Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θα μας φιμώσουν!

Τον αντιδημοκρατικό "κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές" καταγγέλλει ο Σπύρος Χαλβατζής

Απαράδεκτο, προσβλητικό και αντιδημοκρατικό, χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΑΣ στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής τον "κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές", που αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι των ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ.

Κι αυτό γιατί οι γενικοί δεοντολογικοί και ηθικοί κανόνες που πρέπει - σύμφωνα με τον εν λόγω κώδικα - να διέπουν τη συμπεριφορά των συνδυασμών και των υποψηφίων τους, αποπνέουν σε πολλά σημεία τους μια φασίζουσα αντίληψη.

Εξηγώντας τα σημεία αυτά, ο Σπ. Χαλβατζής με γραπτή δήλωσή του προς τα ΜΜΕ - αφού ξεκαθαρίζει πως συνιστούν ένα κείμενο πελώριας υποκρισίας,το οποίο ταυτόχρονα προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού - τονίζει: "Το κείμενο, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει πως ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι ειλικρινής, αληθινός, να σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα, να εξασφαλίζει τον υπεύθυνο και ουσιαστικό διάλογο, να στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, αριθμούς και γεγονότα, να μην οδηγεί άμεσα ή έμμεσα σε επικίνδυνες κοινωνικές συμπεριφορές ή πράξεις βίας. Σημειώνει ακόμη πως ο πολιτικός λόγος δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται φόβους, ένστικτα και συναισθήματα των αποδεκτών πολιτών που τους εξασφαλίζει η τυχόν κατοχή θέσης στο δημόσιο τομέα για την κατάκτηση προβαδίσματος κατά τον προεκλογικό αγώνα".

Για τα παραπάνω σημεία του κώδικα, αλλά και τα σχετικά με τη δημοσιοποίηση των πόρων και των δαπανών των υποψηφίων κατά την προεκλογική δραστηριότητα, ο Σπ. Χαλβατζής τονίζει χαρακτηριστικά: "Οι εκλεκτοί των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, μέχρι σήμερα, πριν καν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, έχουν πλημμυρίσει τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τους δρόμους των πόλεων με δαπάνες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Εχουν φουντώσει οι ρουσφετολογικές υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο, αλλά και σε δήμους και νομαρχίες και μέσω των Δημοτικών και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων".

Αναφορικά με την καθημερινή υπερπροβολή των παραπάνω υποψηφίων απ' όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υποψήφιος της ΝΑΣ επισημαίνει πως προσβάλλει κάθε έννοια όχι μόνον ισοτιμίας, αλλά και της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή που άλλους υποψηφίους δεν τους εμφανίζουν καθόλου.

"Εχουν διαμορφώσει ήδη - εξηγεί ο Σπ. Χαλβατζής στη δήλωσή του - μια κατάσταση υπέρ των εκλεκτών τους και σε βάρος όλων των άλλων και την ίδια στιγμή προσπαθούν να πάρουν νέα, ακόμα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα για την άλλη άποψη. Εμείς, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" - καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά - δε θα αποδεχτούμε αυτή την επιχείρηση περιορισμού της δράσης μας και της φωνής μας. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, κυρίως με το λόγο,να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους, τους νέους, με όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και για σήμερα και για το αύριο του τόπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ