Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
1η Μάη: Καταγγελία της πολιτικής των ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

Πάνω από 870 αντιπρόσωποι από 167 οργανώσεις από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν επικυρώσει τη συμμετοχή τους στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κούβα. Ο κύριος στόχος είναι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία και την πρόσφατη απελευθέρωση του παγκοσμίως γνωστού εγκληματία, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, με το αίτημα να ξαναφυλακιστεί και να δικαστεί για τα αμέτρητα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα πάρουν μέρος στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις θα είναι και ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

«Αυτό που συνέβη με αυτόν τον εγκληματία είναι προσβολή για το λαό του νησιού και άλλων χωρών που έχουν θύματα και είναι ντροπή για το λαό των ΗΠΑ», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ενωσης Εργατών της Κούβας, Σαλβαδόρ Βάλντες, στην εφημερίδα «Γκράνμα». Πρόσθεσε επίσης πως δεν μπορεί κανείς να πιστέψει τα «μαθήματα» που δίνει ο Τζορτζ Μπους για το λεγόμενο «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» όταν δίνει καταφύγιο και στηρίζει έναν ένοχο τρομοκράτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ