Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικό ΟΧΙ στη διάλυση

Αύριο η συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ., και πορεία στη Βουλή

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος απαντούν αύριο στις προθέσεις της κυβέρνησης να ισοπεδώσει την κοινωνική Πρόνοια, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια και δεκάδες άλλα Σωματεία, Ομοσπονδίες Εργαζομένων, Οργανώσεις Γυναικών και Συνταξιούχων, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου θα ψηφίζεται εκείνη την ώρα το αντικοινωνικό νομοσχέδιο για την Πρόνοια.

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να ισοπεδώσει το σημερινό, ήδη ανεπαρκές, δημόσιο σύστημα Πρόνοιας. Με το νομοσχέδιο αυτό, τονίζει η Συντονιστική, θα περιοριστούν δραστικά οι κρατικές επιχορηγήσεις για την Πρόνοια, θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στην ΤΑ, η οποία χωρίς τους απαιτούμενους πόρους δε θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες, θα ενθαρρυνθεί η δημιουργία ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, ενώ θα προωθηθεί ο εθελοντισμός, που από ανθρώπινη ανιδιοτελή ενέργεια θα αποκτήσει χαρακτηριστικά κακοπληρωμένου επαγγέλματος. "Η Πρόνοια από αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κράτους και κατακτημένο δικαίωμα του λαού, περιορίζεται σε βοήθημα για τους πλέον ανήμπορους και εξαθλιωμένους, καθώς και σε αντικείμενο κέρδους", τονίζει η Συντονιστική.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με χτεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εμμονή της κυβέρνησης να ψηφίσει στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την "Οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας". "Το νομοσχέδιο, που δε συζητήθηκε από τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων, όχι μόνο δε λύνει τα χρονίζοντα προβλήματα της Πρόνοιας, αλλά μέσα από μια σειρά Προεδρικών Διαταγμάτων περιπλέκει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των φορέων πρόνοιας και υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ' αυτούς", τονίζει το ΕΚΑ. Τέλος, υπογραμμίζει πως το ΕΚΑ θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων στην Πρόνοια και των χρηστών, θα στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, θα ενημερώσει τους εργαζόμενους και το λαό για τις επιπτώσεις της εφαρμογής του και θα παλέψει για τη μη εφαρμογή του στην πράξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία σήμερα στη Βουλή (1998-09-01 00:00:00.0)
Στη Βουλή το αντικοινωνικό νομοσχέδιο (1998-08-28 00:00:00.0)
Στο "πόδι" για το συλλαλητήριο (1998-07-14 00:00:00.0)
Ούτε βάση για συζήτηση (1998-07-08 00:00:00.0)
Ομόφωνες αποφάσεις για απόσυρση (1998-06-17 00:00:00.0)
Αγωνιστική πρωτομαγιάτικη προετοιμασία (1995-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ