Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Στην κοινή πάλη με τους εργαζόμενους η λύση των προβλήματων

"Αντισταθείτε στη χρησιμοποίησή σας ως καταστολέα του λαϊκού κινήματος" τόνισαν στη διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εκπρόσωποι του Κόμματος, στη διάρκεια χτεσινής συνάντησης

Το συνδικαλιστικό κίνημα στα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να πει ΟΧΙ στη χρησιμοποίηση τους στην καταστολή των λαϊκών αγώνων. Αυτό τόνισαν ο Στρ. Κόρακας,βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Νάκης μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος για τα Σώματα Ασφάλειας σε χτεσινή συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της Ενωσης Δ. Γόγολος,ο γενικός γραμματέας Π. Σπηλιόπουλος και τα μέλη της διοίκησης Θ. Μαγουλάς,Ν. Παναγόπουλος και Α. Δαλκαφούκης.

Ο Στρ. Κόρακας υπογράμμισε οτι οι αστυνομικοί υπάλληλοι αποτελούν τμήμα των εργαζομένων της χώρας μας. Το ΚΚΕ ζητά τον εκδημοκρατισμό και τον αναπροσανατολισμό της δράσης των Σωμάτων Ασφαλείας. "Εργο τους είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου και του κοινού εγκλήματος κι όχι η καταπολέμηση του λαϊκού κινήματος", πρόσθεσε ο βουλευτής.

"Οπως εξελίσσεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όλο και περισσότερο τα Σώματα Ασφαλείας θα χρησιμοποιούνται κατά των αγώνων των εργαζομένων" τόνισε ο Γ. Νάκης στους συνδικαλιστές αστυνομικούς. "Αυτή η χρονική περίοδος που εσείς παλεύετε για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων σας, είναι από τις δυσκολότερες για τους εργαζόμενους. Αφαιρούνται εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Τα προβλήματά σας είναι απόρροια της ίδιας πολιτικής που υπαγορεύεται από την ΕΕ. Είναι δεμένα με αυτά των υπόλοιπων εργαζομένων. Μόνο με την κοινή πάλη υπάρχει ελπίδα να βρείτε λύσεις. Γι' αυτό πρέπει να αντισταθείτε στην πράξη στη χρησιμοποίησή σας ως καταστολέα του λαϊκού κινήματος. Είναι σαν να χτυπάτε τον εαυτό σας".

Οσον αφορά τη διαφθορά στα Σώματα Ασφάλειας ανέφερε ότι αυτή δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του αστυνομικού προσωπικού. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν έχουν ως κύρια αποστολή την καταστολή του εγκλήματος. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ, διότι υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε δημοκρατικές φωνές μέσα στην Αστυνομία, αλλά και ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα στα Σώματα Ασφάλειας.

Οι συνδικαλιστές είπαν ότι την τελευταία διετία 250.000 ρεπό δεν έχουν δοθεί στους αστυνομικούς, ενώ καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας τους. Πρόσφατα, μάλιστα, ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση να αυθαιρετεί και να παραβιάζει το ωράριο εργασίας.

Οι αστυνομικοί ζητούν την κατοχύρωση με νομοθετική ρύθμιση ισόποσης εκλογικής αποζημίωσης με τους άλλους δημόσιους υπάλληλους, την επαναφορά στο πρότερο καθεστώς υπολογισμού της σύνταξης σε 30/5, αντί αυτού των πεντηκοστών, την κατοχύρωση του χρόνου εργασίας, την άμεση χορήγηση οφειλούμενων ημερήσιων αναπαύσεων, τη θεσμοθέτηση παράστασης δικηγόρου και τη λήψη αντιγράφων κατά τη διάρκεια των πειθαρχικών διαδικασιών και τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των αστυνομικών στα συμβούλια κρίσεων, μεταθέσεων και πειθαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ