Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟ -ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ CIA. «Τώρα στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται για ένα μηχανισμό εξωραϊσμού της εικόνας της CIA μέσω ταινιών του Χόλιγουντ, όπως αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η γαλλική "Λε Μοντ". Στο πλαίσιο του δόγματος Μπους για την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας", η CIA γράφει σενάρια, που τη δείχνουν να κατατροπώνει τρομοκρατικές ομάδες, τα οποία γίνονται ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνε να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η CIA δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με πραξικοπήματα, δολιοφθορές πρακτόρων και πολιτικές δολοφονίες. Και τα είχαμε δει όλα αυτά σε ταινίες του Χόλιγουντ, βασισμένες σε αρχεία της CIA. Τώρα, λέτε να ετοιμάζουν και ταινία που θα εκθειάζει τα βασανιστήρια;» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«ΠΡΑΚΤΟΡ ΘΟΥ ΒΟΥ»...«Τοιουτοτρόπως η όπερα κατέληξε σε φάρσα και οι "3 μέρες του Κόνδορα" μεταλλάχθηκαν σε "Θου βου φαλακρός πράκτορ 000". Οπότε, αν είναι έτσι - που δεν είναι -, τότε αγαπητοί μου ο σκηνοθέτης του σεναρίου υποβιβάζεται σε τροχονόμο του Θανάση Βέγγου. Ε, όχι και όλα δικά τους. Αφού δε δύνασαι να αποκαλύψεις δημοσίως όλη την αλήθεια και πριονίζεις την ιστορία, μη θέλεις και από πάνω το χειροκρότημα μιας ταινίας επιπέδου Ρέντφορντ. Βέγγο έδωκες, Βέγγο θα λάβεις!» (Δημ. Δανίκας - ΝΕΑ).

ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ. «Πολλοί μπορεί να εντυπωσιάζονται και κάποιοι να χαίρονται σήμερα από την κατάρρευση του "μύθου" της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά αυτά αποτελούν πρωτοβάθμιες αντιδράσεις. Τα ζητούμενα είναι ο εντοπισμός των "επιτελείων" της από το 1975 και η εξακρίβωση των πραγματικών επιδιώξεών τους με τις συγκεκριμένες επιλογές των θυμάτων τους, Ελλήνων και ξένων, όλα αυτά τα χρόνια. Μόνον όταν αυτά απαντηθούν θα έχει κλείσει η υπόθεση» (Κ.Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ