Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα και ... εγγυητής της διαφάνειας και της σωστής διαχείρισης!!!

Εντελώς υποκριτικά και δημαγωγικά και ενώ το ΠΑΣΟΚ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης της πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε χτες να εμφανίσει το κόμμα του σαν ...«εγγυητή» της «διαφάνειας και της σωστής διαχείρισης του πλούτου του ελληνικού λαού».

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θυσίασαν στο βωμό της Σοφοκλέους τα χρήματα των ασφαλισμένων. Μόλις προχτές σε επίσημη ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι τα αποθεματικών των Ταμείων «πρέπει να επενδύονται, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων», χωρίς φυσικά να αποκλείει την ...επένδυση σε «δομημένα ομόλογα», αλλά ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για τους «μικρομεσαίους επιχειρηματίες», εντελώς υποκριτικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια πολιτική: «Παίζει παιχνίδια τζόγου με τα ίδια τα ταμεία».

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι τα χρήματα των ταμείων «κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων σκοτεινών offshore εταιρειών» και ζήτησε την «τιμωρία όλων των ενόχων, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συγκαλύψεις, χωρίς να εξαιρούνται πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς ή φίλοι».

Πρέπει να ανοίξει το Ασφαλιστικό

Στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συνδέσει το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των Ταμείων με το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και την εγκάλεσε για ...αργοπορία στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό! «Ενώ μιλά τα τελευταία τρία χρόνια για την ανάγκη αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο Γ. Παπανδρέου «δεν έχει καταθέσει καν σχέδιο». Μεταθέτει η ΝΔ, πρόσθεσε ο ίδιος, «το θέμα του Ασφαλιστικού για την επόμενη κυβέρνηση δήθεν για λόγους ευρύτερης συναίνεσης, αλλά ουσιαστικά αδιαφορεί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ