Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ; «Με συγχωρείτε, αλλά έμεινα έκπληκτος από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Δεν συνηθίσαμε τον "αξιοσέβαστο" ΣΕΒ σε ρόλο "αξιωματικής αντιπολίτευσης". Ο ΣΕΒ αν θέλει να είναι πολιτικό κόμμα δεν έχει παρά να το δηλώσει (...) για να ξέρουμε και η πολιτεία και εμείς με ποιον έχουμε να κάνουμε (...) Εκείνο που δεν είναι ανεκτό είναι η πολιτική του παρέμβαση υπό τον μανδύα της επαγγελματικής οργάνωσης» (ο Α. Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΝΑ ΣΕ ΤΑΪΣΩ ΘΑΝΑΤΟ, ΝΑ ΣΕ ΠΟΤΙΣΩ ΞΙΔΙ: «Σάπια, αλλοιωμένα και ακατάλληλα για το "τραπέζι" των φτωχών οικογενειών ανά τον κόσμο, και ειδικότερα στην Ασία και την Αφρική, ήταν τα κατεψυγμένα κοτόπουλα (340 τόνοι) που είχαν αγορασθεί για λογαριασμό της εκκλησιαστικής οργάνωσης "Αλληλεγγύη" και φυλάσσονταν στους ειδικούς θαλάμους των ψυγείων "Αλάσκα" (...) Οι 340 τόνοι σάπιων πουλερικών θα διοχετεύονταν μέσω του επισιτιστικού προγράμματος της "Αλληλεγγύης" που σημειωτέον τυγχάνει επιδοτούμενο από διεθνείς οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες (...) Ανάμεσα στους χορηγούς είναι εκτός από τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις - βιομηχανίες της χώρας» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ...ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ! «Κομμουνιστές και χριστιανοδημοκράτες στο ίδιο κόμμα, ύστερα από μισό αιώνα ασίγαστης πάλης μεταξύ τους - αυτό είναι σίγουρα κάτι που κάνει εντύπωση ακόμα και σε εκείνους που δεν υπήρξαν ποτέ ούτε κομμουνιστές, ούτε χριστιανοδημοκράτες (...) Μια εικόνα που θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμη παντού, ένα προϊόν που θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από όλους στην Ιταλία. Και αργότερα κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και στη Γαλλία (αν διαλυθούν οι σοσιαλιστές ύστερα κι από αυτή την ήττα) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε ένα προφητικό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του μέλλοντος έγραφε πριν από πέντε χρόνια ο Γκαμπριέλε Ρομανιόλι στην εφημερίδα "Ρεπούμπλικα": "Χαμογελάτε. Σε μερικά χρόνια θα βάζετε τον ηλεκτρονικό σας σταυρό σε ένα ασπροκόκκινο σύμβολο: το κόμμα - οδοντόκρεμα. Οσοι από σας δεν χρησιμοποιήσετε το δικαίωμά σας να φτύσετε στον νιπτήρα"» (ο Ρούσσος Βρανάς στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ