Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΣΗΘΙ
Σήμα κινδύνου για το μολυσμένο νερό

Τη μόλυνση του νερού, στο χωριό Καλαμαύκα - Ιεράπετρας Λασηθίου, στην Κρήτη, αφορά η Ερώτηση που έκαναν χτες στη Βουλή, προς τους υπουργούς ΥγείαςΚ. Γείτονα,ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο,οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης.

"Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία των κατοίκων του χωριού, μετά τη μόλυνση 100 ατόμων πριν 20 μέρες από το νερό και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από κολοβακτηρίδιο. Το μικρόβιο εντοπίστηκε στις πηγές του χωριού, αλλά και στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, το οποίο είναι παράλληλο με το δίκτυο αποχέτευσης", επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές. Οταν η νομαρχία απευθύνθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω αδυναμίας της υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας να κάνει τους σχετικούς ελέγχους, τότε οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, είπαν ότι "το μικρόβιο είναι επικίνδυνο και μάλιστα μεταδοτικό".

"Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, επισημαίνουν οι βουλευτές, είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πίνουν εμφιαλωμένο νερό, παρότι το χωριό έχει τις δικές του πηγές, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους καμιά ολοκληρωμένη απάντηση όσον αφορά τις αιτίες και την έκταση της μόλυνσης, αλλά όσο και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: Αν έχουν γίνει οι αναγκαίοι έλεγχοι τόσο των πηγών όσο και του νερού του χωριού, ώστε να προσδιοριστούν οι αιτίες για τη μόλυνση και ποιο το αποτέλεσμα; Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία της υγείας των κατοίκων και αν θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια, πότε και πόσα, για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της κοινότητας Καλαμαύκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ