Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Απεργία για το ομόλογο

Εκοσιτετράωρη απεργία, αλλά με πλαίσιο που υπολείπεται ακόμη και αυτού του απαράδεκτου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε, χτες, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, αποφάσισε η απεργία αυτή «να είναι αυτοτελής» και έτσι καθορίστηκε ως ημερομηνία η 8η Μάη... Η απόφαση - την οποία ψήφισαν οι Π. Σόμπολος, Δ. Κουμπιάς, Γ. Βλαβιανός, Δ. Τσαλαπάτης και Κ. Μπετεινάκης- περιορίζει το διεκδικητικό πλαίσιο, απλώς στην επιστροφή των 130 εκατομμυρίων ευρώ (συν τους τόκους) που διέθεσε, πέρσι τον Ιούλη, το ΤΣΠΕΑΘ για την αγορά δομημένου Ομολόγου.

Η Μαχόμενη Δημοσιογραφία κατέθεσε ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο, εκτός των άλλων, απαιτείται: Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστήριο, ούτε ευρώ στον «τζόγο». Κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς οποιοδήποτε ρίσκο, χωρίς τους κάθε λογής μεσάζοντες.

Με αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και τη συγκέντρωση. Και την κήρυξη, μαζί με τις άλλες Ενώσεις από το χώρο του Τύπου, 24ωρης απεργίας στις 15 Μάη. Την πρόταση της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας υπερψήφισαν και οι σύμβουλοι Π. Μπουκάλας και Φ. Πετραλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ