Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... οικοπεδικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΗΝ ...ΤΙΜΗ της Νέας Δημοκρατίας έσωσε χτες ο βουλευτής της Αναστάσης Παπαληγούρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την εκποίηση οικοπέδου του Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην αμερικανική Πρεσβεία. Εσπευσε και δήλωσε το «ναι» της ΝΔ σε σχετική «φωτογραφική» και σκανδαλώδη τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Βλέπετε, πιο πριν, ο Σωτήρης Κούβελας κάτι πήγε να ψελλίσει περί «μειωμένης τιμής του οικοπέδου», όμως, αμέσως μετά, ήρθε ο Αν. Παπαληγούρας και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Πάλι καλά... Γιατί, φαντάζεστε να είχε ακουστεί κάτι τέτοιο ...μέχρι την Ουάσιγκτον;

Το θέμα είναι, πάντως, ότι οι Αμερικάνοι το ...τσίμπησαν το οικόπεδο και τώρα θα το κάνουν ό,τι θέλουν, με όλη την ισχύουσα νομοθεσία να έχει τροποποιηθεί για χατίρι τους. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε αμερικανικό οικόπεδο;

Το μόνο ...θετικό που αναδείχτηκε από την όλη ιστορία είναι πως η Βάσω Παπανδρέου - στης οποίας το ιστορικό, βέβαια, θα καταγραφεί το εν λόγω σκάνδαλο - κάνει για ...κτηματομεσίτης. Τα συγχαρητήριά μας και εις ανώτερα.

Πάντως, πρέπει να ομολογήσουμε ότι «κακή μοίρα» έχει σημαδέψει τη συγκεκριμένη περιοχή, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Σήμερα οι Αμερικάνοι, χτες η παραχώρηση έκτασης στον Λαμπράκη για να φτιάξει πάρκιν στο Μέγαρο Μουσικής. Ετσι, να μην ξεχνιόμαστε!

ΔΗΛΑΔΗ, τι εννοούσε ακριβώς ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν έλεγε ότι αν κάποιος ύποπτος τρομοκρατίας καταφύγει στην Ιταλία τότε «θα βρεθεί στο Γκουαντανάμο» (σ.σ. φυλακές της ΣΙΑ); Εμείς νομίζαμε ότι η μόνη ανάμειξη ξένων υπηρεσιών σ' αυτήν την υπόθεση ήταν η βοήθειά τους προς τις ελληνικές αρχές για ...συναδελφικούς λόγους.

Γιατί, αν έχει κάποιο ενδιαφέρον η ΣΙΑ και όποια άλλη ξένη υπηρεσία για την όλη ιστορία, καλό θα ήταν να ξέραμε κι εμείς από πού πηγάζει και ποιοι είναι οι λόγοι που το συντηρούν. Οπότε, αν το ξέρουν οι κυβερνώντες, ας μας το πουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτός και αν εννοούσε ότι στην Ιταλία και, τέλος πάντων, σε όλες τις χώρες του κόσμου, πλην Ελλάδας, κάνει κουμάντο η ΣΙΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ