Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ"
Ψήφος - απάντηση στην πολιτική ξεπουλήματος

Στο Κέντρο Μηχανογράφησης της εταιρίας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά

Την ανάγκη συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή", προκειμένου να παραμείνει η εταιρία στο Δημόσιο, επισήμανε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής, κατά την περιοδεία του στο Κέντρο Μηχανογράφησης της εταιρίας.

Ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) συναντήθηκε και μίλησε με εργαζόμενους του Κέντρου, οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της παράταξης. Αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Επίσης, σχολίασε την υποκρισία που τον διακρίνει, αλλά και την προσπάθεια που κάνει, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας μια "ρόδινη" εικόνα για την εξέλιξη της οικονομίας.

"Τη στιγμή που εντείνεται η πολιτική της λιτότητας για τους εργαζόμενους, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ο πρωθυπουργός επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, που θα παρθούν με ταχύτερους ρυθμούς και θα είναι ακόμα πιο επώδυνα για τον ελληνικό λαό", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης και ενωμένης πάλης των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή" και στις άλλες ΔΕΚΟ, την προώθηση της αντίληψης για τη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προωθούν τη λογική της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε ότι η παράταξή του επιμένει στη διατήρηση του 100% της "Ολυμπιακής" στο Δημόσιο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε, κατά τη μεταφορά της "Ολυμπιακής" στα Σπάτα, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, να αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί η παραγωγική βάση, καθώς και η τεχνική βάση του εθνικού αερομεταφορέα.

Τέλος, κατήγγειλε την πολιτική που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, εκποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. "Οι εργαζόμενοι και της "Ολυμπιακής" θα πρέπει, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, να δώσουν τη δική τους απάντηση στις εκλογές του Οκτώβρη. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει την Αυτοδιοίκηση στο μακρύ χέρι του κράτους, σε μέσο διοχέτευσης και εφαρμογής αντεργατικών επιλογών. Να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης, αντεπίθεσης και ελπίδας. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ, να δυναμώσουν τη φωνή της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ