ίππους. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν: υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές κλπ.

ΣΠΤο Ciuquecento φεύγει

Το Cinquecento φεύγει το Seicento έρχεται...

Αυτές τις μέρες λανσάρεται στην ελληνική αγορά το Fiat Seiseuto. Ο αντικαταστάτης του Ciuquecento θα διατίθεται με κινητήρες 900 και 1.100 κ.εκ. και σε πέντε εκδόσεις. Στο βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται: Εμπρός, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, φιμέ κρύσταλλα, ρυθμιστής δέσμης προβολέων, πίσω υαλοκαθαριστήρας, immobilizer, διαιρούμενο πίσω κάθισμα και πίσω ζώνες ασφαλείας. Προαιρετικά διατίθενται: ABS, συναγερμός, αερόσακος οδηγού και συνοδηγού και ραδιομαγνητόφωνο με αποσπούμενη πρόσοψη. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2.500.000 δρχ., ενώ η έκδοση Suite που είναι εξοπλισμένη με air condition κοστίζει 3.070.00 δρχ.

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ που το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά αξία, που η συμμετοχή είναι που μετράει, αποκτά το πραγματικό της νόημα. Το ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ συγκέντρωσε 75 συμμετοχές, ιδιαίτερα εντυπωσιακές παρά την ηλικία τους. Το Ράλι αντίκα ζήτησε από αυτοκίνητα όπως: Citroen του 1926, Chevrolet Tourev του 1926, Ford Phaeton του 1929, Fiat 514 - 1930 να καλύψουν συνολικά 330 χλμ. Ταξίδεψαν λοιπόν μέχρι την Κόρινθο μέσω της παλιάς Εθνικής οδού, από εκεί στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Την επόμενη ξεκίνησε η επιστροφή, και στον τερματισμό δεν έδωσαν "παρών" μόλις δώδεκα αυτοκίνητα, μερικά απ' τα οποία έχουν ηλικία έως και πάνω από 60 ετών!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ