Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Το κόμμα της αγροτιάς»...

«Κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού (...). Θέλω να πω με έμφαση εδώ, ότι η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση αυτή, εφάρμοσε μια πολιτική για να πάρουν όλοι οι αγρότες που καλλιεργούν βαμβάκι, υψηλές επιδοτήσεις. Να πάρουν τις δυνατόν μεγαλύτερες επιδοτήσεις και να πάρει η χώρα τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση (...). Καλώ όσους αμφιβάλλουν και αμφισβητούν αυτά που είπα, να δουν τους αριθμούς για να διαπιστώσουν, αν η δική μας πολιτική είναι εκείνη η οποία υποστηρίζει το συμφέρον του ελληνικού λαού και της αγροτιάς» (Κ. Σημίτης 8/2/2002, ομιλία στο συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ).

«Ο Ελληνας γεωργός, ο Ελληνας αγρότης έχει κερδίσει από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τους κανονισμούς της ΕΕ (...). Οπως είδατε από την τοποθέτηση του κ. Δρυ, έχουμε ενσκήψει με ιδιαίτερη προσοχή και έχουμε δώσει θετικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και ιδιαίτερα των βαμβακοπαραγωγών» (Χρ. Πρωτόπαπας, 8/2/2002).

Αυτά έλεγε το «κόμμα της αγροτιάς» (!) την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τότε έταζαν ότι η εξόφληση των βαμβακοπαραγωγών θα ήταν τουλάχιστον 50 δραχμές το κιλό. Προχτές, όμως, ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες ότι οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν λαμβάνειν τα ψίχουλα των 8,5-12,5 δραχμών το κιλό!

Να ξαναθυμηθούμε πως το έλεγε ο πρωθυπουργός; «Κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού», έλεγε. Πράγματι...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ