Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «τρομοκρατικά... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ...που θα έχει «εφιάλτες» ή ανήσυχο ύπνο από το άγχος της για την αμερικανική πρεσβεία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα κλείνει το κέντρο της Αθήνας;

Ο κόσμος πάντως που έχει δουλιές στο κέντρο, τους βεβαιώνουμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να γίνει ....πειραματόζωο για την τρομο-υστερία που έχει καταλάβει και την κυβέρνηση και τους Αμερικανούς.

Αλλωστε δε μοιράζεται τα ίδια άγχη και αισθάνεται εξαιρετικά άβολα με όλο αυτό το κλίμα.

Αρκετά τραβάει ήδη με τους ειδικούς φρουρούς, τις κάμερες, τις «κλούβες» και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν επαρκώς μετατρέψει την εικόνα της Αθήνας σε στρατόπεδο εγκλεισμού.

Μόνος ικανοποιημένος από όλα αυτά ήταν βέβαια ο Αμερικανός πρέσβης που μίλησε για «πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αμερικανικές». Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι αυτή η «συνεργασία» δεν αφορά δυστυχώς μόνον την προστασία του κτιρίου της πρεσβείας.

ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ μέσα στις φυλακές δεν το ξέρουμε (τουλάχιστον με συγκεκριμένα στοιχεία) όμως είμαστε δυστυχώς σε θέση να το εικάσουμε. Ιδίως όταν βλέπουμε κατασταλτικές συμπεριφορές εκτός φυλακών που είναι επιεικώς απαράδεκτες.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως δε γίνεται ξαφνικά 100άδες κρατούμενοι να ...τρελάθηκαν και να αποφάσισαν να μπουν στους κινδύνους μιας εξέγερσης σε φυλακή, όπως ούτε λίγο - ούτε πολύ μας λέει η κυβέρνηση.

Οσο για τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάσιου Παπαληγούρα σύμφωνα με την οποία «το κράτος δε διαπραγματεύεται το σεβασμό και την τήρηση των νόμων», δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι είναι ...εύκολο να λέει τέτοια πράγματα για τους κρατούμενους.

Αν μπορεί όμως ας το πει και για τους εφοπλιστές ή τους βιομήχανους. Δηλαδή γι' αυτούς που όταν προσβάλλονται τα συμφέροντά τους, οι νόμοι και η τήρησή τους πάνε περίπατο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ