Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να αντισταθούμε στην υποτέλεια

Καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση παραχώρησης άλλων 17 στρεμμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Την κυβερνητική επιχείρηση παραχώρησης 17 στρεμμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ καταγγέλλει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Η κυβέρνηση με επείγουσα τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και δείχνοντας για ακόμα μία φορά την υποτέλειά της στους υπερατλαντικούς συμμάχους της, προωθεί «φωτογραφική» τροπολογία με την οποία ουσιαστικά «χαρίζει» τα 17 αυτά στρέμματα πίσω ακριβώς από την πρεσβεία, στους Αμερικανούς.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη», η κυβέρνηση ανατρέπει το ρυμοτομικό σχέδιο, τον υπάρχοντα συντελεστή δόμησης και κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς όφελος των πολιτών. Σημειώστε και το γεγονός ότι η «Συμπαράταξη» έχει φέρει το θέμα κατ' επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η πλειοψηφία με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε να πάρει απόφαση κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

«Είναι απαράδεκτο και ενδεικτικό της πολιτικής που ασκούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τη ΝΔ, να "χαρίζουν" 17 στρέμματα ελεύθερου χώρου στην περιοχή των Αμπελοκήπων που ασφυκτιά από το μπετόν, το νέφος, τις υπερτοπικές χρήσεις και το κυκλοφοριακό», τονίζει η «Συμπαράταξη». Και συνεχίζει ότι η «πολιτική υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα, που οδήγησε πρόσφατα στην τσιμεντοποίηση του ΘΩΝ με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν 4 δισ. για την απαλλοτρίωσή του, τώρα "δωρίζει" ένα δημόσιο οικόπεδο αξίας πάνω από 30 δισ. στους επικυρίαρχους της "Νέας Τάξης"»!

Υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια στην περιοχή κινδυνεύει ακριβώς από την παρουσία της εν λόγω πρεσβείας, καθώς οι χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ανησυχούν καθημερινά, ζώντας κοντά στην πρεσβεία των δολοφόνων εκατοντάδων χιλιάδων αθώων σε όλο τον κόσμο.

Συμπληρώνει ότι ήδη οι πολίτες που βρίσκονται ή περνούν από την περιοχή, βιώνουν καθημερινά την αστυνομοκρατία και το κλείσιμο κομβικών δρόμων. Οτι η κατάσταση αυτή έχει γίνει καθεστώς, με ευθύνη κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Τέλος, η «Συμπαράταξη» καλεί τους κατοίκους της περιοχής των Αμπελοκήπων και όλους τους Αθηναίους να ανατρέψουν με τη συλλογική δράση τους και την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική ξεπουλήματος των τελευταίων ελεύθερων χώρων και της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα συμφέροντα και στους εκπροσώπους της «Νέας Τάξης».

  • Την αγανάκτησή της για την παραπάνω κυβερνητική απόφαση εκφράζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαριστική ρουσφετολογική παραχώρηση (2006-07-13 00:00:00.0)
Καταιγίδα τροπολογιών αλά «Πόρτο Καρράς» (2004-01-30 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν την τροπολογία - σκάνδαλο (2002-07-26 00:00:00.0)
Ευτυχώς... (2002-07-26 00:00:00.0)
Δίνουν «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» στην αμερικανική πρεσβεία (2002-07-23 00:00:00.0)
Θέλει να επεκταθεί (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ