Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ
Επιταχύνετε για το Ασφαλιστικό

Οι αξιώσεις της ΕΕ για το γκρέμισμα ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων αλλά και «κριτική» στην κυβέρνηση της ΝΔ για ...«μεγάλες αυξήσεις» στην εισοδηματική πολιτική ήταν τα θέματα στα οποία επικέντρωσε ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα οικονομίας, Χ. Αλμούνια.

Από το βήμα του συνεδρίου με θέμα «Ποιο μοντέλο θέλουμε για την Ευρώπη», που διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο επίτροπος έκανε λόγο για τα «προβλήματα», που, σύμφωνα με τον ίδιο, γεννά η «γήρανση του πληθυσμού» και συνεπάγονται «επιβάρυνση των δημόσιων δαπανών». Σε αυτό το πλαίσιο αξίωσε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις «αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα». Ο κοινοτικός παράγοντας έκανε ...κριτική στην κυβέρνηση ακόμα και γι' αυτές τις αυξήσεις-κοροϊδία της εισοδηματικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι οι μισθοί κινήθηκαν «πολύ πάνω από την παραγωγικότητα» της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, έδωσε και τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα «δημοσιονομική προσαρμογή», δηλαδή για τη μείωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού. Οπως είπε, τα στοιχεία που έχει στείλει η κυβέρνηση της ΝΔ θα εξεταστούν στις 7 του Μάη προκειμένου να ληφθούν στη συνέχεια οι οριστικές αποφάσεις από την ΕΕ με το κριτήριο και τη «διατηρησιμότητα» των προσαρμογών αυτών, δηλαδή το κατά πόσο θα αντέξουν σε βάθος χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ