ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Ψήφος για αναβαθμισμένο και δημόσιο ΟΤΕ

Περιοδεία στο Διοικητήριο του ΟΤΕ Αμαρουσίου έκαναν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα

Τις ανησυχίες τους για το μέλλον του ΟΤΕ, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα του τόπου, όπως η παιδεία και η υγεία, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο Διοικητήριο της Επιχείρησης, στο Μαρούσι, όπου και περιόδευσαν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ).

Προβλήματα, που όπως τόνισαν οι δύο υποψήφιοι, αντιμετωπίζονται μόνο με τον αγώνα και την πάλη ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που τα εντείνει. Και η πάλη αυτή πρέπει να εκφραστεί και μέσα από την κάλπη των εκλογών του Οκτώβρη. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσαν οι δύο υποψήφιοι, η ψήφος στη ΝΑΣ είναι μια καλή επένδυση και όχι σαν αυτές του χρηματιστηρίου. Αλλωστε, η ΝΑΣ, "οι κομμουνιστές, δε σημείωσαν απουσία από τους αγώνες σας και γενικότερα των εργαζομένων", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Κάτι που επιβεβαίωσε και η παρουσία του Παναγιώτη Τσουκαλά,μέλους της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ και υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας",που συνόδευε τους δύο υποψηφίους.

Κύρια ανησυχία των εργαζομένων, η πορεία του ΟΤΕ, καθώς είναι πρόσφατη η τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει τη μετοχοποίηση της επιχείρησης κατά 15%, αλλά και η πορεία του ασφαλιστικού τους ταμείου, ΤΑΠ-ΟΤΕ. "Ο ΟΤΕ- τόνισε στο σημείο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής - πρέπει να ανήκει 100% στο Δημόσιο. Εκσυγχρονισμένος και αναβαθμισμένος, έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας". "Και είναι και κερδοφόρος", είπε ένας από τους εργαζόμενους στη συζήτηση με τους υποψηφίους, για να συμπληρώσει πως τα κέρδη του προορίζονται για να καλύψουν τις... μαύρες τρύπες. Κάτι ανάλογο - επισήμανε στο σημείο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής - συμβαίνει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). Πολλοί δήμαρχοι επιβάλλουν υπέρογκα τέλη και φόρους, χρήματα τα οποία δεν αποδίδονται καν έπειτα στους δημότες, με τη μορφή υπηρεσιών, αλλά κατασπαταλιούνται για έργα βιτρίνας.

Το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΟΤΕ στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας επισήμαναν οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ και στον Γ. Χρυσολούρη,διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, με τον οποίο συναντήθηκαν, αναφερόμενοι ταυτόχρονα στη γενικότερη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα. Η συρρίκνωση αυτή διαπιστώνεται και στο προσωπικό του ΟΤΕ. Οπως είπε στους υποψηφίους ο Γ. Χρυσολούρης, το προσωπικό της επιχείρησης είναι εξειδικευμένο και έμπειρο, ωστόσο είναι γερασμένο, καθώς δεν ανανεώνεται. Στο σημείο αυτό ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας για την αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας, επισήμανε, ωστόσο, πως πρέπει να αποβαίνει σε όφελος του λαού.

Στην πολιτική μάχη των επερχόμενων εκλογών, αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα, ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ Αμαρουσίου. Στις εκλογές αυτές, τόνισε, κρίνονται δύο αντιλήψεις. Η μία, που θέλει την ΤΑ, απλό διοικητικό μηχανισμό, που προωθεί και εφαρμόζει τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Η άλλη, που θέλει την ΤΑ διεκδικητική, δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δημότη και του λαού. "Με αυτή την έννοια - κατέληξε - οι ψηφοφόροι πρέπει να κρίνουν τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, μη ξεχνώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τακτικής της κυβέρνησης, να ψηφίσει κατακαλόκαιρο, την κατάργηση του 8ωρου".

Δε θα μας φιμώσουν!

Τον αντιδημοκρατικό "κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές" καταγγέλλει ο Σπύρος Χαλβατζής

Απαράδεκτο, προσβλητικό και αντιδημοκρατικό, χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΑΣ στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής τον "κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές", που αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι των ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ.

Κι αυτό γιατί οι γενικοί δεοντολογικοί και ηθικοί κανόνες που πρέπει - σύμφωνα με τον εν λόγω κώδικα - να διέπουν τη συμπεριφορά των συνδυασμών και των υποψηφίων τους, αποπνέουν σε πολλά σημεία τους μια φασίζουσα αντίληψη.

Εξηγώντας τα σημεία αυτά, ο Σπ. Χαλβατζής με γραπτή δήλωσή του προς τα ΜΜΕ - αφού ξεκαθαρίζει πως συνιστούν ένα κείμενο πελώριας υποκρισίας,το οποίο ταυτόχρονα προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού - τονίζει: "Το κείμενο, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει πως ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι ειλικρινής, αληθινός, να σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα, να εξασφαλίζει τον υπεύθυνο και ουσιαστικό διάλογο, να στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, αριθμούς και γεγονότα, να μην οδηγεί άμεσα ή έμμεσα σε επικίνδυνες κοινωνικές συμπεριφορές ή πράξεις βίας. Σημειώνει ακόμη πως ο πολιτικός λόγος δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται φόβους, ένστικτα και συναισθήματα των αποδεκτών πολιτών που τους εξασφαλίζει η τυχόν κατοχή θέσης στο δημόσιο τομέα για την κατάκτηση προβαδίσματος κατά τον προεκλογικό αγώνα".

Για τα παραπάνω σημεία του κώδικα, αλλά και τα σχετικά με τη δημοσιοποίηση των πόρων και των δαπανών των υποψηφίων κατά την προεκλογική δραστηριότητα, ο Σπ. Χαλβατζής τονίζει χαρακτηριστικά: "Οι εκλεκτοί των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, μέχρι σήμερα, πριν καν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, έχουν πλημμυρίσει τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τους δρόμους των πόλεων με δαπάνες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Εχουν φουντώσει οι ρουσφετολογικές υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο, αλλά και σε δήμους και νομαρχίες και μέσω των Δημοτικών και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων".

Αναφορικά με την καθημερινή υπερπροβολή των παραπάνω υποψηφίων απ' όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υποψήφιος της ΝΑΣ επισημαίνει πως προσβάλλει κάθε έννοια όχι μόνον ισοτιμίας, αλλά και της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή που άλλους υποψηφίους δεν τους εμφανίζουν καθόλου.

"Εχουν διαμορφώσει ήδη - εξηγεί ο Σπ. Χαλβατζής στη δήλωσή του - μια κατάσταση υπέρ των εκλεκτών τους και σε βάρος όλων των άλλων και την ίδια στιγμή προσπαθούν να πάρουν νέα, ακόμα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα για την άλλη άποψη. Εμείς, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" - καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά - δε θα αποδεχτούμε αυτή την επιχείρηση περιορισμού της δράσης μας και της φωνής μας. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, κυρίως με το λόγο,να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους, τους νέους, με όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και για σήμερα και για το αύριο του τόπου".

ΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης για το νομό και τους κατοίκους του

"Εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ότι ο συνδυασμός μας αποτελείται, όχι μόνο από καταξιωμένα άτομα της περιοχής μας, αλλά και μάχιμα σε όλα τα καθημερινά, κοινωνικά και λαϊκά προβλήματα. Αποτελείται από άξιους συνδημότες μας, που η εκλογή τους αποτελεί εγγύηση για μια άλλη πορεία του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε όφελος του νομού μας και των κατοίκων του".

Με τα λόγια αυτά, παρουσίασε τα 46 πρόσωπα, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Μαγνησίας, ο υποψήφιος νομάρχης Απόστολος Νάνος,υπογραμμίζοντας ότι με την κατάθεση του συνδυασμού "μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών".

Ο Απ. Νάνος - πτυχιούχος μηχανικός, αντιπρόεδρος της Ενωσης Πτυχιούχων Μηχανικών, πρόεδρος ΕΤΕ - ΔΕΗ και νομαρχιακός σύμβουλος - υπογράμμισε πως η ΝΑΣ Μαγνησίας είναι αισιόδοξη ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα της περιοχής θα υπερψηφίσουν το συνδυασμό της, δίνοντας έτσι απάντηση σε όλους αυτούς, που εφαρμόζουν, αλλά και σ' αυτούς που στηρίζουν τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, που μόνο δεινά έχει δημιουργήσει και στο Νομό Μαγνησίας (αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο των εργοστασίων και βιοτεχνιών, συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής κ.ά.).

"Η αισιοδοξία μας αυτή πηγάζει από τη θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, που συναντούν τα κλιμάκια του συνδυασμού μας στις περιοδείες που γίνονται σε χώρους εργασίας, στην ύπαιθρο του νομού, αλλά και στις συνοικίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Αυτή την επαφή μας με τον κόσμο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε ακόμα παραπέρα, σε μια προσπάθεια να ξεσκεπαστεί η πολιτική και ο ρόλος του σημερινού κυβερνητικού νομάρχη, ο ρόλος των δήθεν αντιπολιτευόμενων δυνάμεων μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που στην πράξη στήριξαν τη μέχρι τώρα αντιλαϊκή πολιτική. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος που καλείται να παίξει ο δεύτερος συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ, να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της υπερψήφισης του συνδυασμού της ΝΑΣ", κατέληξε ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας.

Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Νομού Μαγνησίας είναι το εξής:

Αγγελής Νικόλαος αγρότης - συνδικαλιστής των "Μπλόκων", Αγγέλου Αλέξανδρος αντιπρόεδρος Συλλόγου Υδραυλικών Μαγνησίας, Αναστασίου Κάρμεν υπάλληλος ΟΣΕ, Ανδρεαδάκης Ευριπίδης πρόεδρος Ενωσης Μηχανοσιδηρουργών Βόλου, Αντωνιάδης Ιωάννης πολιτικός μηχανικός - αντιπρόεδρος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Μαγνησίας, Βαϊτση Μαρία ιδιωτική υπάλληλος, Βεργοζήσης Ιωάννης ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, Βλαχάκης Δημήτρης καθηγητής μαθηματικός, Βούλγαρης - Κόκκοτας Λεωνίδας βιοτέχνης, Βρόντος Ανδρέας φωτογράφος, Γεωργίου Χρήστος πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών (Πάντειος) - πρώην πρόεδρος Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Γκατζή Δροσίνη πολιτικός μηχανικός, Δεσποτίδης Παναγιώτης ναυτικός, Ζαβαλιάγγος Αθανάσιος πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου, Θεοδωρόπουλος Απόστολος αγρότης, Ιωαννίδης Παναγιώτης καθηγητής φιλόλογος, Καπουρνιώτης Δημήτριος αγρότης - ταμίας Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς, Κατσίκας Αθανάσιος πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας,Κοντονίνας Αθανάσιος έμπορος - πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βόλου - μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Κορομήλης Αθανάσιος λογιστής - πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας Μαγνησίας - πρώην πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Βόλου, Κοσμάς Σπυρίδων τραπεζικός υπάλληλος - δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου, Κουρελάς Αλέξανδρος αγρότης,Κωνσταντινίδης Πέτρος υποδιευθυντής Αγροτικής Τράπεζας Βόλου, Κωστόπουλος Βασίλειος οικοδόμος, Λούμας Γεώργιος ιδιωτικός υπάλληλος, Μαλαμούσης Ιωάννης υπάλληλος Δήμου Ν. Ιωνίας, Μεταξάς Δημήτριος υπάλληλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Μπαλλά Αγγελική αγρότισσα, Οικονόμου Γεώργιος πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, Παλαβοδήμος Γεώργιος συνεταιριστικός υπάλληλος - μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αλμυρού,Παπαδόπουλος Απόστολος υπάλληλος ΟΤΕ - γενικός γραμματέας ΔΣ της Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΤ - ΟΤΕ Μαγνησίας, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου - μέλος διοίκησης του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, Παπαδούλης Κωνσταντίνος πολιτικός μηχανικός, Πατσής Σπυρίδων οικοδόμος - πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Σκοπέλου, Πεγιούκας Δημήτριος βιοτέχνης - γραμματέας Συλλόγου Επιπλοποιών, Πούλιος Ευάγγελος πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου, Ρέππου Ελένη δημοτική σύμβουλος Βόλου - ιδιωτική υπάλληλος, Ριζόπουλος Απόστολος δάσκαλος, Ρομφαίας Στάμος υπάλληλος Δήμου Βόλου, Ρούση Αγορή πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας - μέλος Διοίκησης Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, Σιούρα Ευανθία ιδιωτική υπάλληλος - πρώην συνοικιακός σύμβουλος, Τήρας Κωνσταντίνος γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Μαγνησίας, Τριανταφυλλάκος Παναγιώτης ιδιωτικός υπάλληλος - μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, Τσαλικίδου Αννα αγιογράφος, Τσιαπράζης Απόστολος γεωπόνος - δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς,Τσιώνας Μιχαήλ υπάλληλος Δήμου Βόλου.

Ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας, Θεοχάρης Παπαμάργαρης

Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, Θεοχάρης Παπαμάργαρης

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ για τη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά θα παρουσιάσει, σήμερα στη 1 μ.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, τηλ. 3810.081).

Ο υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης ΝΑ Αθήνας-Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής

Ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ