Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Κοντά στους γιατρούς που απεργούν

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" στο Νοσοκομείο "Μεταξά"

Πλάι στους απεργούς γιατρούς βρέθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,που περιόδευσε, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού και μέλη της Κίνησης, στο νοσοκομείο "Μεταξά".

Στην πολύωρη περιοδεία, το κλιμάκιο της Κίνησης επισκέφτηκε πολλούς χώρους του νοσοκομείου και συζήτησε με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, γιατρούς, νοσηλευτές, καθώς και με τη διεύθυνση.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή και το ιατρικό προσωπικό ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και την επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι απλήρωτες εφημερίες έρχονται να συμπληρώσουν και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η έλλειψη αξονικού τομογράφου στο "Μεταξά", γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να στέλνονται ασθενείς εκτός νοσοκομείου γι' αυτή την εξέταση.

Ο Παναγιώτης Σαλπέας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Κίνησης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών, τονίζοντας πως είναι προς το συμφέρον του λαού. Πρόσθεσε πως η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και να παρέχεται δωρεάν, αφού κάθε περικοπή που γίνεται σε αυτόν τον τομέα χτυπά τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι συνολικά δεν πρέπει να επιτρέψουν την εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια στον αποκλεισμό από αυτήν των λαϊκών στρωμάτων.

Εξίσης, την Παρασκευή, ο Π. Σαλπέας μίλησε σε συγκέντρωση στο Λόφο του Βώκου. Κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι εγκατέλειψε την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Από την πρόνοια, αφού ο μοναδικός παιδικός σταθμός που υπήρχε έκλεισε χωρίς να ανοίξει πάλι, μέχρι το πράσινο και τον αθλητισμό, αφού στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες οικόπεδα και χαλάσματα που ο δήμος μπορεί να δεσμεύσει, αξιοποιήσει και προσφέρει για διάφορες κοινωφελείς χρήσεις στους κατοίκους της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι αυτή η πολιτική εκπορεύεται από συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης, συνεπώς ο Πειραιάς έχει ανάγκη μια δημοτική αρχή που θα αντιστέκεται και θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων και των ηλικιωμένων και όχι το πώς θα εφαρμόζει τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και τον "εκσυγχρονισμό" της υπανάπτυξης που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λείπει από το λαϊκό κίνημα (2000-09-24 00:00:00.0)
Λίστα πάλης και αγώνα (1998-09-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κινήσεων (1998-09-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ