Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μόνο από ειδικούς οι περιβαλλοντικές μελέτες

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) θα εκπονούνται πλέον μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες με εμπειρία σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, αφού με καθυστέρηση αρκετών ετών το ΥΠΕΧΩΔΕ με το Προεδρικό Διάταγμα 256 (ΦΕΚ 190Α/12-8-98) θεσμοθετεί νέα κατηγορία μελετών με τίτλο "Κατηγορία 27 Μελέτες Περιβάλλοντος".

Αντικείμενο των μελετητών αυτών, σύμφωνα με το ΠΔ, είναι η εκπόνηση των ΜΠΕ για όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά έργα, που απαιτεί η σχετική νομοθεσία. Επίσης, οι ίδιοι θα αναλαμβάνουν τις μελέτες προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και τις μελέτες αποκατάστασης περιβάλλοντος και ρυπασμένων αποδεκτών.

Με το ίδιο ΠΔ προβλέπεται η κατηγοριοποίηση των ειδικών αυτών επιστημόνων που θα αναλαμβάνουν τις περιβαλλοντικές μελέτες σε τρεις τάξεις πτυχίου.

Η εφαρμογή του ΠΔ αρχίζει δύο μήνες μετά τη δημοσίευσή του. Μέσα στο διάστημα αυτό το ΥΠΕΧΩΔΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόκτηση του πτυχίου τους στο Γραφείο Εμπειρίας Μελετητών του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ