Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Υπόθεση των δημοτών ο αγώνας για την υγεία

Στο Νοσοκομείο "Αγ. Παύλος" περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές οι δημότες της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να καταψηφίσουν όλους αυτούς που μειώνουν συνεχώς τις δαπάνες για την υγεία, αυτούς που ευθύνονται για το σημερινό χάλι, θεωρώντας την υγεία εμπόρευμα και προνόμιο μόνο των λίγων που έχουν χρήματα. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, αλλά να αξιοποιηθεί με υπερψήφιση του συνδυασμού"ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ".

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης,που περιόδευσε χτες στο Νοσοκομείο "Αγιος Παύλος και συζήτησε με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς, τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, με άμεσες συνέπειες στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα προβλήματα λειτουργικότητας των χώρων όπου οι περισσότεροι είναι ακατάλληλοι, χωρίς κλιματισμό, υπηρεσίες στεγάζονται σε υπόγεια, δεν υπάρχει ούτε ένα λουτρό για τους εργαζόμενους, ενώ το μικροβιολογικό εργαστήριο στεγάζεται στους διαδρόμους, όπως και οι χώροι των αποδυτηρίων του νοσηλευτικού προσωπικού. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται με την περικοπή κονδυλίων, καθώς και με τις περικοπές των εφημεριών των γιατρών, ζήτημα που ανάγκασε τους τελευταίους να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

"Χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι εμείς που νιώθουμε ότι η υγεία στην πόλη μας βρίσκεται στην εντατική και που μπορεί όχι μόνο να πληρωθεί από την τσέπη μας, αλλά και με τη ζωή μας",τόνισε ο Αγ. Σαχίνης και πρόσθεσε: "Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν παζαρεύεται στους διαδρόμους των υπουργείων. Γι' αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΤΑ γενικότερα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να αυξηθούν οι πόροι και να βελτιωθεί η παρεχόμενη υγεία στο λαό της πόλης μας".

Σήμερα η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" του 2ου διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Περιστέρια. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Αγ. Σαχίνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και Ιατρείων (2023-07-05 00:00:00.0)
Ακάθεκτη προώθηση των συγχωνεύσεων (2012-09-28 00:00:00.0)
Στην εντατική ο Δημόσιος Τομέας Υγείας (2008-04-10 00:00:00.0)
Υποχρέωση του δήμου ο αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία (2002-08-30 00:00:00.0)
Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν υγεία (2002-07-26 00:00:00.0)
Μέτωπο αγώνα για την υγεία (1998-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ