Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Με ενθουσιασμό και νέα ορμή στη Θεσσαλονίκη
  • Στο πάρκο Νέας Ελβετίας στου Χαριλάου στις 11 - 13 Σεπτέμβρη οι τριήμερες εκδηλώσεις
  • Την Κυριακή η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Ορέστη Κολοζώφ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Λάζαρος Σορόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει, μετά από πολλά χρόνια στο πάρκο Νέας Ελβετίας στου Χαριλάου στις 11 - 13 Σεπτέμβρη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ φιλοδοξούν έτσι το 24ο Φεστιβάλ να είναι αντάξιο της παράδοσης που το θέλει μια μεγάλη μαζική νεολαϊστικη γιορτή, με πλούσιο καλλιτεχνικό - πολιτιστικό πρόγραμμα, πόλο συσπείρωσης και έκφρασης όλων των νέων, που θέλουν "η αμφισβήτηση και η οργή τους να γίνει δύναμη αντεπίθεσης".

Οπως λέει στο "Ρ" ο Νίκος Κούρος,μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και του ΚΣ της ΚΝΕ "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του 24ου Φεστιβάλ, που εκφράζουν και αντίστοιχα βήματα των Οργανώσεων της ΚΝΕ, είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα στη νεολαία της πόλης, με καθημερινές εξορμήσεις, με χιλιάδες προκηρύξεις να μοιράζονται, με τη διακίνηση του εισιτηρίου να είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά και τις ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες που αναδεικνύονται από την καθημερινή συνομιλία με τη νεολαία. Οι κεντρικές τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναμένεται έτσι να σημειώσουν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια συμμετοχή, καθώς αποτελούν κορύφωση ενός μεγάλου ανοίγματος της Οργάνωσης μέσα από δεκάδες προφεστιβαλικές που αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες νέους και νέες". Ο Ν. Κούρος επισημαίνει ακόμη ότι το φεστιβάλ γίνεται "σε μια περίοδο που οι αντιστάσεις των νέων ανεβαίνουν και η κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματά μας έγινε ακόμη πιο ορατή, τόσο από τον καταιγισμό μέτρων μέσα στο καλοκαίρι όσο και από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στην πόλη μας, στη ΔΕΘ. Ετσι ενόψει μάλιστα των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών, οι νέοι της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μέσα από το 24ο Φεστιβάλ το πρωτοπόρο περιεχόμενό του και την αγωνιστική πρόταση που τους απευθύνει η ΚΝΕ, κόντρα σε αυτούς που τους θέλουν στο περιθώριο, θεατές του κάθε λογής ζογκλέρ ή κλόουν που εμφανίζονται στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ αποτελεί η κεντρική πολιτική ομιλία την Κυριακή από τον Ορέστη Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει ο Λάζαρος Σορόπουλος μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πρωτόγνωρη χαρακτηρίζεται και η συμμετοχή καλλιτεχνών της πόλης, ερασιτεχνικών σχημάτων (μουσικών και θεατρικών), πολιτιστικών ομάδων κ. α. Ξεχωρίζουν η συμμετοχή της θεατρικής Ομάδας εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης,του Λαϊκού Μορφωτικού Συλλόγου Αμπελοκήπων,συγκροτημάτων από τη Βουλγαρία και την Παλαιστίνη κ.α. Ιδιαίτερο πολιτιστικό - πολιτικό γεγονός θα είναι το αφιέρωμα στα 80 χρόνια του ΚΚΕ που επιμελήθηκε ομάδα συντρόφων της ΚΟΘ και της ΚΝΕ, ενώ θα γίνει και αφιέρωμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεγάλες συναυλίες θα γίνουν την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους Blues Wire,το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη με τον Νίκο Ζιώγαλα και την Κυριακή με τον Μ. Πασχαλίδη.Στη λαϊκή σκηνή ξεχωρίζουν ο Αγάθωνας και ο Βασίλης Καούρας.

Οι εργασίες προετοιμασίας στο χώρο του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται την Πέμπτη, για να παραδοθεί ο χώρος στους χιλιάδες επισκέπτες την Παρασκευή στις 8 μ.μ., ώρα έναρξης του φεστιβάλ. Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στο χώρο του φεστιβάλ με το λεωφορείο Νο 10 ΧΑΡΙΛΑΟΥ (στάση τέρμα Χαριλάου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ