Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέες ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ προς τους βαμβακοπαραγωγούς

Σε νέες υποσχέσεις προς τους βαμβακοπαραγωγούς - ίσης ...αξίας με τις προ εξαμήνου, περί επιστροφής 50 δραχμών ανά κιλό - κατέφυγε χτες η κυβέρνηση, μετά την προχτεσινή απόφαση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις τιμές στο βαμβάκι. Επιχειρώντας ο Κ. Σημίτης να κατασιγάσει τη δικαιολογημένη οργή των βαμβακοπαραγωγών και έχοντας το βλέμμα στις εκλογές του Οκτώβρη, δήλωσε χτες ότι εξουσιοδότησε τον υπουργό Γεωργίας «να ζητήσει από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη δυνατότητα παροχής εθνικών ενισχύσεων» (!), εναποθέτοντας, έτσι, την ενδεχόμενη υλοποίηση των νέων, κάλπικων υποσχέσεων στις ...καλές προθέσεις των Βρυξελλών.

Την ίδια στιγμή, όμως, έσπευσε να εξηγήσει πως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί σαν επιλογή της κυβέρνησης για επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής, αλλά σαν μια εξαίρεση και κατηγόρησε ως ...ανεύθυνους και δημαγωγούς τους αγρότες και τα κόμματα, που υπεραμύνονται της εφαρμογής εθνικής αγροτικής πολιτικής! Αποκαλύπτοντας, ουσιαστικά - και με τον τρόπο αυτό - το ανύπαρκτο αντίκρισμα των νέων υποσχέσεων.

Στο μεταξύ, η απόφαση της Κομισιόν και η στάση της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των βαμβακοπαραγωγών, που ετοιμάζονται να απαντήσουν αγωνιστικά.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ