Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εχθρικός ο δήμαρχος προς τους εργαζόμενους

Φανερώνοντας για άλλη μια φορά την εχθρική προς τους εργαζόμενους του δήμου στάση και την απόφασή του να μην καταβάλει τα οφειλόμενα αναδρομικά στους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη το βράδυ, να επιτρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για το θέμα αυτό.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι θα είναι παράνομος αν πάει σε συμβιβαστική λύση, παρερμηνεύοντας ουσιαστικά το νόμο 3013/2002 που δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν σε συμβιβαστική επίλυση των διαφορών με τους εργαζόμενους. Μάλιστα ειρωνεύτηκε τους άλλους δημάρχους της χώρας (το 85% από αυτούς), που έδωσαν ήδη στους εργαζόμενους τα χρήματα αυτά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «παίζει πάλι τα πολιτικά του παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων του δήμου». Οσον αφορά στη δήλωση του δημάρχου ότι η κυβέρνηση χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει: «Συμφωνούμε και τον καλούμε να πάρει αγωνιστική πρωτοβουλία για το καλό της πόλης να βάλει "λουκέτο" στο Δήμο Θεσσαλονίκης και όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι μαζί του, έτσι ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα χρέη από την κυβέρνηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ