ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πίστη για πρόκριση

Με ανεβασμένο ηθικό, οι ερυθρόλευκοι δηλώνουν σίγουροι για την είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ

Από Κύπρο... μεριά περνάει η πρόκριση του Ολυμπιακού, σήμερα στη Λάρνακα, σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το συγκρότημα του Πειραιά καλείται να προφυλάξει σαν "κόρη οφθαλμού" το εύθραυστο 2 - 1 του Ολυμπιακού Σταδίου και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ελίτ της Ευρώπης. Τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και οι παίκτες των πρωταθλητών ζουν και αναπνέουν για το παιχνίδι του σταδίου "Αντώνης Παπαδόπουλος" που θα ξεκινήσει στις 9μμ και θα μεταδοθεί από το ΜΕGΑ. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων κρατά χαμηλούς τόνους και αναφερόμενος στη συνάντηση είπε: "Δε θα αναφερθώ σε πιθανότητες πρόκρισης. Πιστεύω όμως ότι αν αγωνιστούμε όπως ξέρουμε θα περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ". Καταλήγοντας επισήμανε: "Το ματς είναι δύσκολο. Από μας εξαρτάται η υπόθεση πρόκριση. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ανδρέα Νινιάδη που είναι τραυματίας και έμεινε στην Αθήνα. Η πιθανότερη 11άδα για τους κόκκινους: Ελευθερόπουλος, Μαυρογεννίδης, Γεωργάτος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Οφορίκουε, Λουτσιάνο και Ιβιτς.

Στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης επικρατεί μεγάλο πάθος για την πρόκριση. Δύο φορές οι Κύπριοι έφτασαν στην πηγή του Τσάμπιονς Λιγκ όμως νερό δεν ήπιαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι αυτή η τρίτη φορά θα είναι και η... φαρμακερή. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού της Ανόρθωσης και παλιού κόουτς του Ηρακλή Ντούσαν Μιτόσεβιτς: "Ολοι περιμένουμε τον αγώνα με όρεξη και πάθος. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι καλύτερη από πέρυσι και τώρα παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία. Θα χτυπήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ματς. Δε μας βρίσκει σύμφωνους η φιλοσοφία ότι η Ανόρθωση δεν έχει να χάσει τίποτα. Αντίθετα έχουμε να χάσουμε πολλά όπως και ο Ολυμπιακός. Θα παίξουμε επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Δε νομίζω ότι θα έχουμε άγχος".

Τον αγώνας θα διαιτητεύσει ο Γιουγκοσλάβος Μίροσλαβ Ράντοβαν.

ΠΑΟ - ΣΤΕΑΟΥΑ
Με τη συνταγή του Βουκουρεστίου

Το 2 - 2 του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στο συγκρότημα του Βασίλη Δανιήλ απέναντι στους Ρουμάνους

Με την πετυχημένη συνταγή του Βουκουρεστίου ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί σήμερα στις 9μμ στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας Στεάουα. Ο Βασίλης Δανιήλ ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες που ξεκίνησαν στο πρώτο ματς (2 - 2) θα είναι αυτοί που θα ολοκληρώσουν το επίτευγμα της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ: "Η ενδεκάδα θα είναι η ίδια με αυτή του πρώτου ματς στο Βουκουρέστι. Ισως να υπάρχει μια αλλαγή". Που σημαίνει ότι αν δεν παίξει ο τραυματίας Αγγελος Μπασινάς τη θέση του θα καταλάβει ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Το μυστικό της επιτυχίας για την ομάδα του τριφυλλιού σύμφωνα με τον Καβαλιώτη τεχνικό είναι: "Να πετύχουμε γρήγορο γκολ. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο 2 - 2 του πρώτου αγώνα, γιατί κρύβει κινδύνους. Εχουμε την εμπειρία για να διεκδικήσουμε μια καθαρή νίκη. Θα έχουμε επιθετικό πνεύμα ώστε να βγάλουμε τη Στεάουα από τον στόχο της". Τέλος ο κ. Δανιήλ δήλωσε ότι οι Ρουμάνοι θα έχουν λιγότερο άγχος: "Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αν προκριθούν θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν όχι δε θα τους καταλογιστούν μεγάλες ευθύνες μετά την έκβαση του πρώτου παιχνιδιού".

Ετσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η 11άδα του ΠΑΟ θα είναι... ανοιχτό βιβλίο. Βάντσικ, Αλεξόπουλος, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, Αποστολάκης, Λαγωνικάκης, Μπασινάς ή Κωνσταντινίδης, Μίκλαντ, Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα θα είναι οι εκλεκτοί του Βασίλη Δανιήλ.

Στην αντίπερα όχθη οι Ρουμάνοι κρατάν κλειστά τα χαρτιά τους όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του προπονητή της Στεάουα Μιχάι Στοϊτσίτα: "Είναι δικό μας πρόβλημα πώς θα αγωνιστούμε. Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στον αντίπαλο, όμως τα προγνωστικά στο ποδόσφαιρο είναι παρακινδυνευμένα. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θα παλέψουμε ώστε εμείς να περάσουμε σε όμιλο. Αν το καταφέρουμε θα είναι κάτι το εκπληκτικό. Αν όχι ο ΠΑΟ θα είναι ο τυχερός", κατέληξε ο τεχνικός της Στεάουα.

Το σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου θα διευθύνει ο Ολλανδός Μάριο Φαν Ντερ Εντε, από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στον κόσμο.

ΕΠΟ
Εκλεκτοί για... εκλέκτορες

Διοικητικές παλινδρομήσεις στην ΕΠΟ μ' εθνικό αντίκτυπο. Χθες το ΔΣ αποφάσισε η στελέχωση των αντιπροσωπευτικών μας τμημάτων, πλην ανδρών, να γίνει μετά τις 6 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δεύτερη τη τάξει ομάδα ποδοσφαίρου (Ελπίδες) θα μπει στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με προπονητή που στη συνέχεια ίσως αλλάξει...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Τ. Μπατάκης προτίμησε να παραμείνει μέλος του ΔΣ γι' αυτό απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του εκλέκτορα στις Ελπίδες. Από την πλευρά της η Τεχνική Επιτροπή (ΤΕ) εισηγήθηκε την παραμονή του Γ. Κόλλια. Αρκετοί όμως αντέδρασαν, που σύμφωνα με πληροφορίες προτιμάει τον Αν. Μιχαλόπουλο.

Για την ομάδα Νέων προτάθηκε ο Στ. Σταθόπουλος, την Παίδων ο Μ. Σεντελίδης και τις γυναίκες ο Β. Παλάντζας. Ομως το "θέμα Ελπίδων" δημιούργησε τριβές και τελικά αποφασίστηκε να επανεξεταστούν όλα μετά τους πρώτους αγώνες... μεγάλων και μικρών. Ως τότε παραμένουν οι υφιστάμενοι. Κάποιος πάντως πρότεινε επιλογή 10 ονομάτων και μετά... κλήρωση!!!

Για να κατανοηθεί πλήρως η κατάσταση αρκούν δύο γεγονότα. Διαφωνίες και άγνοια υπήρξε για το αν έχουν απολυθεί ή όχι αυτοί που μένουν, καθώς επίσης και αν στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε εγκριθεί η πρόταση Ιορντανέσκου για βοηθό, γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων...

Τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Ποδοσφαιρικό τουρνουά με ομάδες τυφλών διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από αύριο έως και το Σάββατο και με τη συμμετοχή των ομάδων Πυρσού Θεσσαλονίκης, της ιταλικής Λέτσε και αντίστοιχων ομάδων από την Τουρκία και την Αθήνα.

Για τους αγώνες αυτούς μίλησαν χτες ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Τοκατλίδης, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ακης Γιακουστίδης, και ο ταμίας του συλλόγου, Δημ. Κουκόλης. "Είναι θέμα συμμετοχής και δράσης η παρουσία μας στους αγώνες και η ίδια η διοργάνωση", θα πει στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Μπ. Τοκατλίδης. "Σιγά σιγά περιοριστήκαμε στα σπίτια μας, όπως και όλος ο κόσμος που κλείνεται και περιορίζεται στην τηλεόρασή του. Ηταν θέμα να πάρουμε πάλι απόφαση και να συμμετάσχουμε με όλη τη διάθεσή μας και για το λόγο αυτό αποφασίσουμε να ξανακάνουμε τη διοργάνωση αυτών των ποδοσφαιρικών αγώνων".

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: Πέμπτη: Ιταλία - Τουρκία και Πυρσός- Αθήνα. Παρασκευή: Αθήνα - Ιταλία και Τουρκία - Πυρσός. Σάββατο: Τουρκία - Αθήνα και Ιταλία - Πυρσός. Οι πρώτοι αγώνες κάθε μέρας θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα και οι δεύτεροι στις 7.30.

Νέο ΔΣ στον ΠΑΟΚ

Νέο ΔΣ στον ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Σε έκτακτη σύσκεψή του, το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε ουσιαστική αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή στην ηγεσία του τόσο του μεγαλομετόχου κ. Γιώργου Μπατατούδη, όσο και του νέου μεγαλομετόχου κ. Δημητρίου Αγγελόπουλου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου, καθώς και του τέως προέδρου κ. Καλύβα στη θέση του β' αναπληρωτή προέδρου.

Συγκεκριμένα το νέο σχήμα είναι:

Πρόεδρος: Γιώργος Μπατατούδης Α' Αναπληρωτής πρόεδρος: Δημήτρης Αγγελόπουλος Β' Αναπληρωτής πρόεδρος: Γιώργος Καλύβας Αντιπρόεδροι: Γιώργος Κούδας, Θανάσης Ακριβόπουλος, Αλέξης Κρυσταλλίδης

Σύμβουλοι: Εμμαν. Κουμάκης, Κώστας Τσιούλας Γενικός Διευθυντής: Μπάμπης Παυλόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος: Πέτρος Καλαφάτης

Ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αγγελόπουλος, επισκέφθηκε το μεσημέρι την ομάδα στο ξενοδοχείο όπου έχει αποσυρθεί, γνωρίστηκε με τους παίκτες και τον προπονητή, είχε μάλιστα συνομιλία με τον κ. Ολεγκ Μπλαχίν και υποσχέθηκε προσωπικό πριμ 8 εκατομμυρίων δρχ. σε περίπτωση πρόκρισης.

Με "Τόμαχοουκ", όχι σαν αυτούς του Κλίντον αλλά βραζιλιάνικους, απειλε

Με "Τόμαχοκ", όχι σαν αυτούς του Κλίντον, αλλά βραζιλιάνικους, απειλεί την εστία της Ανόρθωσης ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα

Mία από τις δύο επιθετικές αιχμές του ΠΑΟ αποτελεί ο Νίκος Λυμπερόπουλ

Mία από τις δύο επιθετικές αιχμές του ΠΑΟ αποτελεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, στο αποψινό παιχνίδι με τη Στεάουα

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στην Πράγα τα σπουδαία

Η Ντιναμό Κιέβου, που πέρσι εντυπωσίασε με την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει σήμερα την πιο δύσκολη αποστολή στους επαναληπτικούς αγώνες του Α γύρου, αφού αντιμετωπίζει τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία και καλείται να ανατρέψει το 0 - 1 του πρώτου αγώνα στο Κίεβο.

Από κει και πέρα, από τα λεγόμενα φαβορί η Αϊντχόβεν θα πρέπει να προσέξει πολύ αν θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αφού η ήττα από τη Μάριμπορ με 1 - 2 μπορεί να μην είναι αξεπέραστο εμπόδιο, όμως οι Σλοβένοι είναι ικανοί να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Δύσκολο έργο έχει και η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μετς, η οποία στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί από την Ελσίνκι με 0 - 1.

Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με το σκορ του πρώτου αγώνα είναι: Σπάρτα Πράγας - Ντιναμό Κιέβου 0 - 1, Μετς (Γαλλία) - Ελσίνκι 0 - 1, Ατλέτικο Μπιλμπάο - Ντιναμό Τιφλίδας 1 - 2, Αϊντχόβεν - Μάριμπορ 1 - 2, Ομπιλιτς (Σλοβενία) - Μπάγερν Μονάχου 0 - 4, Σπάρτακ Μόσχας - Λίντεξ (Βουλγαρία) 5 - 0, Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Γαλατά Σεράι 1 - 2, Κροάσια Ζάγκρεμπ - Σέλτικ 0 - 1, Μπρόντμπι - Κόζιτσε 2 - 0, Ουίπεστ - Στουρμγκράτς 0 - 4, Ιντερ - Σκόντο Ρίγα 4 - 0.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Μιχα'ϊλοφ στον Αρη

Μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία σημείωσε η ομάδα μπάσκετ του Αρη, η οποία από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει στις τάξεις της, τον ύψους 2.06μ. Ρώσο σέντερ Μιχαήλ Μιχαϊλοφ.

Οι "κιτρινόμαυροι" χτες συμφώνησαν σε όλα με τον Μιχαϊλοφ ο οποίος χτες αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του, "κλείνοντας" έτσι τη θέση του δεύτερου ξένου, την οποία ο Αρης "κρατούσε" για αρκετό καιρό ελεύθερη για έναν εκ των Αμερικανών Πόλινς και Ρόμπερτς, οι οποίοι δέχονταν μεν να έρθουν στην Ελλάδα, έθεταν όμως ως όρο να επιστρέψουν στο ΝΒΑ μόλις αρθεί το λοκ άουτ που επικρατεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ