Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Κούφιες» υποσχέσεις στους ΕΒΕ

Με γενικότητες που κατά ένα μέρος συναντώνται αυτούσιες και στις κυβερνητικές τοποθετήσεις, ένα - δυο «πυροτεχνήματα» παροχών και θέσεις που αποτελούν ταυτόχρονα αξίωση των μεγαλοβιομηχάνων, προσέγγισε τους «μικρομεσαίους» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες σε ημερίδα του κόμματός του με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε σε ένα σημείο της ομιλίας του ότι οι μικρομεσαίοι απειλούνται από τα πολυκαταστήματα, αλλά απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε μέτρα που θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, προδίκασε γι' αυτές μια πολιτική ανάλογη με αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς ουσιαστικά τις αντιμετώπισε με ίσους όρους με τις μεγάλες επιχειρήσεις. «Θέλουμε ο επιχειρηματίας να μπορέσει να συγκεντρωθεί στη δουλιά του, στο προϊόν του, στο μάρκετινγκ, την ανταγωνιστικότητά του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Με αυτό τον τρόπο απέκλεισε ουσιαστικά από τη συζήτηση εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν ούτε το ρόλο, ούτε τη δυνατότητα, αλλά ούτε και τη στόχευση για βελτίωση του... μάρκετινγκ, ή, ακόμη περισσότερο, την εξαγωγική δραστηριότητα και άλλα, στα οποία αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στους 4 βασικούς στόχους που έθεσε για τις ΜΜΕ, είναι και η μείωση της γραφειοκρατίας στις Εφορίες και άλλες υπηρεσίες, ένα από τα θέματα που αναμασά και η κυβέρνηση, μόνο και μόνο επειδή το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί πλέον εκσυγχρονισμό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εξυπηρέτησής του. Υποσχέθηκε λογιστικό προσδιορισμό των εσόδων, 5ετές αφορολόγητο για μικρές επιχειρήσεις νέων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, «δίκαιη» (;) διαδοχική ασφάλιση, συμμετοχή στις ...κρατικές προμήθειες. Το «κερασάκι» ήταν η υπόσχεση για εκμάθηση της επιχειρηματικότητας στα σχολεία, κάτι που προωθεί επίμονα ο ΣΕΒ για να αναβαθμίσει ηθικά το επιχειρείν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ