Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Ζάχαρης

Σε 24ωρες επαναλαμβανόνενες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), αντιδρώντας στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του εργοστασίου, που προχωράει σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, καταστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Η απόφαση για την κήρυξη απεργίας διαρκείας στα πέντε εργοστάσια και σε όλες της υπηρεσίες της βιομηχανίας πάρθηκε προχτές στη Λάρισα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ, ενώ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρισας ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη Παρασκευή να απεργούν, με ποσοστό συμμετοχής που φτάνει το 99%.

Να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων που υποτάχτηκε στις αρχικές απαιτήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ, υπέγραψε πέρυσι τριετή συλλογική σύμβαση με τον όρο οι αποδοχές των εργαζομένων να είναι 5% κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και δέχτηκε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων. Οπως έχει γίνει γνωστό με τα μέτρα αυτά η μισθοδοσία των εργαζομένων μειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά 3,7 δισ. δραχμές, αλλά η διοίκηση της ΕΒΖ ζητάει ακόμα περισσότερα. Εκτός από τις ευθύνες που βαραίνουν τη διοίκηση της ΕΒΖ που επιχειρεί να μετακυλήσει το κόστος των πολιτικών εντολών της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, αλλά και στους αγρότες και να οδηγήσει τη βιομηχανία στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα, μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων. Με την υποχωρητικότητα που έδειξε το προηγούμενο διάστημα μπρος στις πασιφανείς μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΒΖ και των αρμοδίων κυβερνητικών επιτελείων, άνοιξε την όρεξη για επιπρόσθετη αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη βιομηχανία αυτή. Ετσι οφείλει, έστω και αυτή τη στιγμή, να ακολουθήσει αγωνιστική ταξική κατεύθυνση, ώστε να ανατραπούν οι όποιες καταστροφικές μεθοδεύσεις σχεδιάζονται σε βάρος της βιομηχανίας ζάχαρης, των εργαζομένων της και των αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (2018-03-27 00:00:00.0)
Με εργαζόμενους στην ΕΒΖ (2013-02-22 00:00:00.0)
Τους εξωθούν να μην καλλιεργήσουν! (2006-02-09 00:00:00.0)
Μέτρα εξόντωσης των τευτλοπαραγωγών (1998-01-22 00:00:00.0)
"Χαντακώνουν" την τευτλοκαλλιέργεια (1997-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ