ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ διεκδικούμε το όραμα

Κάλεσμα συσπείρωσης στο λαό του Χαλανδρίου απευθύνει η Κίνηση "Χαλάνδρι - Δύναμη Ενότητας", με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Γυφτόπουλο, για να πάρει η πόλη και οι δημότες τη θέση που τους αξίζει

"Αυτές οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο, που η πόλη μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Σε μια περίοδο, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε διεκδικεί δυναμικά τον πραγματικό της ρόλο. Χρειαζόμαστε Δημοτική Αρχή που θα βρεθεί επικεφαλής στον αγώνα των πολιτών".

Αυτό το μήνυμα στέλνει προς τους δημότες η Παράταξη "ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Δύναμη Ενότητας" και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Γυφτόπουλος.

Στη διακήρυξη της Κίνησης παρουσιάζονται ένα προς ένα τα σημεία εκείνα, για τα οποία η απερχόμενη διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος "πρέπει να απολογηθούν στο λαό του Χαλανδρίου". Παράλληλα, τονίζονται και οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, αφού "ταυτίστηκε με τις κεντρικές επιλογές της διοίκησης ψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς, τις απ' ευθείας αναθέσεις, τα δάνεια".

"Στις προσεχείς εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα επιλεγούν πολιτικές και όχι μόνο πρόσωπα. Ηδη η ΤΑ τείνει να μεταβληθεί σε παθητικό αποδέκτη των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και να μετατραπεί σε εξάρτημά της, αναπαράγοντας διαδικασίες και πρακτικές που κρίνονται από όλους μας απαράδεκτες και αποτυχημένες", επισημαίνει η Κίνηση στη διακήρυξή της.

Και συνεχίζει: "Θα καταδειχτεί ότι η όποια κυβερνητική εξουσία δεν αναβαθμίζεται με την επικράτηση των τοπικών κομματαρχών, αλλά με τη δημιουργία μια τοπικής προοδευτικής πλειοψηφίας, αποτέλεσμα της λαϊκής συναίνεσης και αλληλεγγύης".

Σχετικά με τη σημερινή δημοτική αρχή, η "Δύναμη Ενότητας" τονίζει: "Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, με τις πολιτικές της επιλογές και τον τρόπο λειτουργίας της, απέδειξε στην πράξη την τετραετία που πέρασε, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρόλο της ΤΑ. Την καταγγέλλουμε για υπεροψία και αυταρχισμό στη σχέση της με τους πολίτες, για αδιαφορία στα κοινωνικά προβλήματα, για ενδοτισμό και ολιγωρία απέναντι στους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας και των ιδιωτικών συμφερόντων που πλήττουν την πόλη, για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια και "ρουσφετολογική" εξυπηρέτηση ημετέρων".

Η Κίνηση καλεί τον σημερινό δήμαρχο Κ. Παττακό να απολογηθεί στο λαό του Χαλανδρίου "γιατί σιώπησε και εξακολουθεί να σιωπά την ώρα που σχεδιάζονται τα μεγάλα υπερτοπικά έργα, με αποτέλεσμα να απειλείται η διχοτόμηση της πόλης από την κατασκευή της ελεύθερης Λεωφόρου Πεντέλης, που θα αποτελεί εκτροπή της Λεωφόρου Μεσογείων μέσα στο Χαλάνδρι".

Στη διακήρυξη αναφέρεται ακόμα στη μεταφορά του συντελεστή δόμησης στο Χαλάνδρι, στη μελέτη του νέου πολεοδομικού σχεδιασμού που έγινε σύμφωνα με τις εντολές της δημοτικής αρχής, η οποία προβλέπει κτίρια γραφείων και στις γειτονιές, περιορισμό της αμιγούς κατοικίας και την υποταγή του δήμου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

"Ολα αυτά έχουν οδηγήσει την πόλη μας σε αδιέξοδο, υπογραμμίζεται στη διακήρυξη. Για την αναστροφή της φθίνουσας αυτής πορείας, εκτός από την απομάκρυνση της παρούσας διοίκησης απαιτείται: Ενότητα, Δυναμική Παρέμβαση, Ανάληψη Πρωτοβουλιών, Δημοκρατικός Προγραμματισμός, Θεσμική Ανασυγκρότηση και Λαϊκή Συμμετοχή".

Κάλεσμα συσπείρωσης

Η πρόταση της παράταξης "Χαλάνδρι, Δύναμη Ενότητας" είναι η ανάδειξη μιας Δημοτικής Αρχής "που δε θα είναι στήριγμα υψηλότερων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και εξουσιών, αλλά μια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει με σεβασμό τους πολίτες, τους ενεργοποιεί και αγωνίζεται μαζί τους, ενάντια σε κάθε παρέμβαση ή σχεδιασμό που βλάπτει την πόλη".

Σχετικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης, σκοπός της Κίνησης είναι"να ενταχθεί όλο το Χαλάνδρι στο σχέδιο, να διευρύνει, να προστατεύει και να αναδεικνύει τις περιοχές αμιγούς κατοικίας, να ενισχύει το πράσινο και να αναβαθμίζει την αισθητική της πόλης. Για την ανεργία, θα εξασφαλίζει ίσες δυνατότητες πρόσβασης στην εργασία και δε θα χωρίζει τους δημότες σε ημέτερους, προσκείμενους και τρίτους".

Το "Χαλάνδρι, ΔύναμηΕνότητας" καλεί όλους όσοι συμφωνούν με τις αρχές της παράταξης, να παλέψουν μαζί της. "Μπορούμε, καταλήγει η διακήρυξη, να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη δική μας πόλη, το Χαλάνδρι, τη θέση που του αξίζει και στους δημότες μας ποιότητα ζωής, την οποία οραματίστηκαν και για την οποία πάλεψαν ΓΕΝΙΕΣ Χαλανδραίων".

ΑΤΤΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ: Για το πρόγραμμα και τη δράση του συνδυασμού στην τελική ευθεία των εκλογών, θα συζητήσει σήμερα Τετάρτη, ο υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΛεων. Αυδής με τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών - Κάνιγγος 27.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σήμερα, στις 7 μ.μ., ο δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" Νίκος Ρογκάκος,θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Φατσέα, της συνοικίας Ζωοδόχου Πηγής.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Περιοδεία στη λαϊκή αγορά της οδού Κεφαλληνίας, στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιήσει, σήμερα, κλιμάκιο της "Δημοτικής Αναγέννησης Αγίων Αναργύρων",με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γεράσιμο Θεοδωράτο.Στις 5.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στη συνοικία των Μυκονιάτικων.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα, στις 7.30 μ.μ., η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" στην Αγία Αναστασία στον Ανω Λόφο, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Σοφό.Αύριο θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μπουρναζίου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Το εκλογικό της κέντρο στην οδό Χαροκόπου και Κρέμου θα εγκαινιάσει σήμερα στις 6 μ.μ. η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα".Αύριο, στις 8 μ.μ., θα εγκαινιάσει το εκλογικό της κέντρο στην οδό Θησέως και Δημητρακοπούλου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας",σήμερα Τετάρτη 8 μ.μ., διοργανώνει συγκέντρωση γυναικών στο ουζερί του Α. Γκιόκα. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Μαϊλη,ενώ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Αντώνης Χοροζάνης.

ΙΛΙΟΝ: Αύριο, στις 7.30 μ.μ., η "Δημοκρατική Ενότητα" διοργανώνει συγκέντρωση στην περιοχή Ζωοδόχος Πηγή, όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχοςΝ. Τριανταφύλλου.

ΡΕΝΤΗΣ: Το εκλογικό της κέντρο στην κεντρική πλατεία Ρέντη εγκαινιάζει η "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία" αύριο στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Κυριακού.

ΤΑΥΡΟΣ: Αύριο στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"" (Γρ. Λαμπράκη και Χάρμαλη). θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και θα μιλήσει ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: "Η πρόταση της παράταξής μας, για αλλαγή στο δήμο τώρα", είναι το θέμα της λαϊκής συγκέντρωσης που διοργανώνει η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου",αύριο στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπακωνσταντίνου και θα γίνουν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Αύριο στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Συνεργασίας".Θα μιλήσει ο Γιώργος Γιώγος.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" διοργανώνει συνεστίαση - συνάντηση αύριο στις 9 μ.μ. στην ταβέρνα "Πωγώνι" (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3).

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ: Συγκέντρωση με θέμα "Το Πεντελικό όρος και η εμπορευματοποίησή του" διοργανώνει η "Αγωνιστική Συνεργασία για την αναζωογόνηση της Νέας Πεντέλης" αύριο, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης (Πλατεία Ηρώων). Θα μιλήσουν η υποψήφια δήμαρχος Ερνα Γκιζιάκη και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αντώνης Ραλλάτος.

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αύριο, στις 6 μ.μ., ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαλόγγου Πρέβεζας Χρήστος Ζήσης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, πίσω από το παλιό δημαρχείο της Αθήνας.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σήμερα, η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση - Οικολογική Παρέμβαση" θα πραγματοποιήσει στις 6.30 π.μ. οικολογική παρέμβαση στο εργοτάξιο της ΔΕΗ. Αύριο, στις 9 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Κίνησης στην κεντρική πλατεία.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση",με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Σοφία Τεμεκενίδου, για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματίσει τις εξής περιοδείες: Στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο "Φοίνικα", στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ Καλαμαριάς και στις 6.30 μ.μ. στη συνοικίες Αϊ - Γιάννη και Παλιάς Κρήνης. Αύριο στις 11.30 π.μ. θα κάνει περιοδεία στο ΚΑΠΗ.

ΣΥΚΕΕΣ: Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Συκεών",με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Βασιλειάδη σήμερα στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Αύριο θα γίνει περιοδεία στις οδούς Εβρου - Αίνου - Φερρών.

Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος

Γεννήθηκε το 1950 και κατοικεί μέχρι σήμερα στο Χαλάνδρι. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Χαλανδρίου το 1967 και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1972. Είναι πολιτικός μηχανικός και ασκεί το επάγγελμά του από το 1974.

Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στον εξωραϊστικό σύλλογο "Γαρδένια" του οποίου είχε εκλεγεί πρόεδρος. Την τετραετία 1987 - '90 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χαλανδρίου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου από το 1989 ως το 1992. Σήμερα είναι πρόεδρος του αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου "Ατρόμητος Χαλανδρίου".

Της Ειρήνης Καρρά, υποψήφιας δημάρχου Δάφνης της Κίνησης "Δάφνη 2000"

- Ποια είναι τα πιο βασικά πράγματα που δεν πρέπει να... ξεχάσουν όταν σταθούν μπροστά στην κάλπη οι δημότες;

Δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι:

  • Δημοτική Αρχή - υποχείριο της κυβερνητικής πολιτικής, το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι διπλές φορολογίες, διακρίσεις, αναποτελεσματικότητα.
  • Δημοτική Αρχή αγωνιστικά προσανατολισμένη στη λύση των προβλημάτων της Δάφνης και των πολιτών της, είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη μας.
  • Ψηφίζοντας "Δάφνη προς το 2000", δίνουν στην πόλη μας μια ευκαιρία στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα.

- Ποια είναι τα πιο βασικά που δεν ξεχάσατε εσείς αυτό το διάστημα;

  • Στο επίκεντρο των συζητήσεών μας είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Δάφνης και οι προτάσεις μας για τη λύση τους.
  • Η αντιπαράθεσή μας με τους αντιπάλους είναι πολιτική και ποτέ προσωπική.
  • Η συζήτησή μας με ΟΛΟΥΣ τους Δαφνιώτες είναι η αρχή για να ξαναβρεθούμε αύριο μαζί τους στους μεγάλους αγώνες για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα του τόπου μας.

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που οπωσδήποτε δε θα ξεχάσετε αν την επομένη των εκλογών είστε δήμαρχος;

  • Οι πολίτες της Δάφνης είναι όλοι ίσοι απέναντί μας, ανεξάρτητα αν μας στήριξαν ή όχι στις εκλογές.
  • Αν δεν είμαστε αγωνιστικά προσανατολισμένοι στη λύση των προβλημάτων, στη διεκδίκηση των λύσεων, θα αποτύχουμε ως Δημοτική Αρχή.
  • Το Πρόγραμμά μας ήταν μια πρόταση προς τους Δαφνιώτες. Η αποφασιστική συμμετοχή τους σε όλη την τετραετία θα είναι η εγγύηση για την επιτυχία μας.
Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ