Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αρρωστημένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ περιττό να αναφέρουμε ότι το «καρνέ» του Γιωτόπουλου, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του κάθε αρρωστημένου ο οποίος κατέχει ένα ρόλο στα δελτία των τηλεοπτικών καναλιών, θα μας ταλαιπωρήσει για αρκετό καιρό. Πόσο δε μάλλον τους κατόχους των τηλεφώνων, οι αριθμοί των οποίων αναγράφονται σ' αυτό...

Ηδη, απ' όσα γνωρίζουμε, αρκετοί δυστυχείς κοψοχολιάστηκαν όταν άρχισαν να λαμβάνουν τηλεφωνήματα από «δαιμόνιους» ρεπόρτερς (που τους έδωσαν εντολή άλλοι... πιο «δαιμόνιοι») και δέχτηκαν σχετικές... ερωτήσεις. Οπότε κι αυτοί, καλού κακού, αποκήρυξαν στις τηλεφωνικές δηλώσεις τους την τρομοκρατία εν γένει. Δεν ξέρεις τι γίνεται!

Γιατί όπως και να 'χει το πράγμα, το σκέφτεται ο άλλος. Να βρεθείς ξαφνικά, από τους Αμπελόκηπους ή την Κοκκινιά, για διακοπές στο... Γκουαντανάμο δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει. Κι όταν βλέπεις πολλά και διάφορα στις τηλεοράσεις, πιστεύεις εύκολα ότι κι αυτό μπορεί να σου συμβεί.

Βέβαια τέτοιες σκέψεις ...που δεν απέχουν και τόσο από την πραγματικότητα - έστω και υπό τη μορφή αστείου - είναι το χειρότερο είδος τρομοκρατίας που μπορεί να βιώσει μια κοινωνία και σήμερα το ζει ολόκληρος ο πλανήτης.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο της επικαιρότητας βρέθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ με φόντο τα γραφεία της Ρηγίλλης. Προφανώς, επειδή θα σταματούσε να παρεμβαίνει στην υπόθεση, όπως υποτίθεται ότι υποσχέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών.

Τώρα λέει τον απασχολεί το θέμα της δίκης που θα γίνει για την «17 Νοέμβρη» και θέλει να «εστιάσει» την προσοχή του εκεί. Για το αν θα ζητήσουν την έκδοση και ποιων οι Ηνωμένες Πολιτείες ...βλέπουμε.

Η αλήθεια είναι κ. Μίλερ ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο... απόγειο της απονομής δικαιοσύνης όπως συμβαίνει στη χώρα σας, με δικαστήρια χωρίς ακροατήριο, χωρίς συνηγόρους, χωρίς δημοσιοποίηση δικών και αποφάσεων και καταδίκες με συνοπτικές διαδικασίες. Θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι ΗΠΑ. Η συνεργασία τους με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας ήταν κάτι παραπάνω από καλή και σήμερα είναι ακόμη καλύτερη. Λέτε να υπολείπεται σε «διάθεση συνεργασίας» το υπουργείο Δικαιοσύνης..;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν μπορείς.... (2008-09-27 00:00:00.0)
Τα «τρομοκρατικά...» (2007-04-26 00:00:00.0)
Καθ' οδόν στην Εθνική (2004-05-02 00:00:00.0)
Προτελευταίος χαιρετισμός (2000-09-28 00:00:00.0)
Κοινωνικά... (2000-04-15 00:00:00.0)
Φωνή οργής δικαστικού (1997-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ