Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν υγεία

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αγάπιου Σαχίνη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Και γι' αυτό το λόγο πιστεύουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ειδικότερα, έχει υποχρέωση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία της πόλης μας», δήλωσε ο Α. Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μετά το τέλος της περιοδείας που πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, παρότι γνώριζε, δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού, ώστε να ενημερώσει για τα γενικότερα στοιχεία λειτουργίας του νοσοκομείου. Το κλιμάκιο, όμως, της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» περιόδευσε στους χώρους και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εγινε αποδέκτης της αγωνίας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Των προβλημάτων που έχουν προκύψει ειδικότερα μετά τη «μεταρρύθμιση» στο χώρο της Υγείας.

«Ο τομέας της Υγείας θεωρούμε ότι είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς, για τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να έχει λόγο και άποψη», ανέφερε ο Αγάπιος Σαχίνης. «Μας ενδιαφέρει η ποιότητα της υγείας των δημοτών. Μας ενδιαφέρει πρώτιστα η δημόσια Υγεία. Θεωρούμε πως η δημόσια Υγεία είναι το σημείο αναφοράς και το βασικό κριτήριο των υπηρεσιών Υγείας προς τον ελληνικό λαό. Η ΤΑ μέσα από τη λειτουργία της, μπορεί να ενισχύσει, αν θέλετε να ενώσει τη δική της φωνή μαζί με τους φορείς και τους χρήστες των υπηρεσιών της Υγείας, που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας», κατέληξε.

Οι περιοδείες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Αργότερα, η παράταξη θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξει αναλυτικά τις θέσεις της για το ζήτημα της Υγείας, αλλά και ειδικότερα για το πώς η ΤΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα και την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις (2010-06-10 00:00:00.0)
Αρμα στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας (2010-01-05 00:00:00.0)
Υποχρέωση του δήμου ο αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία (2002-08-30 00:00:00.0)
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση περιόδευσε ο Αγ. Σαχίνης (2002-07-03 00:00:00.0)
Μέτωπο αγώνα για την υγεία (1998-10-03 00:00:00.0)
Υπόθεση των δημοτών ο αγώνας για την υγεία (1998-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ