ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΗΔΕΙΑ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα

ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΝΤΖΟ

ετών 54

που έφυγε ξαφνικά από εγκεφαλικό επεισόδιο

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στη Μυρόβρυση Αιγίου.

Ο Γιάννης Λέντζος οργανώθηκε το 1977 στο ΚΚΕ. Υπήρξε δραστήριο μέλος της ΚΟΒ των ΕΒΕ του Ψυρρή, διατέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της, και ήταν επίσης συνδικαλιστής στο χώρο των ΕΒΕ.

Η γυναίκα του: Μαρία.

Τα παιδιά του: Γιώργος, Ελένη, Ηλίας.

***

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού

ΙΓΝΑΤΙΟ ΚΑΡΕΚΟ

ετών 80

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 27.8.98 και ώρα 5.15 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η σύζυγος: Ζωγραφία.

Τα παιδιά: Περικλής και Μαρία, Σπύρος και Μίνα.

Τα εγγόνια: Ζωγραφία, Σταυρούλα, Ιγνάτιος, Αναστασία.

Οι λοιποί συγγενείς.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Με τη συμπλήρωση 54 χρόνων από το ολοκαύτωμα στα Ανω Παλαιά Σφαγεία, από τους ναζιστές, το Παράρτημα Πετραλώνων, Θησείου και Πάνω Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ και ο Προσφυγικός Σύλλογος "Η Ελπίδα" οργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ.
  • Εκδρομή - προσκύνημα οργανώνει στις 28, 29 και 30-8-1998,η ΚΟΒ Χαϊδαρίου, στη μνήμη των αγωνιστών και των πεσόντων του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους Νομούς Πέλλας και Κιλκίς. Θα συμμετάσχει, επίσης, στην εκδήλωση προς τιμήν της πρώτης αντάρτικης ομάδας του Νότιου Ολύμπου, στις Καρυές Ολύμπου.Τηλέφωνο για πληροφορίες και συμμετοχή: 5817.384.
  • Τους ήρωες του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη του Σαλίγκαρου (Κάζας) ενάντια στους κατακτητές, θα τιμήσουν τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ περιοχής Θριασίου και Θηβών καθώς και η Κοινότητα Οινόης,την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 10.30 π.μ.
  • Ο Δήμος Αλμυρού Βόλου και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αλμυρού Βόλου οργανώνουν την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ.,εκδήλωση - προσκύνημα στο Ηρώο του Νεκροταφείου Αλμυρού, για τους 35 εκτελεσθέντες στην περιοχή από τα στρατεύματα Κατοχής.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης και η Κοινότητα Ανατολικού θα τελέσουν, το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί, μνημόσυνο στη μνήμη των Θανάση Πελτέκη και Κώστα Γκέγκα, που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα τάγματα ασφαλείας του Πούλου στις 29 Αυγούστου του 1944. Η τελετή θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας Ανατολικού.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Πλατείες για τον ΓΟΚ οι αδιέξοδοι δρόμοι

Ως πλατείες αντιμετωπίζονται από το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) οι αδιέξοδοι δρόμοι και τα γύρω κτίρια που έχουν πρόσοψη προς αυτούς πρέπει να έχουν το προβλεπόμενο για κοινόχρηστους χώρους (πλατείες) μέγιστο ύψος. Αυτό έκρινε το ΣτΕ σε σχετική απόφασή του, ενώ παράλληλα καθόρισε το συντελεστή δόμησης των ημιυπαίθριων χώρων και των κοινόχρηστων αιθουσών.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αναφέρει ότι "ο νέος ΓΟΚ (Ν. 1577/1985) δεν περιέλαβε ρητή και ειδική διάταξη για τον καθορισμό του ύψους προσόψεως κτιρίων που ανεγείρονται σε οικόπεδα πέριξ των κοινοχρήστων χώρων, τούτο όμως δε σημαίνει ότι άφησε αρρύθμιστη την περίπτωση (...). Οι σχηματιζόμενοι ευρύτεροι κοινόχρηστοι χώροι στην απόληξη αδιεξόδου αντιμετωπίζονται ως πλατείες, έστω και αν δε χαρακτηρίζονται ρητώς ως πλατείες στο οικείο ρυμοτομικό διάγραμμα. Ως εκ τούτου, ως πλάτος δρόμου για τον καθορισμό του μέγιστου ύψους προσόψεως και κατ' επέκταση του ιδεατού στερεού κτιρίου που ανεγείρεται σε οικόπεδο ευρισκόμενο πέριξ κοινόχρηστου χώρου σχηματιζομένου στην απόληξη αδιεξόδου, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πλάτος της συμβάλλουσας αδιέξοδης οδού, μετρούμενο στο σημείο της συμβολής της οδού αυτής με τον επίμαχο κοινόχρηστο χώρο".

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε την Κυριακή 30 Αυγούστου 1998 και ώρα 9.30 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, 5η στάση Χολαργού, για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΖΑΜΑΝΗ

τέως Διευθυντή Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Ε.Σ.

Η σύζυγος: Νίνα.

Τα παιδιά: Κώστας, Μαίρη.

Ο εγγονός. Οι αδελφοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ