Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Μαύρο» στον Παπαγεωργόπουλο

Την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χτες επισήμως ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ζητά εκ νέου την ψήφο των πολιτών.

«Υπηρετούμε αξίες, παράγουμε έργο», το σύνθημά του. «Η πορεία προς την αναγέννηση της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», είπε και συμπλήρωσε: «Οι Θεσσαλονικείς ζητούν έργο, ζητούν συνέπεια, ζητούν να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ζητούν ίση μεταχείριση, ζητούν δικαιοσύνη, ζητούν ποιότητα ζωής, εργασία, ασφάλεια, ανθρωπιά, ζητούν ενότητα και αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα».

Μεγάλα λόγια, κενά περιεχομένου...

Οσο για την ταμπακιέρα; Στα τέσσερα χρόνια διοίκησης του Δήμου από τον ίδιο και την παράταξή του οι Θεσσαλονικείς εισέπραξαν: Τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ράμπο. Το Γ΄ Σώμα Στρατού έγινε ΝΑΤΟικό Στρατηγείο. Στη Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκαν νεοταξίτικοι μηχανισμοί οικονομικής και πολιτικής επιβολής στους λαούς της περιοχής. Η παραγωγική της βάση συρρικνώθηκε. Η ανεργία αυξήθηκε αλματωδώς. Η Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος, ιδιωτικοποιήθηκαν και προς τα εκεί οδεύει και η ΔΕΘ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεπουλιούνται. Μια σειρά επιχειρήσεις συρρικνώνονται σε εργατικό δυναμικό. Τα έργα υποδομής δεν προχώρησαν. Και όλα αυτά, φυσικά, χωρίς καμία αντίδραση από τον δήμαρχο και την παράταξή του. Αντίθετα, μάλιστα, με τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Γι' αυτά τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ως γνήσιος και αυτός εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής, ποιεί τη νήσσαν. Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της Θεσσαλονίκης έχουν κάθε συμφέρον να τον «μαυρίσουν» στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ