Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Υποχρέωση του δήμου ο αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία

Το Νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγ. Σαχίνη

«Για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, πρέπει να παλεύει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τους δημότες», σημείωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μιλώντας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», όπου περιόδευσε χτες συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Ο Α. Σαχίνης συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Ν. Πινακίδη καθώς και με το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. Ενημερώθηκε για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να παρέχουν τις υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς, τα εργασιακά προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Αγ. Σαχίνης υπογράμμισε ότι η μακροχρόνια έλλειψη προληπτικής ιατρικής και υπηρεσιών Υγείας πρωτοβάθμιου επιπέδου, κάνει τραγικά τα προβλήματα υγείας των δημοτών και επιβαρύνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Θύμισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας, που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, αλλά και την προσπάθειά της να μετακυλιστεί η ευθύνη στους δήμους στη λογική της ανταποδοτικότητας. «Ακούμε από διάφορους υποψηφίους δημάρχους στο Δήμο Θεσσαλονίκης την πρόταση δημιουργίας δημοτικών ιατρείων, για να λυθούν όπως λένε τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εμείς διαφωνούμε ριζικά. Η δημοτική παράταξη "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα" πιστεύει πως η ΤΑ έχει λόγο, πρέπει να έχει λόγο και για τα ζητήματα της Υγείας και Πρόνοιας. Ομως, αυτό που είναι αναγκαίο είναι ένα δημόσιο σύστημα Υγείας δωρεάν για όλους χωρίς διακρίσεις».

Παρουσίασε τις προτάσεις της παράταξής για τα ζητήματα Υγείας επικεντρώνοντας: Στη δημιουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου με πλήρη εξοπλισμό και προσωπικό και όχι στη διάσπαση του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας με τη δημιουργία δημοτικών ιατρείων, όπως προτείνεται από άλλους υποψήφιους δημάρχους. Σημείωσε την ανάγκη, άμεσα να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, την ανάγκη δημιουργίας του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την ανάπτυξη υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής, σχολικής υγιεινής και υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς και κατοικίας.

«Σ' ένα τέτοιο σύστημα Υγείας, η ΤΑ έχει ρόλο και προσδιορισμό των αναγκών και βεβαίως τον κοινωνικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, να καταγράφει, να προσδιορίζει τις ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας που έχουν οι δημότες και να παλεύει να ικανοποιηθούν μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Να ελέγχει αν ο κεντρικός σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης. Και κατέληξε: «Αυτό το στόχο, για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, πρέπει να προβάλλει και να παλεύει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τους δημότες. Τέτοιο δήμο έχουν ανάγκη οι Θεσσαλονικείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ