ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ"
Ψήφος - απάντηση στην πολιτική ξεπουλήματος

Στο Κέντρο Μηχανογράφησης της εταιρίας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά

Την ανάγκη συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή", προκειμένου να παραμείνει η εταιρία στο Δημόσιο, επισήμανε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής, κατά την περιοδεία του στο Κέντρο Μηχανογράφησης της εταιρίας.

Ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) συναντήθηκε και μίλησε με εργαζόμενους του Κέντρου, οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της παράταξης. Αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Επίσης, σχολίασε την υποκρισία που τον διακρίνει, αλλά και την προσπάθεια που κάνει, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας μια "ρόδινη" εικόνα για την εξέλιξη της οικονομίας.

"Τη στιγμή που εντείνεται η πολιτική της λιτότητας για τους εργαζόμενους, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ο πρωθυπουργός επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, που θα παρθούν με ταχύτερους ρυθμούς και θα είναι ακόμα πιο επώδυνα για τον ελληνικό λαό", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης και ενωμένης πάλης των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή" και στις άλλες ΔΕΚΟ, την προώθηση της αντίληψης για τη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προωθούν τη λογική της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε ότι η παράταξή του επιμένει στη διατήρηση του 100% της "Ολυμπιακής" στο Δημόσιο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε, κατά τη μεταφορά της "Ολυμπιακής" στα Σπάτα, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, να αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί η παραγωγική βάση, καθώς και η τεχνική βάση του εθνικού αερομεταφορέα.

Τέλος, κατήγγειλε την πολιτική που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, εκποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. "Οι εργαζόμενοι και της "Ολυμπιακής" θα πρέπει, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, να δώσουν τη δική τους απάντηση στις εκλογές του Οκτώβρη. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει την Αυτοδιοίκηση στο μακρύ χέρι του κράτους, σε μέσο διοχέτευσης και εφαρμογής αντεργατικών επιλογών. Να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης, αντεπίθεσης και ελπίδας. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ, να δυναμώσουν τη φωνή της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων".

"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΧΑΪΑΣ"
Ψηφοδέλτιο για νομαρχία - μετερίζι των αγώνων

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα τα πρώτα 31 ονόματα

Το ψηφοδέλτιο της μάχης και της λαϊκής αντεπίθεσης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Αχαϊας δόθηκε χτες στη δημοσιότητα με τα πρώτα 31 ονόματα υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος,υποψήφιος νομάρχης Αχαϊας, με δήλωσή του, επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ πλαισιώνουν αγωνίστριες και αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού της Αχαϊας, πρωτοπόροι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, στους αγώνες της αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών. "Είναι ψηφοδέλτιο - εγγύηση ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα δυναμώσει η λαϊκή πάλη, κόντρα στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική", υπογράμμισε ο Α. Αθανασόπουλος.

Ανέφερε ακόμα πως το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Αχαϊας δίνει την ευκαιρία στο λαό του νομού να επιλέξει το δρόμο του αγώνα, της τιμής, της αξιοπρέπειας, κόντρα στην υποταγή, το συμβιβασμό που κηρύσσουν οι άλλοι συνδυασμοί που επιδιώκουν να παραδώσουν τα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Είναι ψηφοδέλτιο, που μπορεί να μετατρέψει τη νομαρχία σε μετερίζι των αγώνων, από μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που είναι σήμερα, με ευθύνη της παράταξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ και τη συμβολή των παρατάξεων που στηρίζει η ΝΔ, μαζί με τις εφεδρείες της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ", υπογράμμισε ο Ανδρ. Αθανασόπουλος.

Τα ονόματα των πρώτων 31 που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι:

Γιώργος Αγγελόπουλος,μουσικός, δημοτικός υπάλληλος, πρόεδρος εργαζομένων στη Μουσική του Δήμου Πάτρας.

Δημήτρης Αγγελόπουλος,οικοδόμος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Κώστας Αρβανίτης,οικοδόμος, αντιπρόσωπος Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Θόδωρος Ασπρούλιας,οικοδόμος, αντιπρόσωπος Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Κατερίνα Γεροπαναγιώτη - Θεοδωροπούλου,υπάλληλος ΠΠΓΝΠ, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Αλέκος Θανόπουλος,αγρότης, πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Αγροτών στις λαϊκές αγορές Πάτρας.

Νίκος Θεοφιλάτος,συνταξιούχος ΙΚΑ, αντιστασιακός, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου ΠΕΑΕΑ, πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας.

Βασίλης Κακατσίδης,ιατρός δερματολόγος.

Δημήτρης Κανακάρης,επαγγελματίας, αντιστασιακός, μέλος ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων.

Λευτέρης Κυρούσης,καθηγητής Πανεπιστημίου - Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Αθανάσιος Λαπαναϊτης,αγρότης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας, κοινοτικός σύμβουλος Πτέρης Αιγίου.

Αθανάσιος Μανιάτης,υπάλληλος Νομαρχίας Αχαϊας, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου.

Γιώργος Μοδές,εργολάβος οικοδομών.

Κώστας Μπάτσικας,νομαρχιακός σύμβουλος.

Στάθης Μπούνιας,οικοδόμος, αντιπρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αιγίου.

Κώστας Μυλωνάς,πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ Αχαϊας.

Γιώργος Παπαγεωργίου,ιατρός παθολόγος.

Ανδρέας Παπανικήτας,ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, μέλος ΔΣ τουΠανελλήνιου Συλλόγου Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, παράρτημα Πάτρας.

Ντίνα Παρίση - Τσάπανου,υπομηχανικός.

Στάθης Παυλόπουλος,αγρότης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας.

Ανδρομάχη Πετρίτση,παρασκευάστρια, εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ζωή Σαριτζόγλου - Τσιαντή,άνεργη, απολυμένη "Πειραϊκής - Πατραϊκής".

Αναστασία Σκαρτσιάρη,άνεργη, αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 29ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, μέλος ΔΣ της Ενωσης Γονέων Δήμου Πάτρας.

Αλέξανδρος Σκρεμύδας,μουσικός.

Αντώνης Ταβουλάρης,εργαζόμενος ΟΣΕ, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μέλος ΓΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Αντώνης Τηλιγάδης,αρτοποιός, πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Δήμητρα Χατζηδημητρίου - Γεωργοπούλου,νομικός, διοικητικό στέλεχος ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου.

Γιάννης Χριστοδουλόπουλος,υπάλληλος στο εργοστάσιο Αράξου, γεν. γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία Αράξου.

Κώστας Χριστόπουλος,έμπορος, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαϊας, μέλος ΔΣ του Εμπορικού - Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Γιώργος Χρυσανθόπουλος,αγρότης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας.

Ασπασία Ψωμιάδη - Γαλάνη,εργάτρια, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Πατρών και Περιχώρων, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού.

"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΙΟΥ"
Μήνυμα πρωτοπορίας και αγώνα

Ο Νίκος Γιόμελος είναι ο υποψήφιος νομάρχης

Η Χίος θέλει νομάρχη αγωνιστή! To μήνυμα αυτό έδωσε η υποψηφιότητα του γνωστού συνδικαλιστή Νίκου Γιόμελου,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",πρωτοπόρου αγωνιστή και για χρόνια προέδρου των Συνταξιουχικών Σωματείων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) στο νησί.

Η υποψηφιότητα παρουσιάστηκε, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος, με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, έδωσε το στίγμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και τις θέσεις της ΝΑΣ.

Ο υποψήφιος νομάρχης Χίου αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για υποτιθέμενη επανάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο όνομα της καλύτερης λειτουργίας της και της αποκέντρωσης, ενώ την ίδια ώρα έφτιαξε το νέο πλαίσιο, που όμως ενισχύει τον κυβερνητικό εναγκαλισμό, μέσω της περιφέρειας. "Στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, σημείωσε ο Ν. Γιόμελος, η ΝΑΣ αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί, μια Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού, μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους. Αρνούμαστε να μετατραπεί η Νομαρχία σε ένα ακόμα διοικητικό μηχανισμό, στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής".

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ στη Χίο, δήλωσε επίσης την αντίθεση της παράταξής του στην επιβολή πρόσθετων φόρων και τελών για κάθε έργο και για τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών. "Σήμερα, επισήμανε, δεν προωθείται η οργανωτική ανάπτυξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού αντιμετωπίζεται σαν ένας διοικητικός μηχανισμός και όχι σαν ο κύριος παράγοντας ανάπτυξης, με προσωπικό και υπηρεσίες που να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την κατεύθυνση".

Στη συνέχεια ο Ν. Γιόμελος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Χίου, υπογραμμίζοντας ότι το νησί έχει σχεδόν τα μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στους τομείς της ανάπτυξης, της απασχόλησης, του δημογραφικού προβλήματος. "Τα σχολειά, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η παράκτια αλιεία βρίσκονται σε οριακά επίπεδα. Η ναυτιλία που από αιώνες αποτελούσε πηγή ζωής για όλο το νησί, τώρα κλείνει τις πόρτες της στους ναυτικούς. Οι πιο πολλοί κάτοικοι ζουν με συντάξεις και επιδόματα κάτω από τα όρια φτώχειας, ενώ τα προβλήματα απασχόλησης των ναυτεργατών οξύνονται συνεχώς τις δύο τελευταίες δεκαετίες, λόγω της πολιτικής αφελληνισμού του κλάδου, που ακολουθείται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας".

Ο υποψήφιος νομάρχης τόνισε ότι η ΝΑΣ θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει μαχητικά τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, που να εξασφαλίζει στη νομαρχία τη διοικητική αυτοτέλεια και εκείνες τις αρμοδιότητες που θα την καθιστούν το πραγματικό όργανο, που θα έχει όλες τις αποφασιστικές δυνατότητες και εξουσίες για την ανάπτυξη του νομού. "Η ΝΑΣ καλεί όλους όσοι θέλουν μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, μαχητική με διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία να συσπειρωθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Η αυριανή ψήφος καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, πρέπει και μπορεί να ανακόψει τον αντιλαϊκό και καταστροφικό κατήφορο της κυβέρνησης", κατέληξε ο Ν. Γιόμελος.

Αναγκαία επανόρθωση

Εκανε τα "δικά" του και πάλι ο γνωστός δαίμονας, με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί λάθος φωτογραφία, για τον Φώτη Τζωρτζίδη,νευροχειρουργό και δημοτικό σύμβουλο Πάτρας, στο δισέλιδο, σχετικό ρεπορτάζ του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη". Δημοσιεύουμε, λοιπόν, σήμερα τη σωστή φωτογραφία, βάζοντας τον ...δαίμονα στη θέση του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ